דיאטה

    קציצות דגים בריאות
    ברוטב חמוץ-מתוק

    אל תהיו כל כך כבדים! תעשו לעצמכם משהו טוב ותכינו קציצות דגים קלילות מבושלות ברוטב צהוב עם חרדל, לימון ודבש

    ליאורה חוברה

    |

    13.06.17 | 08:14

    קציצות דגים ברוטב לימון, חרדל ודבש (צילום: עודד חוברה)
    קציצות דגים ברוטב לימון, חרדל ודבש (צילום: עודד חוברה)

    מרכיבים

    (24 קציצות, 4 קציצות במנה / 150 קלוריות למנה)

     

    לקציצות

    • 1 בצל, קצוץ
    • 350 גרם פילה דג טרי קצוץ (בחרו כל דג שאתם אוהבים ובקשו מהמוכר לקצוץ אותו)
    • 1 ביצה
    • 1 גזר, קלוף ומגורר
    • 1 שן שום, כתושה
    • 2 כפיות שמרי בירה
    • 2 כפות נבט חיטה או קמח תפוחי אדמה
    • 1/3 כוס סובין שיבולת שועל או קמח מצה מלא
    • 2 כפות זרעי צ'יה

     

    לרוטב

    • 2 בצלים, פרוסים
    • 1/2 שקית (200 גרם) עלי תרד שטופים היטב
    • 2 כפות אבקת מרק ירקות או בצל מומסות ב-1 כוס מים רותחים
    • 2 כפות דבש
    • 2 כפות חרדל משובח
    • 1/3 כוס מיץ לימון
    • 1/2 כפית כורכום טחון 
    • 1/2 כפית מלח
    • קורט פלפל שחור גרוס 
    • 1/2 כוס מים (ייתכן ותצטרכו עוד 1/2 כוס) 
    • 3 כפות סובין שיבולת שועל
    • חופן פטרוזיליה, קצוצה

     

    אופן הכנה

    1. הקציצות: מזהיבים את הבצל קלות (עם מעט מים או תרסיס שמן). מניחים בקערה.
    2. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים לעיסה אחידה ומניחים במקרר לחצי שעה.
    3. הרוטב: בסיר רחב וגדול מזהיבים את הבצל (משתמשים בתרסיס שמן אם צריך). מוסיפים את התרד ומאדים כמה דקות נוספות עד שהתרד והבצל מתרככים.
    4. בקערה נפרדת, מערבבים את יתר מרכיבי הרוטב, למעט המים, הסובין והפטרוזיליה.
    5. יוצקים את התערובת לסיר עם הבצל והתרד ומבשלים תוך כדי ערבוב על אש קטנה, עד שהרוטב מגיע לרתיחה. מחכים 2 דקות נוספות, מוסיפים סובין שיבולת שועל ומערבבים. אם יש צורך והרוטב סמיך מידי, מוסיפים עוד מים ומערבבים. מביאים את הרוטב לרתיחה עדינה על אש קטנה.
    6. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר. מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות קטנות.
    7. מכניסים את הקציצות לרוטב, עם רווחים ביניהן. לא מנערים את הסיר עד שהקציצות מלבינות מכל הצדדים, לאחר מכן, ניתן להזיז אותן בעזרת כף.
    8. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 30 דקות. מידי פעם מערבבים מאוד בעדינות.
    9. 10 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומכסים. מגישים עם אורז או פירה.

     

    ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

    לפייסבוק של הצלם עודד חוברה

     

    ______________________________________________________

     

    החלטתם ללכת דווקא על משהו בשרי יותר? נסו קדירת חזה עוף

     

     

    הקליקו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)

     

     

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "קציצות דגים בריאות ברוטב חמוץ-מתוק"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג