מאפינס מלוחים עם גבינת
גאודה, תפוחי אדמה ועירית

בערב ישר מהתנור או למחרת בתיק האוכל: מאפינס גבינה מלוחים שישדרגו בכל טמפרטורה כל ארוחה - בבית, בעבודה או בלימודים

אולגה טוכשר

|

12.06.17 | 11:07

מאפינס מלוחים עם גבינת גאודה, תפוחי אדמה ועירית (צילום: אולגה טוכשר)
מאפינס מלוחים עם גבינת גאודה, תפוחי אדמה ועירית (צילום: אולגה טוכשר)

מרכיבים

12 מאפינס

 

  • 2 תפוחי אדמה גדולים (כ-600 גרם), קלופים ויבשים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • אפשרות: מעט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח, פלפל שחור
  • ‭1/2‬ חבילת עירית, קצוצה דק
  • 300 גרם גבינת גאודה, מגוררת (אפשר להחליף בפרמזן)

 

אופן ההכנה

  1. מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה. מניחים במסננת וסוחטים/מועכים היטב, לסינון הנוזלים. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים, אבל מהגבינה מוסיפים רק ‭2/3‬ מהכמות. מערבבים היטב במזלג עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים ‭10-לכ‬ דקות.
  3. בינתיים, מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות ומשמנים את שקעי התבנית.
  4. ממלאים את השקעים בעיסה כך שתמלא ‭3/4‬ מגובהם. מפזרים את הגבינה ששמרנו. אופים ‭30-25‬ דקות, עד שהמאפינס מתייצבים ומשחימים. מוציאים, מצננים ‭10-כ‬ דקות, מעבירים סכין מסביב לדפנות ומחלצים את המאפינס.
  5. מגישים, מומלץ לצד סלט ירוק.

 

  • איך שומרים? ‭4-3‬ ימים, בכלי אטום במקרר

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג