אוכל

    מאפינס מלוחים עם גבינת
    גאודה, תפוחי אדמה ועירית

    בערב ישר מהתנור או למחרת בתיק האוכל: מאפינס גבינה מלוחים שישדרגו בכל טמפרטורה כל ארוחה - בבית, בעבודה או בלימודים

    אולגה טוכשר

    |

    12.06.17 | 11:07

    מאפינס מלוחים עם גבינת גאודה, תפוחי אדמה ועירית (צילום: אולגה טוכשר)
    מאפינס מלוחים עם גבינת גאודה, תפוחי אדמה ועירית (צילום: אולגה טוכשר)

    מרכיבים

    12 מאפינס

     

    • 2 תפוחי אדמה גדולים (כ-600 גרם), קלופים ויבשים
    • 2 ביצים
    • 2 כפות קורנפלור
    • 2 כפות קמח
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • אפשרות: מעט אגוז מוסקט מגורר
    • מלח, פלפל שחור
    • ‭1/2‬ חבילת עירית, קצוצה דק
    • 300 גרם גבינת גאודה, מגוררת (אפשר להחליף בפרמזן)

     

    אופן ההכנה

    1. מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה. מניחים במסננת וסוחטים/מועכים היטב, לסינון הנוזלים. מעבירים לקערה.
    2. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים, אבל מהגבינה מוסיפים רק ‭2/3‬ מהכמות. מערבבים היטב במזלג עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים ‭10-לכ‬ דקות.
    3. בינתיים, מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות ומשמנים את שקעי התבנית.
    4. ממלאים את השקעים בעיסה כך שתמלא ‭3/4‬ מגובהם. מפזרים את הגבינה ששמרנו. אופים ‭30-25‬ דקות, עד שהמאפינס מתייצבים ומשחימים. מוציאים, מצננים ‭10-כ‬ דקות, מעבירים סכין מסביב לדפנות ומחלצים את המאפינס.
    5. מגישים, מומלץ לצד סלט ירוק.

     

    • איך שומרים? ‭4-3‬ ימים, בכלי אטום במקרר

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מאפינס מלוחים עם גבינת גאודה, תפוחי אדמה ועירית"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג