אמהות מתעדות: מסלול המכשולים המפרך של הורים עם עגלת תאומים

קפיצה למכולת, טיול לגן השעשועים, ביקור אצל הרופא או האחות - כשיש לך עגלת תאומים - לפעמים זה פשוט לא אפשרי. הורים מספרים (וגם מתעדים את המסע)

גלי לויטה ליבוביץפורסם: 18.09.17 08:07
קהילת ההורים לתאומים ושלישיות הולכת וגדלה והם מצביעים ברגליים, או בגלגלים (צילום: Shutterstock)
קהילת ההורים לתאומים ושלישיות הולכת וגדלה והם מצביעים ברגליים, או בגלגלים (צילום: Shutterstock)
ליאה גידברג: "אל תגרמו לי לסכן את ילדיי בכביש כי נוח לכם להחנות על המדרכה" (צילום: ליאה גידברג)
ליאה גידברג: "אל תגרמו לי לסכן את ילדיי בכביש כי נוח לכם להחנות על המדרכה" (צילום: ליאה גידברג)
איריס פוגל סטויציץ: "במקום שאמור והכרחי שיהיה נגיש לכל ההורים, לי, כאמא לתאומים, אין כל אפשרות לעבור את סף הדלת המובילה לחדר האחות"
איריס פוגל סטויציץ: "במקום שאמור והכרחי שיהיה נגיש לכל ההורים, לי, כאמא לתאומים, אין כל אפשרות לעבור את סף הדלת המובילה לחדר האחות"
כשביקשתי מהורים לתאומים לשלוח לי תמונות וסרטונים שמתעדים את הקושי שלהם להתנייד במקומות עם עגלת תאומים - לא צפיתי את ההצפה שתהיה על המייל שלי. הוצפתי והופצצתי בתמונות וסרטונים של הורים המנסים לפלס את דרכם בעולם עם שני קטנטנים בעגלה.

 

"רכשנו את העגלה הכי צרה וקלה שמצאנו ובכל זאת, אני מאוד מוגבלת במקומות אליהם אני יכולה להגיע עם התאומות", מספרת איריס פוגל סטויציץ, אמא לתאומות בנות שנה וחצי, ילד בן 7 וילדה בת 6, מרמת גן. "'אני כמעט לא יוצאת מהבית לבדי עם העגלה בשל בעיית הנגישות בה אני נתקלת בכל מקום", מעידה גם קרן דוקן, אמא לשלושה ילדים, תאומים בני שנתיים ותינוקות בת חצי שנה, מפתח תקווה.

 

 

ליאה גידברג: "ומה אם זה היה כיסא גלגלים?" (צילום: ליאה גידברג)
    ליאה גידברג: "ומה אם זה היה כיסא גלגלים?"(צילום: ליאה גידברג)

     

    מכשולים בדרך לאחות

    לצד החוויה המדהימה של תאומות, מתמודדים ההורים עם אתגרים רבים, כולל נושא המעורר תרעומת בקרב הורים רבים ואף מונע מחלקם לצאת מהבית במצבים מסוימים - חוסר נגישות לעגלות תאומים, עם דגש על מקומות ציבוריים, שאמורים לתת מענה לכל אדם וגם לתינוקות, כדוגמת: טיפת חלב, רופאי ילדים, חנויות ייעודיות, בתי מרקחת, מדרכות, דרכי גישה לגני ילדים וכדומה. הורה לתאומים לא יכול לגשת לבדיקת אחות או רופא ללא ליווי של אדם נוסף וכמו כן, אינו יכול להימנע מלסכן את ילדיו בירידה לכביש סואן, רק כי רוחב המדרכה או המכשולים בדמות עמודי חשמל, עצים ומכוניות חונות - נקרים בדרכו.

     

    "כשאני מגיעה עם הקטנטנים לביקורת אצל האחות", מספרת איריס. "במקום שאמור והכרחי שיהיה נגיש לכל ההורים, לי, כאמא לתאומים, אין כל אפשרות לעבור את סף הדלת המובילה לחדר האחות או הרופא עם העגלה. עומדת בפניי אפשרות להוציא את שני הילדים, לחפש מישהו שיחזיק אותם, להוציא את כל האביזרים מהעגלה, לקפל אותה, להחזיר את הילדים... הזמן עובר והנה הגעתי כבר לתור של הילד השני. אפשרות נוספת היא להשאיר ילד אחד בעגלה הנמצאת בצמוד לדלת ובו זמנית לנסות להיות קשובה ולתת את מלוא תשומת הלב, לאחיו, שעובר באותו הרגע בדיקה על ידי האחות".

     

    "אפילו לרדת עם העגלה במעלית הבניין בו אני גרה זה לא אפשרי", מוסיפה קרן. "יש במעלית מקום רק לעגלת יחיד. "לצערי הנושא כלל לא נמצא במודעות של בעלי עסקים רבים וגורמים ציבוריים. מדי יום בדרכי אל הגן, אני נאלצת לרדת עם העגלה לכביש, עקב מסלול רצוף במכשולים בדמות עצים, מכוניות החונות על המדרכה, עמודים שונים וכדומה. הצורה בה מסודרות החנויות, כולל המעברים הצרים בסופר, לא מאפשרים לי להתנהל עם העגלה ללא מאמץ לוגיסטי עצום".

     

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    כוונות טובות והרבה מדרגות

    גם ליאה גידברג, אמא לתאומים בני שנה וחצי מראשון לציון, נאבקת בדרכים עם עגלת תאומים ואפילו החליטה לפרסם פוסט בנושא בפייסבוק, שזכה לתהודה רבה. בפוסט סיפרה על החוויה שלה כשניסתה לאסוף דבר דואר מחנות הקרובה לביתה והתבקשה לא להגיע לשם שוב עם הילדים. "איך יכול להיות שבמדינת ישראל של שנת 2017, נותן שירות ציבורי מעז לא להיות נגיש לכלל הציבור ויתרה מכך, לדרוש מהציבור שלא יגיע אליו עם מגבלה בדמות עגלת תאומים. ומה אם זה היה כיסא גלגלים?"

     

    "הדרך מביתנו לגינה הציבורית עוברת דרך 13 מדרגות", מספרת איריס. "בחישוב פשוט - 10 ק"ג כל ילד + 10 ק"ג העגלה ומעט מצרכים בשקית... כך אני עושה את דרכי עם מעל ל-30 ק"ג כדי לבלות אחר צהריים במקום ציבורי. גם הדרך לגנים של הילדים רצופה בכוונת טובות והרבה מדרגות. כך אני מוצאת את עצמי מחכה עם עגלת התאומים לילדיי בקצה המדרגות - בגשם, בשמש וללא מחסה מתאים - בזמן שכל ההורים מקבלים את פניהם של הילדים במתחם של הגן".

     

    קהילת ההורים לתאומים ושלישיות הולכת וגדלה והם מצביעים ברגליים, או בגלגלים. "באופן עקרוני אנחנו משתדלים להימנע ממקומות שאינם נגישים, כדי שלא נאלץ להתמודד עם מעברים צרים, לוגיסטיקה מסורבלת או התייחסות בלתי הולמת", אומרת ליאה. "בעבר אף התבקשנו להמתין זמן ממושך לארוחת בוקר במסעדה, בטענה שהעגלה שלנו תחסום את המעברים, בעוד הורים עם עגלת יחיד מתיישבים בן רגע, גם אם הגיעו אחרינו. אנחנו מקפידים ללכת למסעדות או רשתות, המחויבות לסטנדרטים גבוהים, כולל נגישות לכל סוגי העגלות".

     

    אז כולם צריכים להיערך לעגלות תאומים? "אני רוצה להבהיר כי אני לא פונה בטענה לעסקים קטנים המנהלים מלחמת הישרדות יומיומית", מבהירה ליאה. "אלא לרשתות הגדולות והמבוססות, מהן אני מצפה לקבל שירות הכולל נגישות לעגלה מעט יותר רחבה מעגלת יחיד. חשוב שכולם - כולל הגופים המסחריים והציבוריים, יבינו כי קהילת ההורים לתאומים ושלישיות הולכת וגדלה וכדאי להתייחס גם לצרכים שלה. מקום נגיש המעניק שירות טוב יקבל פרגון ולהיפך - חנות, מוסד, רשת או גוף שלא יבין מהי הלוגיסטיקה הכרוכה בניידות עם עגלת תאומים - לשם לא נחזור.

     

    "אל תגרמו לי לסכן את ילדיי בכביש כי נוח לכם להחנות על המדרכה או כי החלטתם להציב עמוד באמצע הדרך", מבקשת קרן. "אל תגרמו לי להמשיך לנסות ולתמרן רק כדי לצאת לקנות חלב או ביצים. חייבים ליצור מודעות ברמה העירונית, ארצית וחברתית - החל מרוחב של מדרכה, שיאפשר לנו לעבור עם העגלה בבטחה ועד כניסה לחנויות, מרכזי קניות גדולים, טיפת חלב ועוד".

     

    גם אהובה יוספוב שלחה לנו תמונות מדרכה הביתה (צילום: אהובה יוספוב)
      גם אהובה יוספוב שלחה לנו תמונות מדרכה הביתה(צילום: אהובה יוספוב)

       

      נגישות מעבר לים

      'בקיץ האחרון חזרנו משליחות בת שלוש שנים בארצות הברית", מספרת ליאור הלמן, אמא לתאומים בני שנה וחצי, בת 10, בן 9 ובן 6, ממעלות. "בקונטיקט בה התגוררנו תאומים לא היו מחזה חריג, נהפוך הוא, שם זה היה ממש מדבק. עגלת התאומים הקומפקטית והנוחה ששרתה אותנו שם נאמנה, הפכה למסורבלת ולא נגישה בישראל.

       

      "מדובר בעגלה הרחבה פי אחד וחצי מעגלת יחיד, איתה נהגנו לקיים טיולים ארוכים במדרכות רחבות וסלולות. המעליות גם הן רחבות מספיק כדי לאפשר כניסה לכל סוגי העגלות. כיום, מאז שחזרנו לארץ, אני חושבת פעמיים האם לצאת מהבית עם העגלה או לוותר על מסלול המכשולים הצפוי לי. בכל פעם אני מנסה לחשב את הדרך בה אעבור, באיזה מכשול אני עלולה להיתקל והאם העגלה תעבור דרך כניסה זו או אחרת".

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      עיתונאית ומנהלת תוכן ודיגיטל