עוגת בננות עם גזר ושוקולד (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
מרכיבים
2 תבניות אינגליש קייק
- 2 בננות בשלות, מעוכות
- 3 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים גס
- 1/2 כוס סירופ מייפל או אגבה
- 2 כוסות מיץ תפוזים או מיץ קלמנטינות
- תוכנו של מקל וניל אחד
- 2 כוסות קמח אורז מלא
- 3 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח
- 1 כוס אבקת קקאו (עדיף אורגני)
- 3-2 כפות זרעי צ'יה שלמים
- 100 גרם שוקולד מריר איכותי (עדיף 85%), קצוץ גס
- 1 כוס פירות יבשים ללא סוכר שאוהבים (דובדבנים, חמוציות או אוכמניות)
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הבננות והגזרים. מוסיפים את סירופ המייפל, מיץ התפוזים והווניל, מערבבים לבלילה אחידה.
- בקערה אחרת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, המלח, אבקת הקקאו וזרעי הצ'יה.
- מעבירים את החומרים היבשים לתוך הקערה עם הבלילה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ ואת הפירות היבשים. מערבבים עד לפיזור אחיד.
- מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות. אופים 40-50 דקות, עד הקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא נקי. שימו לב לא לייבש את העוגות.
הודליה כצמן היא בעלת הבלוג bakecare.co.il
______________________________________________________
מתכון שוקולדי ונהדר נוסף של הודליה - קאפקייקס פרג ושוקולד