למה לבחור כשאפשר גם וגם (וגם)?
עוגת בננות עם גזרים ושוקולד

הודליה כצמן רצתה להכין לחם בננות פשוט אבל אז התחיל האלתור שהותיר אותה להתענג על עוגה בחושה נטולת גלוטן מליאה בטעמים ובריאות

הודליה כצמן

|

06.06.17 | 09:08

עוגת בננות עם גזר ושוקולד (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
עוגת בננות עם גזר ושוקולד (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק

 

  • 2 בננות בשלות, מעוכות
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים גס
  • 1/2 כוס סירופ מייפל או אגבה
  • 2 כוסות מיץ תפוזים או מיץ קלמנטינות
  • תוכנו של מקל וניל אחד
  • 2 כוסות קמח אורז מלא
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 1 כוס אבקת קקאו (עדיף אורגני)
  • 3-2 כפות זרעי צ'יה שלמים
  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי (עדיף 85%), קצוץ גס
  • 1 כוס פירות יבשים ללא סוכר שאוהבים (דובדבנים, חמוציות או אוכמניות)

 

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הבננות והגזרים. מוסיפים את סירופ המייפל, מיץ התפוזים והווניל, מערבבים לבלילה אחידה.
  3. בקערה אחרת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, המלח, אבקת הקקאו וזרעי הצ'יה.
  4. מעבירים את החומרים היבשים לתוך הקערה עם הבלילה ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ואת הפירות היבשים. מערבבים עד לפיזור אחיד.
  6. מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות. אופים 40-50 דקות, עד הקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא נקי.  שימו לב לא לייבש את העוגות.

 

הודליה כצמן היא בעלת הבלוג bakecare.co.il

______________________________________________________

 

מתכון שוקולדי ונהדר נוסף של הודליה - קאפקייקס פרג ושוקולד

 

 

 הקליקו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום: הודליה קצמן)
הקליקו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום: הודליה קצמן)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג