אוכל

    רגע לפני שהשרב מגיע: תבשיל
    חיטה עם כרוב ברוטב עגבניות

    נצלו את היום האחרון השבוע שבו עוד אפשר ליהנות ממשהו חם בלי להתמוסס, והכינו תבשיל חיטה נהדר מ-5 מרכיבים בלבד

    דורית מנו - טל אור

    |

    04.06.17 | 22:10

    תבשיל חיטה עם כרוב ברוטב עגבניות (צילום: דורית מנו-טל אור)
    תבשיל חיטה עם כרוב ברוטב עגבניות (צילום: דורית מנו-טל אור)

    מרכיבים

    6-5 מנות

     

    • 1/2 כוס חיטה
    • שמן לטיגון
    • 2 בצלים, קצוצים
    • 1/2 כרוב לבן, חתוך לרצועות או קוביות
    • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
    • מלח, פלפל שחור גרוס

     

    >> רוצים לקבל את המתכונים של Xnet ישירות למייל? לחצו כאן

     

    אופן ההכנה

    1. שוטפים את החיטה היטב במים ומסננים.
    2. מחממים שמן בסיר ומטגנים מחצית מכמות הבצל עד להשחמה. מוסיפים את החיטה, 1.5 כוסות מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות, עד שהחיטה רכה. מניחים הסיר בצד.
    3. בזמן שהחיטה מתבשלת מחממים שמן בסיר נוסף ומטגנים את יתרת הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הכרוב ומאדים כ-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא משנה מעט את צבעו.
    4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, 1.5 כוסות מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.
    5. מוסיפים את החיטה, מערבבים, מכסים חלקית ומבשלים כ-15 דקות נוספות.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "רגע לפני שהשרב מגיע: תבשיל חיטה עם כרוב ברוטב עגבניות "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג