לאשה

    בלי להתאמץ: עוגת מסקרפונה ולימון

    עוגה סופר-קלה (בקטנה, אפילו לא חייבים מיקסר), אבל רכה וטעימה כאילו עמדתם ובחשתם שעות

    עוגת מסקרפונה ולימון (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קרניק)
    עוגת מסקרפונה ולימון (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קרניק)

     

    המרכיבים

    (תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

     

    • 125 גרם חמאה, רכה
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 2 ביצים גדולות
    • קליפה מגוררת מ־2 לימונים בינוניים
    • 4 כפות (60 מ"ל) מיץ לימון
    • 1/2 מכל (125 גרם) גבינת מסקרפונה
    • 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 1/8 כפית מלח

     

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל־165 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו, ומשמנים את התבנית.

    2. שמים בקערה בינונית את החמאה והסוכר וטורפים

    לקרם אחיד. מוסיפים את הביצים וטורפים נמרצות עד שמתקבל קרם אחיד ומעט תפוח. מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון והמסקרפונה ומערבבים היטב לבלילה אחידה.

    3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח לתערובת אחידה.

    4. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הגבינה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה (נמנעים מעיבוד יתר).

    5. יוצקים לתבנית ומיישרים. מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים כ־35 דקות, עד שסכין הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים, מצננים כשעתיים ומגישים.

     

     

    • זמן הכנה: 3/4 שעה
    • דרגת קושי: קל
    • איך שומרים: עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא. מומלץ להביא לטמפרטורת החדר לפני ההגשה

     

    הגליון החדש של לאשה (צילום: מאיר כהן, סגנון: קרן נפתלי)
    הגליון החדש של לאשה (צילום: מאיר כהן, סגנון: קרן נפתלי)
     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "בלי להתאמץ: עוגת מסקרפונה ולימון "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג