אז מה הוחלט עם הסלט? ארבעה
רעיונות מרעננים לערב שבועות

עדיין מתלבטים איזה סלט מיוחד להכין לחג? בדיוק בשביל זה אנחנו פה, כדי לעזור לכם עם הצעות מפתות - מאנטיפסטי עם גריסי פנינה עד לגזר עם ענבים

סלט אנטיפסטי, גריסי פנינה ועשבי תיבול (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
סלט אנטיפסטי, גריסי פנינה ועשבי תיבול (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

סלט אנטיפסטי, גריסי פנינה ועשבי תיבול / אלומה בליליוס

 

מרכיבים

4 מנות

 

לגריסים
  • 2 כוסות גריסי פנינה או גריסים רגילים
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח דק
  • 1 כף שמן קנולה

 

לאנטיפסטי
  • ‭1/2‬ ק"ג דלעת קלופה, חתוכה ל-3 חתיכות גדולות
  • 2 יחידות שומר, חצויות לרוחבן
  • 5 גזרים, קלופים
  • 3 זוקיני, חצויים לאורכם
  • 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • ‭3-2‬ כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח דק
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס

 

לעשבי התיבול
  • עלים מ-1 צרור פטרוזיליה
  • עלים מ-1 צרור נענע
  • עלים מ-1/4 צרור שמיר
  • מיץ מ-3-2 לימונים
  • 1/4‬ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח דק
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. הגריסים: שוטפים היטב את הגריסים ומעבירים לסיר. מוסיפים את המים, המלח והשמן, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים כ-45 דקות. מסירים מהכיריים וממתינים כ-5 דקות. מערבבים ומאווררים את הגריסים בעזרת מזלג. מעבירים לקערה.
  2. האנטיפסטי: מחממים את התנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. שמים את הירקות בתבנית, יוצקים את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים היטב ואופים ‭25-20‬ דקות, עד הזהבה. מצננים מעט וחותכים גודל ביס (פורסים את השומר ומפרקים את הבצל לגלדים). מוסיפים לקערת הגריסים.
  3. עשבי התיבול: מוסיפים לקערה את כל עשבי התיבול, מיץ הלימון, שמן הזית והתבלינים, מערבבים בעדינות ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד שבוע, במקרר. מומלץ להביא לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

 

סלט גזר, ענבים ובזיליקום (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
    סלט גזר, ענבים ובזיליקום(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

     

    סלט גזר, ענבים ובזיליקום / נעמה רן

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • 5 גזרים, קלופים ופרוסים דק
    • 1 כוס ענבים אדומים או שחורים, חצויים (אפשר להחליף בתפוזים או בתפוחים, קלופים
    • וחתוכים לקוביות)
    • 1/2 כוס עלי בזיליקום, קרועים
    • 1 כף לימון כבוש קצוץ או 1 כפית קליפת לימון מגוררת
    • 1/3 כוס שמן זית
    • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט
    • מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה
    1. שמים בקערה את הגזר, הענבים ועלי הבזיליקום ומערבבים בעדינות.
    2. מערבבים בקערית את הלימון הכבוש (או הקליפה המגוררת), השמן, מיץ הלימון, המלח והפלפל. יוצקים על הסלט ומערבבים.

     

    • איך שומרים? עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר.

     

    סלט תירס, שעועית אדומה וגבינת חלומי (צילום: איתיאל ציון, סגנון: נעמה רן)
      סלט תירס, שעועית אדומה וגבינת חלומי(צילום: איתיאל ציון, סגנון: נעמה רן)

       

      סלט תירס, שעועית אדומה וגבינת חלומי / נעמה רן

       

      מרכיבים

      6-4 מנות

       

      • 1/2 כוס שעועית אדומה, מבושלת (אפשר שעועית מוקפאת או מקופסת שימורים)
      • 1 כוס (200 גרם) גרעיני תירס (מומלץ להשתמש בקלחים שניצלו בגריל, אך אפשר להשתמש גם בגרעינים טריים שבושלו או מוקפאים שהופשרו)
      • 10 עגבניות שרי, חצויות
      • 5 כפות מיץ לימון
      • 5 כפות שמן זית
      • מלח, פלפל שחור גרוס
      • 200 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות
      • שמן זית לטיגון
      • עלים מ-1 לב חסה
      • אפשרות: 1 אבוקדו בשל קלוף ופרוס, או 1 פלפל אדום קלוי ופרוס

       

      אופן ההכנה
      1. מערבבים בקערה את השעועית, התירס, העגבניות, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל (אפשר להכין עד שעתיים־שלוש מראש).
      2. מחממים במחבת מעט שמן זית, ומטגנים את קוביות החלומי עד שהן שחומות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
      3. הרכבת המנה וההגשה: מסדרים את עלי החסה על צלחת הגשה רחבה. מניחים עליהם את סלט התירס, מוסיפים את גבינת החלומי המטוגנת, אם רוצים מוסיפים אבוקדו או פלפל קלוי, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

       

      סלט ירוקים, תפוחים וגבינת עזים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
        סלט ירוקים, תפוחים וגבינת עזים(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

         

        סלט ירוקים, תפוחים וגבינת עזים / עמית דונסקוי

         

        מרכיבים

        8 מנות

         

        • 1 כוס נבטי חמניות
        • 1 כוס נבטי צנוניות
        • ‭1/2‬ כוס כוסברה קצוצה
        • ‭1/2‬ כוס עלי מליסה
        • 1 כוס סלרי אמריקאי פרוס דק
        • 3 תפוחים אדומים, חתוכים לפרוסות דקיקות (כדאי לשמור עד ההגשה בקערת מי לימון)

         

        לרוטב
        • ‭1/4‬ כוס מיץ לימון טרי
        • 1 כפית חרדל
        • 2 כפות סילאן
        • מלח, פלפל שחור גרוס
        • 3 כפות שמן זית

         

        לגבינה המטוגנת
        • 1 גליל גבינת עזים, פרוס
        • ‭1/4‬ כוס קמח
        • 1 ביצה, טרופה
        • ‭1/2‬ כוס פירורי לחם
        • שמן לטיגון

         

        אופן ההכנה
        1. מחלקים את העלים והסלרי בין צלחות הגשה.
        2. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
        3. הגבינה: מניחים בצלחות נפרדות את הקמח, הביצה הטרופה ופירורי הלחם. מחממים מעט
        4. שמן במחבת.
        5. טובלים כל פרוסת גבינה בקמח, בביצה ולבסוף בפירורי הלחם. מטגנים כחצי דקה מכל צד,
        6. עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
        7. הרכבת הסלט וההגשה: מניחים פרוסות תפוחי עץ על כל סלט, יוצקים מעט רוטב ומניחים
        8. פרוסת גבינה מטוגנת (אפשר גם צוננת). מגישים.

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד