מהיר וקל: ריבועי גבינה ופטל

קינוח שוס: ריבועי גבינה קלים להכנה וכל כך טעימים. קלאסיים לשבועות וגם לפני החג ועוד הרבה אחריו

ריבועי גבינה ופטל (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
ריבועי גבינה ופטל (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

המרכיבים

(תבנית בגודל 25x20 ס"מ)

 

  • 1 חבילה (250 גרם) פטל קפוא
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 3 מכלים (750 גרם)  גבינה לבנה 5%  
  • 5 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כוס פחות 2 כפות (120 גרם) קמח
  • להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. שמים את הפטל הקפוא במסננת בתוך הכיור או מעל לקערה, כדי שיגיר נוזלים. מניחים לכ־20 דקות.

2. מחממים את התנור ל־150 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.

3. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ומחצית מכמות הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה. מעבירים לקערה אחרת. שמים בקערת המערבל את הגבינה הלבנה, מתחילים להקציף ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר. מקציפים כדקה, עד שמתקבל קרם חלק ורך. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, תוך כדי הקצפה. מסירים את הקערה מהמערבל.

4. מוסיפים לקערה את תמצית הווניל, מיץ הלימון והקמח, ומערבבים ידנית לעיסה אחידה. מוסיפים את הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים לקערה את הפטל ומערבבים בעדינות, לפיזור אחיד.

5. יוצקים לתבנית ואופים 60–50 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה קצת. מוציאים ומצננים מעט.

6. חותכים לריבועים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

 

 

  • זמן הכנה: כשעה (כולל אפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד יומיים, בכלי אטום במקרר. מביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג