מאפינס בצק ירוק וזיתים (צילום: עודד חוברה)
בשבועות אפשר לחגוג וליהנות ממוצרי החלב ולוותר על הפחמימות. המאפים האלה הם דרך מצויינת לעשות את זה גם כשתארחו, תחפשו משהו לקחת לעבודה או תתהו מה להכין לארוחת ערב מהירה.
מרכיבים
20 יחידות (80 קלוריות ליחידה)
- 8-7 בצלים ירוקים שלמים, שטופים ופרוסים
- 1/2 כוס טבעות זיתים מסוננות
- 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
- 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט טבעי 3% שומן
- 4 ביצים
- 3/4 כוס זרעי צ'יה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה
- מערבבים היטב את כל החומרים, למעט אבקת האפייה.
- מוסיפים את אבקת האפייה, מערבבים שוב ומניחים את התערובת בצד ל 20-30 דקות, עד שהיא מסמיכה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית שקעים או מנג'טים.
- יוצקים את התערובת עד 2/3 מגובה השקע ומכניסים לתנור. אופים 45-50 דקות, עד המאפינס משחימים מעט, הם קפיציים למגע והקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור ומצננים לפני חילוץ. המאפים נשמרים בקירור 3 ימים.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק
של הצלם עודד חוברה
-------------------------------------------------------------------------------------------
מחפשים עוד מאפה נטול פחמימות? נסו את הלחם והפשטידה האלה: