אוכל

    עוגת גבינה ללא גבינה: עוג'יליה
    חוגגת שבועות בלי מוצרי חלב

    עוג'יליה לא מבינה משהו: שבועות הוא בכלל חג של קציר, אז למה כולם מכינים בו מאכלי חלב? כדי לתקן את המצב היא אופה עוגה טבעונית נהדרררררת

    עוג'יליה דולסהפורסם: 17.05.17 10:46
    עוגת גבינה טבעונית
    צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה

    קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 26 ס"מ

     

    • 1 כוס (100 גרם) אגוזי קשיו
    • 150 גרם עוגיות לוטוס
    • 2 כפות ממרח לוטוס
    • 100 גרם אבקת סוכר
    • 1 פחית (400 גרם) קרם קוקוס
    • 1/2 1 כוסות (כ-350 גרם) גבינת סויה
    • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
    • מיץ מחצי לימון
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 2 כפות קורנפלור

     

    אופן ההכנה

    1. משרים את אגוזי הקשיו במשך שעה במים רותחים. מסננים.

    2. טוחנים יחד במעבד המזון את עוגיות הלוטוס וממרח הלוטוס לעיסה דביקה ואחידה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. משטחים בה את העיסה ומהדקים. מכניסים למקפיא.

     

    3. מחממים את התנור ל-160 מעלות.

    4. שמים את אגוזי הקשיו במעבד המזון ומוסיפים את אבקת הסוכר, קרם הקוקוס וגבינת הסויה. מעבדים עד שמתקבלת בלילה חלקה.

    5. מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון, תמצית הווניל והקורנפלור ומעבדים שוב לבלילה חלקה. מערבבים מעט עם לקקן, כדי לוודא שאין בבלילה גושים.

    6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45-40 דקות, עד שעוגת הגבינה הטבעונית יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכזה.

     

    7. מקררים לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות, להתייצבות.

    8. אם רוצים, מקשטים את העוגה בפירורי עוגיות ובפירות.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שלון!

    אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

    הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

    אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

    עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

    בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

    וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

    שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!