אוכל

    לנקנק ת'בטטה: עוג'יליה מלמדת
    להכין בקלות נקניקיות טבעוניות

    עוג'יליה החליטה שגם לטבעונים מגיע ליהנות מנקניקיות בל"ג בעומר (וגם אחריו) - אז היא פיתחה בשבילם מתכון נהדרררר מבטטות, טופו ושעועית

    עוג'יליה דולסהפורסם: 14.05.17 11:24
    נקניקיות טבעוניות
    צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה

    קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

     

    מרכיבים

    כ-18 נקניקיות קטנות

     

    • 1 בטטה קטנה, חתוכה גס
    • 1 כוס שעועית קפואה, לבנה או אדומה
    • 300 גרם טופו
    • 3 שיני שום, קלופות
    • 1/2 בצל, חתוך לרבעים
    • 1/4 כפית כמון
    • 1/4 כפית הל
    • 1/2 כפית אורגנו או פטרוזיליה או כוסברה
    • 3/4 כפית פלפל לבן
    • 1 כפית מלח
    • 1 כף פפריקה מעושנת או תבלין לגריל
    • אפשרות: 1/2 כפית צ'ילי או פפריקה חריפה
    • 2 כפות סילאן
    • 3 כפות רוטב סויה
    • 3 כפות שמן זית
    • 1/4 כוס אבקת שקדים
    • 1כף קורנפלור
    • 1 כוס קמח עדשים

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים את הבטטה והשעועית במים רותחים עד להתרככות. מסננים ומעבירים למעבד מזון.

    2. מוסיפים למעבד המזון את שאר המרכיבים, למעט קמח העדשים והקורנפלור, וטוחנים לעיסה חלקה יחסית.

    3. מוסיפים את קמח העדשים והקורנפלור, וטוחנים שוב לעיסה חלקה.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      4. חותכים נייר אפייה לשניים, ולאחר מכן חותכים כל מחצית-3. חותכים באותו אופן עוד שני ניירות.

      5. מניחים כף וחצי מתערובת הנקניקיות במרכז של אחת מפיסות נייר האפייה. מקפלים את הנייר לשניים מעל התערובת מאחת הצלעות הארוכות שלו.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        6. מצמידים את החלק העליון של הנייר לתחתון ודוחסים בעדינות את התערובת לכיוון הקפל, כדי לעצב אותה לצורת נקניקייה.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          7. מגלגלים את הנייר עם הנקניקייה בתוכו, ולאחר מכן מגלגלים גם בנייר אלומיניום (מקפידים שהוא יהיה צמוד ככל האפשר). מסובבים את שני הקצוות כמו שאורזים סוכרייה, כדי שתערובת הנקניקייה תידחס בפנים.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            8. מכינים באותו אופן עוד 17 נקניקיות. אם לא מבשלים אותן מיד – שומרים במקרר.

            9. הבישול:

            • בסיר – מבשלים 10 דקות במים רותחים. מוציאים מהסיר ונותנים לנקניקיות להתקרר קצת לפני שפותחים את האריזה.
            • בתנור: אופים 30-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מוציאים מהתנור ונותנים לנקניקיות להתקרר קצת לפני שפותחים את האריזה.
            • במדורה או במנגל: צולים 5 דקות מכל צד, ומחכים כמה דקות לפני שפותחים את האריזה.

            10. מגישים עם תפוח אדמה ממדורה, קצת כרוב כבוש ואיזה רוטב שאוהבים.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
              שלון!

              אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

              הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

              אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

              עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

              בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

              וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

              שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!