שלושה מתכוני קינוחים שירשימו את האורחים בסעודת שבועות

חג הביכורים הוא סיבה מצויינת להכין מתוקים חגיגיים שיוצאים מגדר הרגיל. מעוגת ויננסייר מפוארת ועד טירמיסו מושלם: מתכונים לקינוחים מנצחים כולל טיפים מיוחדים

עוגת פיננסייר עם קציפה לימונית ומוס שקדים.  (צילום: ענבל לביא, יסמין ואריה צלמים)
עוגת פיננסייר עם קציפה לימונית ומוס שקדים. (צילום: ענבל לביא, יסמין ואריה צלמים)
לכבוד החג הכי לבן בשנה חברת maimon's מעניקה לכם מגוון מתכונים של מיטב הקונדיטורים באתר הבית שלה. בנוסף, לפניכם טיפים לארוחת החג:

• מגוון – למרות שמפתה מאוד לערוך שולחן שכולו עוגות גבינה ופבלובות, השתדלו ליצור מגוון של מנות שמתאימות לכולם; פשטידה, סלט עשיר וכמובן מתוקים לקינוח.

• צורת ההגשה – בשבועות במיוחד, חשובה צורת ההגשה: השתמשו בכלי החג החגיגיים שלכם, הכינו קינוחים במנות אישיות, את גליליות הג'וני העמידו על מקל והפכו אותו לארטיק ובמקום למרוח את הקרם מעל עוגת הגבינה, זלפו אותו בעזרת צנטר מיוחד שיהפוך את העוגה למרשימה וחגיגית יותר.

• הפרדה – כדי ליהנות כמו שצריך מכל מנה, השתדלו להפריד בין המלוחים והמתוקים. למשל: התחילו את הארוחה עם סלטים, המשיכו למאפים מלוחים, לזניות ופשטידות וקנחו בפירות, עוגות ומאפים מתוקים.

 

עוגת גלידת מייפל וקינמון עם הפתעות ג'וני ממולא

מתכון: פיית העוגיות

מרכיבים

 להפתעות ג'וני ממולא:

  • 1 חבילה ג'וני- גלילית וופל למילוי maimon's
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
  • 1 פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
  • 2 כפיות קינמון
  • 2 כפיות קקאו דל שומן 10-12% maimon's

 

לגלידת מייפל ללא מכונה:

1/2 כוס ( 100 מ"ל) סירופל מייפל אמיתי 100% maimon's

1/2 כוס (120 מ"ל) חלב

2 חלמונים

1/4 כפית מלח

250 מ"ל שמנת מתוקה

6 ביסקוויטים שלמים

2 כפיות קינמון טחון, לעיטור 

 

אופן ההכנה:

הכנת ג'וני ממולא

1. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה, חלב, פודינג וניל צרפתי, קינמון וקקאו לקרם יציב.

2. מעבירים לשקית זילוף, וממלאים את גלילי הג'וני בקרם.

שומרים בקירור.

 

הכנת גלידת מייפל:

1. בסיר קטן מבשלים סירופ מייפל אמיתי, חלב, חלמונים ומלח על להבה נמוכה תוך טריפה רצופה, עד שהתערובת כמעט מגיעה לרתיחה ומסמיכה מעט.

מעבירים לקערה בינונית ומצננים לטמפרטורת החדר. 

2. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים פנימה.

3. יוצקים את את תערובת הגלידה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד או בנייר אפייה, מטביעים בתוכה את הגלילים הממולאים.

4. מניחים מעל ביסקוויטים שלמים, ומעבירים להקפאה למשך הלילה להתייצבות מלאה.

5. הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מנפים מעל קינמון טחון, פורסים ומגישים.

 

  • העוגה נשמרת זמן ארוך בהקפאה. ניתן להכין אותה שבוע-שבועיים מראש

ולשמור במקפיא עד להגשה.

 

עוגת גלידת מייפל וקינמון עם הפתעות ג'וני ממולא. פיית העוגיות, ענבל לביא (צילום: ענבל לביא, יסמין ואריה צלמים)
    עוגת גלידת מייפל וקינמון עם הפתעות ג'וני ממולא. פיית העוגיות, ענבל לביא(צילום: ענבל לביא, יסמין ואריה צלמים)

     

    עוגת פיננסייר עם קציפה לימונית ומוס שקדים

    מתכון: מיקי שמו

    מתאים לרינג קוטר (24)

    מרכיבים

    למוס השקדים:

    • 1/2 כוס פחות 1 כף (100 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 10 גרם גלוקוזה
    • 1 כפית (10 גרם) דבש
    • 1 מקל וניל
    • 50 גרם שוקולד לבן
    • 60 גרם מרציפן 50% שקדים
    • 2/3 כוס פחות 1 כף (150 מ"ל) שמנת מתוקה

     

    לתחתית הפיננסייר:
    • 1/2 2 כוסות (300 גרם) אבקת סוכר maimon`s מנופה
    • 1 כוס (100 גרם) אבקת שקדים ללא קליפה
    • 3/4 כוס (110 גרם) קמח לבן רב תכליתי maimon`s מנופה
    • 1/2 כפית (5 גרם) אבקת אפייה maimon`s
    • 150 גרם חמאה מומסת
    • 1/2 1 כפות (30 גרם) דבש
    • 6 יח' חלבונים במידה L
    • 1 כפית (10 מ"ל) תמצית בטעם וניל maimon`s
    • חופן דובדבנים מגולענים

     

    קרם לימוני:
    • 1 מיכל (240 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
    • 1 חבילה (80 גרם) פודינג וניל צרפתי maimon`s
    • גרידת לימון אחד

     

    אופן הכנה:

    מוס שקדים:

    1. בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה, גלוקוזה, דבש ושוקולד לבן כאשר מגיע לרתיחה שופכים על גבי המרציפן, מערבבים עד לאחידות ומקררים למשך לילה.

    2. מקציפים את יתרת השמנת המתוקה(150 מ"ל) יחד עם תערובת המרציפן לקצפת אך לא קשה מדי.

     

    תחתית פיננסייר:

    1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים היבשים במהירות נמוכה למשך כמה שניות עד לקבלת תערובת אחידה.

    2. ממיסים היטב את החמאה והדבש במיקרוגל או במחבת, ויוצקים לתוך תערובת היבשים תוך כדי תנועה איטית של המיקסר, עד לאיחוד.

    3. מוסיפים מחצית מהחלבונים לתערובת תוך כדי ערבול, להשוואת טמפרטורות, ולאחר מכן מוסיפים את יתרת החלבונים ואת תמצית הווניל ומערבלים עד לתערובת אחידה.

    4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים את התערובת למקרר לשעה לפחות ועד לילה, על מנת שיהיה נוח להשתמש בה לזילוף.

    5. מחממים תנור ל-190 מעלות.

    6. מוציאים את התערובת מהמקרר ומזלפים לרינג בקוטר 24, מפזרים מעט מן הדובדבנים ואופים כ-25 דקות עד שהבצק מתרומם וקיסם הננעץ במרכז יוצא לח. מוציאים מהתנור ומצננים.

     

    קרם לימוני:

    1. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב, פודינג וניל צרפתי וגרידת הלימון עד לקבלת קרם יציב. מכניסים למקרר לשעה להתייצבות.

    2. מעבירים את הקרם הלימוני לשק זילוף עם צנתר כוכב בקוטר 1.5 ס"מ ואת המוס שקדים לצנתר חלק בקוטר 1 ס"מ מזלפים בצורת חופשית על גבי הפיננסיים עיגולים עיגולים עד שכל התחתית מכוסה בעיגולים משני הסוגים.

     

    עוגת פיננסייר עם קציפה לימונית ומוס שקדים. מיקי שמו (צילום: ענבל לביא, יסמין ואריה צלמים)
      עוגת פיננסייר עם קציפה לימונית ומוס שקדים. מיקי שמו(צילום: ענבל לביא, יסמין ואריה צלמים)

       

      טירמיסו משפחתית

      מתכון: מיקי שמו 

      הקינוח האיטלקי המושלם, קינוח המכיל גבינה ומעושר בקפה, קינוח מפנק, רך ובעל טעם יוצא דופן.

       

      מתאים לתבנית מלבנית בגודל 18 ס"מ על 27 ס"מ.

      מרכיבים

      • 1/4 כוס+ 2 כפות (75 גרם) סוכר
      • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
      • 3/4 כוס (180 מ"ל) אספרסו ארוך
      • 2 כפות (30 מ"ל) ליקר אמרטו

       

      לקרמו שוקולד:
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
      • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
      • 2 יחידות חלמונים מביצה מידה M
      • 3 כפות (38 גרם) סוכר
      • 3 גרם ג'לטין טהור maimon`s
      • 1/2 1 כפות (38 גרם) מים
      • 60 גרם שוקולד מריר
      • 50 גרם שוקולד חלב

       

      למוס מסקרפונה:
      • 8 יחידות חלמונים מידה M
      • 3/4 כוס (85 גרם) אבקת סוכר maimon`s
      • 160 גרם גבינת מסקרפונה
      • 3 גרם ג'לטין טהור maimon`s
      • 2 כפות (20 גרם) מים
      • 1 מיכל+ 1/4 כוס (320 גרם) שמנת מתוקה מוקפצת לקצפת רכה

       

      לתחתית העוגה:
      • 1/2 חבילה עוגיות ביסקוטי

       

      אופן הכנה:

      1. מכינים סירופ לתחתית העוגה: בסיר קטן מרתיחים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס, ומתקבל סירופ, מורידים מן האש מוסיפים את האספרסו ולבסוף את הליקר אמרטו ומצננים עד לשימוש.

      2. מכינים את הקרמו שוקולד: מכינים את הג'לטין מסה- משרים ג'לטין במים קרים.

      מכינים את הקרם אנגלז: מרתיחים חלב ושמנת, מערבבים בקערה את החלמונים יחד עם הסוכר ועורכים השוואת טמפרטורות ומחזירים לסיר עד להסמכה קלה.

      3. מכניסים את מסת הג'לטין ומזגים על השוקולדים, בעזרת בלנדר מוט מבלנדרים את הקרם עד לתערובת אחידה ומקררים למשך 3-4 שעות.

      4. מכינים את המוס מסקרפונה: מכינים את הג'לטין מסה- משרים ג'לטין במים קרים.

      5. מחממים על ביין מארי את החלמונים יחד עם האבקת סוכר עם מטרפה עד שהקצף ללא גושים וממתינים עד שמגיע 50-55 מעלות, מעבירים למיקסר עם בלון גיטרה ומקציפים למשך 10 דקות עד לקבלת קצף בהיר ויציב.

      6. מערבבים את גבינת המסקרפונה עד שנהית רכה ומתקבל מרקם חלק.

      7. מקציפים את השמנת המתוקה רק עד לקבלת קצפת רכה.

      8. מחממים מעט את הג'לטין במיקרוגל עד שהוא ניהיה נוזלי, מוסיפים לקציפת החלמונים ו"מקפלים" את הקצפת לגבינה ולבסוף הכל לקציפת החלמונים.

      9. מרכיבים את העוגה: מרטיבים את העוגיות ביסקוטי בסירופ סוכר והאספרסו, ומניחים בתחתית התבנית, מוזגים מיד את המוס מסקרפונה, מקררים שעה ומזלפים את הקרמו שוקולד.

       

      טירמיסו משפחתית. מיקי שמו (צילום: ענבל לביא, יסמין ואריה צלמים)
        טירמיסו משפחתית. מיקי שמו(צילום: ענבל לביא, יסמין ואריה צלמים)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד