שלוש בלוגריות בישול מציגות: מתכונים קלאסיים בטעמים חדשים

יונית צוקרמן, חיה דר ורחלי קרוט בחרו שלוש מנות קלאסיות ואהובות עם מיונז, והוסיפו אליהן שידרוגים עכשוויים שמחברים אותן אל המטבח הישראלי-מודרני

פילה סלמון עם מיונז, חרדל ודבש. מתכון: רחלי קרוט (צילום: בועז לביא)
פילה סלמון עם מיונז, חרדל ודבש. מתכון: רחלי קרוט (צילום: בועז לביא)

הבלוגרית יונית צוקרמן מגישה לכם סלט ביצים עם מיונז בגרסה הקלאסית והעכשווית שלה

שם הבלוג: יונית צוקרמן מלכת המטבח

כתובת: www.yonit-tzukerman.co.il

"את המתכון לסלט הביצים למדתי מבעלי האשכנזי, ולמרות שגדלתי בבית עם אוכל מרוקאי מסורתי אני אימצתי אותו לתפריט הביתי שלנו. אנו מכינים אותו בכל שבת במתכונת הקלאסית שלו ובחגים ואירועים מיוחדים אנו משדרגים אותו עם טוויסט ישראלי ועכשווי".

 

סלט ביצים קלאסי

מרכיבים ל-4 מנות

  • 5 ביצים קשות, קלופות
  • 1 כף גדושה מיונז אמיתי תלמה
  • 1 מלפפון חמוץ, חתוך לקוביות קטנות
  • שמיר קצוץ
  • פטרוזיליה קצוצה
  • בצל מיובש (אם רוצים)
  • מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את הביצים ומועכים בעזרת מזלג.

2. מוסיפים לקערה מיונז, מלפפון חמוץ, שמיר, פטרוזיליה ובצל מיובש ומערבבים בעדינות.

3. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים היטב.

4. מעבירים למקרר עד להגשה.

  • מומלץ להגיש על פרוסת לחם שאוהבים או עם קרקרים במגוון טעמים, או פשוט לאכול עם כפית.

 

סלל ביצים קלאסי. מתכון: יונית צוקרמן  (צילום: בועז לביא)
    סלל ביצים קלאסי. מתכון: יונית צוקרמן (צילום: בועז לביא)

     

    סלט ביצים פיקנטי עם גרבלקס ומיונז

    מרכיבים ל-6 מנות

    לגרבלקס:

    1/4 ק"ג נתח פילה סלמון טרי

    3/4 כוס מלח גס

    1/2 כוס סוכר

    1/2 כוס לואיזה יבשה, מפוררת

     

    לסלט:

    • 5 ביצים קשות, קלופות וחתוכות גס
    • 1 כף גדושה מיונז אמיתי תלמה
    • 1/4 כוס בצל ירוק, חתוך לטבעות
    • 1/2 פלפל צ'ילי אדום
    • 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
    • 1/4 כוס שמיר קצוץ
    • 1/4 כוס כוסברה, קצוצה
    • גרידת ליים
    • מלח ופלפל שחור

     

    אופן ההכנה:

    1. מתחילים עם הכנת הגרבלקס יומיים לפני הכנת הסלט.

    ‎2. שמים בקערה מלח גס, סוכר ולואיזה ומערבבים.

    ‎3. מרפדים תבנית בהתאם לגודל הסלמון

    בניילון נצמד. מפזרים שכבה של תערובת המלח על תחתית התבנית. מניחים מעל את הסלמון עם צד העור על המלח ומכסים את כל הסלמון בתערובת המלח שנותרה.

    ‎4. מכסים את הסלמון בניילון נצמד, מניחים תבנית נוספת מעל הסלמון ומעל התבנית מניחים "משקולות". מעבירים למקרר ליומיים לפחות.

    ‎5. מוציאים את הסלמון מהמקרר, מסירים בעזרת הידיים את תערובת המלח וחותכים אותו בעזרת סכין חדה לקוביות.

    6. בקערה נוספת מניחים את הביצים, מוסיפים מיונז, בצל ירוק, פלפל צ'ילי, עשבי תיבול, גרידת ליים, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את קוביות הגרבלקס ומערבבים בעדינות.

     

    סלל ביצים פיקנטי עם גרבלקס. מתכון: יונית צוקרמן  (צילום: בועז לביא)
      סלל ביצים פיקנטי עם גרבלקס. מתכון: יונית צוקרמן (צילום: בועז לביא)

       

      הבלוגרית חיה דר מגישה לכם פרחי כרובית עם מיונז בגרסה הקלאסית והעכשווית שלה

      שם הבלוג: יופי במטבח

      כתובת: www.haya-dar.Foodpage.co.il

      "משחר ילדותי אני זוכרת את מיונז תלמה שוכן כדרך קבע אצלנו במקרר ואת אמי מכינה במומחיות כרובית טבולה בפירורי לחם ומיונז. למרות השינוי שאני עוברת עם האוכל שאני מכינה, מאוכל מטוגן לאוכל בריא, מבושל או אפוי, מקום המיונז נשאר עבורי במרכז הרטבים! כך גם בסלט הכרובית שאותו שדרגתי עם השנים בתוספות בריאות כמו ברוקולי וירקות נוספים ואידוי או אפייה במקום טיגון".

       

      פרחי כרובית בפירורי לחם עם מטבל מיונז

      מרכיבים ל-6 מנות

      • 1 ראש כרובית
      • מים לבישול
      • כף מלח
      • 3-2 כוסות פירורי לחם מוזהבים
      • 1/2 כוס שומשום
      • 3 ביצים
      • 4 כפות גדושות מיונז אמיתי תלמה
      • 1/2 כפית חרדל
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/4 כפית כורכום
      • 2 שיני שום כתושות

       

      למטבל:

      • 1/2 כוס מיונז אמיתי תלמה
      • 1 כף רוטב צ'ילי חריף

       

      אופן ההכנה:

      1. מפרידים את הכרובית לפרחים.

      2. ממלאים סיר במים עד 3/4 מגובה הסיר, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה.

      3. מכניסים את פרחי הכרובית למים הרותחים, מבשלים עד לרתיחה נוספת ומסננים.

      4. מכינים שתי צלחות עמוקות, באחת שמים פירורי לחם ושומשום ובשנייה מערבבים ביצים, מיונז, חרדל, מלח, כורכום ושום.

      5. יוצקים למחבת שמן בגובה כ- 3 ס"מ. טובלים כל פרח בתערובת הביצים, אחר כך בפירורי הלחם ומטגנים עד להזהבה. מעבירים לצלחת גדולה מרופדת בנייר סופג.

       

      המטבל:

      מערבבים בקערית את חומרי המטבל.

       

      ההגשה:

      מגישים את הכרוכית בצלחת הגשה מרכזית לצד המטבל. טובלים כל פרח במטבל ואוכלים.

      • אם רוצים: במקום לטגן את הכרובית אפשר לאפות בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבה.

       

          פרחי כרובית בפירורי לחם עם מטבל מיונז. מתכון: חיה דר (צילום: בועז לביא)
        פרחי כרובית בפירורי לחם עם מטבל מיונז. מתכון: חיה דר(צילום: בועז לביא)

         

        סלט כרובית וברוקולי ברוטב מיונז

        מרכיבים ל-6 מנות

        • 1/2 ראש כרובית
        • 1/2 ראש ברוקולי
        • מים לבישול
        • כף מלח
        • לרוטב:
        • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים
        • 1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים
        • 1/2 כוס עלי נענע, קצוצים
        • 2 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות קטנות
        • 2 כפות גמבה כבושה, חתוכה לקוביות קטנות
        • 1/2 כוס מיונז אמיתי תלמה
        • מלח לפי הטעם
        • מיץ וזסטים מ-1/2 לימון
        • 2 כפות שמן זית
        • 2 שיני שום כתושות
        • לעיטור:
        • 1 כוס נבטי ברוקולי

         

        אופן ההכנה:

        1. מפרידים את הכרובית והברוקולי לפרחים.

        2. ממלאים סיר במים עד 3/4 מגובה הסיר, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה.

        3. מוסיפים את פרחי הכרובית והברוקולי ומבשלים עד לרתיחה נוספת.

        4. ממשיכים לבשל עוד 15 דקות, מסננים ומעבירים לקערה.

        5. הרוטב: מערבבים היטב את חומרי הרוטב.

        6. בסמוך להגשה: יוצקים את הרוטב על הכרובית והברוקולי, מערבבים קלות, מעטרים בנבטי ברוקולי ומגישים.

         

        סלט כרובית וברוקולי ברוטב מיונז. מתכון: חיה דר (צילום: בועז לביא)
          סלט כרובית וברוקולי ברוטב מיונז. מתכון: חיה דר(צילום: בועז לביא)

           

          הבלוגרית רחלי קרוט מגישה לכם פילה סלמון עם מיונז בגרסה הקלאסית והעכשווית שלה

          שם הבלוג: krutit (קרוטית)

          כתובת: www.krutit.co.il

          "בחגים ובאירועים מיוחדים אבא שלי היה מכין מנת דג סלמון משוח במיונז, צלוי ועסיסי. הגרסה הקלאסית שלפניכם מאוד דומה לזאת שאבא שלי נהג להכין עבורנו בבית, ועד היום היא מזכירה לי רגעים שמחים סביב השולחן. כיום, הבישול שלי נשען על נוסטלגיה וזיכרונות אבל גם המון על השראות מהעולם. הגרסה העכשווית שלפניכם מבטאת את השילוב האולטימטיבי בין שני העולמות האלה, בין החדש לישן, בין האהבה הגדולה שלי למטבח האסייאתי ובין המטבח שגדלתי עליו בבית".

           

          פילה סלמון עם מיונז, חרדל ודבש

          מרכיבים ל-6 מנות

          • 6 פרוסות פילה סלמון בעובי 5 ס"מ,
          • עם עור וללא עצמות
          • למרינדה:
          • 3 כפות מיונז אמיתי תלמה
          • 2 כפיות חרדל דיז'ון חלק
          • 2 כפות דבש
          • 2 כפות מיץ לימון
          • 2 כפות שמן זית
          • 1/2 כפית מלח
          • מעט פלפל שחור גרוס

           

          להגשה ועיטור

          • 2 כפות שומשום
          • 2 כפות קצח

           

          אופן ההכנה:

          1. המרינדה: בקערה רחבה מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה.

          2. מוסיפים את פרוסות הדג ומעסים אותן היטב במרינדה. מכסים עם ניילון נצמד ומניחים לדג לספוג את טעמי המרינדה במשך 15 דקות (ואפשר גם

          כמה שעות במקרר).

          3. בינתיים, מחממים תנור ל-190 מעלות.

          4. מוציאים את הסלמון מהמרינדה ומניחים בתבנית עם נייר אפייה כשהעור פונה כלפי מטה.

          5. אופים במשך 15 דקות, או עד שהסלמון יציב אבל עדיין רך באמצע. (תלוי בגודל הפרוסות). איך בודקים? מכניסים סכין לחלק הכי רחב בדג ומזיזים קצת

          הצידה. אם הרוב כבר שינה את הצבע לאטום ורק מעט עדיין כתמתם, הדג מוכן.

          6. בזמן האפייה בתנור קולים מעט את השומשום והקצח על מחבת חמה, ללא שמן.

          7. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל שומשום וקצח ומגישים חם.

          • מומלץ להגיש עם אורז לבן ועשבי תיבול.

           

          פילה סלמון עם מיונז, חרדל ודבש. מתכון: רחלי קרוט (צילום: בועז לביא)
            פילה סלמון עם מיונז, חרדל ודבש. מתכון: רחלי קרוט(צילום: בועז לביא)

             

            קוביות סלמון בנוסח אסייאתי

            מרכיבים ל-6 מנות

            • 1 ק"ג פילה סלמון, ללא עצמות ועור (החלק
            • האמצעי העבה)
            • למרינדה:
            • 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורד בפומפייה
            • 1/2 כפית שמן שומשום
            • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק (או חריף)
            • 2 כפות שמן זית
            • 2 כפות מיונז אמיתי תלמה
            • 2 כפות סילאן
            • 2 כפות מיץ לימון
            • 2 שיני שום, קצוצות דק

             

            לסלט השעועית האסייאתי

            • 1/4 שקית שעועית קפואה או טרייה
            • 2 גזרים, קלופים
            • 100 גרם בוטנים קלויים, קצוצים גס (אם רוצים)

             

            לרוטב הסלט

            • 3 כפות שמן זית
            • 3 כפות מיץ לימון
            • 4 כפות סילאן או מייפל
            • 4 כפות רוטב צ'ילי
            • 2 שיני שום קצוצות
            • מלח לפי הטעם

             

            להגשה ועיטור:

            • 1/3 צרור עירית קצוצה (או 2 ענפי בצל ירוק חתוכים לטבעות קטנות)

             

            אופן ההכנה:

            1. חותכים את הדג לקוביות בגודל 4-3 ס"מ.

            2. המרינדה: בקערה רחבה מערבבים היטב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת חלקה.

            3. מוסיפים את קוביות הסלמון ומעסים אותן בעדינות. מכסים בניילון נצמד ומאפשרים לדג לספוג טעמים במשך 15 דקות, או כמה שעות במקרר.

            4. מוציאים את הדג וצורבים במחבת פסים חמה (רגילה או מחבת גריל) עם כף שמן זית, מכל הצדדים, עד להזהבה.

            5. הסלט: מרתיחים סיר עם מים וכפית מלח. מוסיפים את השעועית ומבשלים 5-7 דקות, רק עד שהשעועית חמה ומתרככת מעט. מסננים ומעבירים מיד לקערה

            עם מים וקרח (כדי לעצור את הבישול). מסננים וחותכים כל שעועית לגודל הרצוי. חותכים את הגזר לרצועות דקות בעזרת קולפן ג'וליינים או באמצעות

            מנדולינה. מערבבים בקערה גדולה את השעועית והגזר.

            6. הרוטב לסלט: שמים את כל מצרכי הרוטב בצנצנת קטנה ומנערים היטב.

            7. מזלפים את הרוטב על הסלט ומפזרים מעל בוטנים.

            8. ההגשה: מפזרים על הסלמון עירית קצוצה (או בצל ירוק) ומגישים לצד הסלט.

             

            קוביות סלמון בנוסח אסייאתי. מתכון: רחלי קרוט (צילום: בועז לביא)
              קוביות סלמון בנוסח אסייאתי. מתכון: רחלי קרוט(צילום: בועז לביא)

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד