בעלה אושיית רשת, והיא השתמשה בחשיפה להקמת מרכז למידה

מאשה ולדברג הכירה את סניה בפייסבוק, התרגלה לחיות תחת מעקב של רבע מיליון איש והשכילה להשתמש בפופולריות שלו כדי להפיץ שיטת לימוד חדשה לפסיכומטרי

לירון אברהם

|

10.05.17 | 03:23

מאשה ולדברג במרכז הלמידה שבביתה. "ניגשתי לפסיכמוטרי ארבע פעמים, והשיפור מהבחינה הראשונה לאחרונה היה של 250 נקודות" (צילום צביקה טישלר)
מאשה ולדברג במרכז הלמידה שבביתה. "ניגשתי לפסיכמוטרי ארבע פעמים, והשיפור מהבחינה הראשונה לאחרונה היה של 250 נקודות" (צילום צביקה טישלר)
עם בעלה סניה ובתם אניה. "לא שופטת אנשים לפי מה שאני שומעת עליהם". למטה: החתונה של הזוג ולדברג (צילום צביקה טישלר)
עם בעלה סניה ובתם אניה. "לא שופטת אנשים לפי מה שאני שומעת עליהם". למטה: החתונה של הזוג ולדברג (צילום צביקה טישלר)
 

אין כמעט צעיר ישראלי שלא מגיע לשלב המתיש והמתסכל של הבחינה הפסיכומטרית, אותו אירוע תובעני שיקבע את עתידו ואת עתיד לימודיו. כמעט מחצית מהנבחנים ניגשים לבחינה יותר מפעם אחת, וביניהם נמצאת גם מאשה ולדברג, שבשנתיים האחרונות מנהלת מרכז למידה שעוזר לתלמידים לעבור את הבחינה המלחיצה הזו ואת בחינות הבגרות המלחיצות לא פחות.

 

>> בואו לעמוד של Xnet בפייסבוק וקבלו את כל העדכונים והכתבות

 

עוד בערוץ אנשים:

 

 

"ניגשתי לבחינה ארבע פעמים", היא אומרת, "והשיפור מהבחינה הראשונה לאחרונה היה של 250 נקודות. את הציון שלי אני לא מגלה. אם אני נוקבת בציון הגבוה, התלמידים חושבים עליי: 'היא גאון, היא חייזר, אנחנו לעולם לא נגיע לשם'; ואם אני מגלה את הציון הנמוך, הם אומרים: 'היא צעירה, היא לא מבינה כלום, היא לא יודעת מה שהיא עושה'. אז החלטתי לא לפרסם את הציונים שלי".

 

והיא כנראה יודעת היטב מה שהיא עושה. מאשה ולדברג (23) היא אשתו של אושיית הרשת סניה ולדברג, יזם ואיש שיווק שמיתג את עצמו כמומחה לאמנות הפיתוי ושלדף הפייסבוק שלו יש יותר מ-270 אלף עוקבים. כמי שנתנה, לדבריה, שיעור פרטי ראשון כבר בגיל 11, החליטה ולדברג לנצל את החשיפה הרשתית של בעלה לצורך פיתוח עסק של שיעורים פרטיים לתלמידים הניגשים לבגרויות ולפסיכומטרי. מרכז הלמידה יצא לדרך לפני כשנתיים בלבד, וכיום מדווחת המנהלת שלו על כ-200 תלמידים בשנה – הישג מכובד לכל הדעות ששידרג במידה ניכרת את רמת החיים של ולדברג: מי שלפני חמש שנים גרה בדירת חדר באשדוד, נהנית כעת מבית דו-קומתי ברמת השרון, שבו היא גרה עם בעלה סניה ובתם אניה (שמונה חודשים), ושם היא גם מכנסת את תלמידיה. הבית כרגע שכור על ידי בני הזוג, אבל בקרוב הם יוכלו להרשות לעצמם לרכוש בית מרווח משלהם.

 

התלמידים של ולדברג בבית ברמת השרון. "לא מתלוננים על הצרחות" (צילום צביקה טישלר)
    התלמידים של ולדברג בבית ברמת השרון. "לא מתלוננים על הצרחות"(צילום צביקה טישלר)

     

    אין לי מה לפחד

     

    היא נולדה בארץ להורים שעלו מרוסיה שנה קודם לכן. המשפחה התמודדה בארץ עם קשיים כלכליים, אבל ולדברג אומרת שלא הייתה לכך השפעה על האווירה בבית באשדוד. "הייתה לי ילדות שמחה. ההורים נתנו לי ולאחיות שלי את כל מה שהם יכלו, וקיבלנו רושם שהחיים טובים. הסתדרנו מעולה גם אם לא הייתי מקבלת גלידה בכל פעם שהיינו יוצאים לפארק, וגם אם היינו חושבים פעמיים אם לקחת מונית לים או ללכת ברגל. למדנו ליהנות ממה שיש".

     

    כבת לאם שעוסקת בהוראה, נחשפה בגיל צעיר לתחום השיעורים הפרטיים. "אמא שלי נתנה שיעורי הכנה לכיתה א' לבת של אחת החברות שלה, ואני התלהבתי והצקתי כל הזמן. בשלב מסוים האמא של אותה ילדה אמרה: 'קחי 20 שקלים ותלמדי אותה אותיות ומספרים'. תוך שלושה שיעורים היא ידעה הכל, ואני התמכרתי לתחושת ההצלחה הזו שראיתי על הפנים שלה".

     

    כשהגיעה לתיכון, עברה לצד השני של המתרס והפכה מזו שנותנת שיעורים פרטיים לזו שמקבלת אותם. "החוויה שלי באותה תקופה הייתה של תסכול. הרגשתי שהסביבה הלימודית לא תואמת את הרמה שלי: או שהיה לי נורא משעמם, או שהיה קשה עד בלתי אפשרי. הייתה לי הרגשה שמשהו חסר".

     

    "אמא שלי נתנה שיעורי הכנה לכיתה א' לבת של חברה שלה, ואני התלהבתי והצקתי כל הזמן. בשלב מסוים האמא של הילדה אמרה: 'קחי 20 שקלים ותלמדי אותה אותיות ומספרים'. תוך שלושה שיעורים היא ידעה הכל"

    בגיל 19 התגייסה לצבא כעתודאית למשפטים, אבל בסוף שנה ג' נכנסה להיריון ופרשה. גם באוניברסיטה לימדה. "יותר משלמדתי, לימדתי. כתבתי שיטת למידה שהיו לה אחוזי הצלחה, והבנתי שצריך לעשות עם זה משהו. חלמתי שפעם, בעוד עשר שנים - כשיהיה לי בית, כשיהיו עוד תארים - אחשוב על הקמת מרכז למידה. לא ציפיתי שזה יקרה כל כך מהר".

     

    מי שדחף אותה היה בעלה, שאותו הכירה – כמה לא מפתיע - בפייסבוק. "אחותי הראתה לי את הפרופיל שלו, שיש בו המון פוסטים מעניינים ובדיחות; התחלתי לעקוב אחריו, וכבר בשיחת הטלפון הראשונה שלנו, עוד לפני שנפגשנו, הרגשנו שיש פה כימיה, שיש פה משהו שונה".

     

    לא הרתיע אותך המקצוע שלו – אמן פיתוי?

    "אני לא שופטת אנשים לפי המקצוע שלהם או לפי מה שאני שומעת עליהם. אני צריכה לראות את הבן אדם ולהכיר אותו. יש אנשים שאומרים עליהם המון דברים, וכשמכירים אותם באמת, מגלים שחצי מהדברים שקריים לגמרי. אני הייתי בהרצאות של סניה וראיתי שהוא עובד עם אנשים שיש להם קשיים אמיתיים - לא רק בתחום הזוגיות, אלא גם במציאת חברים. הוא נותן להם כלים לעשות צעד ראשון, לצאת החוצה ולהתנסות בקשרים חברתיים".

     

    בתחילת הקשר שלהם התקשתה לקבל את העובדה שיותר מרבע מיליון גולשים יודעים מה קורה בכל רגע בחייה באמצעות הפעילות הענפה של בן זוגה ברשת החברתית. "היה לי מאוד קשה, וזה נורא מוזר לי גם היום. בהתחלה ניסיתי להתחמק ולהתחבא כמה שאפשר, אבל בסופו של דבר הבנתי שאין לי מה לפחד: לא עוצרים אותנו ברחוב יותר מדי, והחשיפה היא יותר חיובית מאשר שלילית".

     

    צפו בהרצאה לדוגמה של סניה ולדברג:

     

     

    ג'אגלינג בין העבודה לבית

     

    שיטת הלימוד שלה שונה מזו הנהוגה בבתי ספר. "בכל כיתה יש עשרה תלמידים שלומדים באופן עצמאי, כשבכל פעם המורה שולף תלמיד אחד, מסביר לו את החומר בצורה פרטנית ומקנה כלים ללמידה. אם תלמיד אומר שהוא לא מבין משהו, אני לא ארוץ לתת לו את התשובה אלא אברר איתו למה הוא לא הבין: אולי הוא לא קרא את ההסבר כמו שצריך, אולי השיטה לא מתאימה לו; נחקור יחד את שלבי העבודה שלו, נברר מאיפה נובעת הטעות, איפה הוא פספס. השיטה שלי מלמדת איך ללמוד נכון וגם הופכת את הלימודים לפחות מאיימים. במפגשים אנחנו מדברים הרבה על המטרה שבגללה לומדים, ואני אומרת לתלמידים שצורת החשיבה שהם מפתחים בזמן הלמידה יכולה לשמש אותם בעתיד".

     

    לה עצמה מצפה עתיד ורוד למדי: בעוד חצי שנה תפתח שני סניפים של המרכז, בחיפה ובתל אביב, אבל הסניף בבית ברמת השרון ימשיך לפעול. "אנחנו בהליכים של קבלת אישורים רשמיים ממשרד החינוך. כשנקבל את זה, תהיה ערכת למידה מסודרת ותהיה גם תשתית נוחה ונגישה יותר לתלמידים. מרחב הלמידה יהיה מסודר יותר ולא יימצא ממש בתוך הבית, אבל העיצוב יישאר ביתי: עדיין יהיו ספות, מטבח מאובזר ופופים למעלה כדי לישון שנ"צ".

     

    לא קשה לך עם זה שהעבודה נמצאת אצלך בתוך הבית?

    "הג'אגלינג בין העבודה לבית הוא לא פשוט, ולקח לנו כמה חודשים טובים עד שהתרגלנו. בהתחלה חששתי שתלמידים יתלוננו שקשה להם ללמוד עם צרחות של תינוקת ברקע, אבל בכלל לא שומעים אותה, ויש תלמידים שאפילו עושים לאניה בייביסיטר".

     

    ____________________________________________________

     

    פעם נאלצו לישון באולפן, כעת מופיעים חברי רד אקסס בפסטיבלים הכי חשובים בארה"ב. הקליקו על התמונה:

     

    "בשנה שעברה עשינו 160 הופעות ותקלוטים בחו"ל. שדה התעופה נהיה סוג של שגרה". הקליקו על התמונה (צילום: אלון פרס)
    "בשנה שעברה עשינו 160 הופעות ותקלוטים בחו"ל. שדה התעופה נהיה סוג של שגרה". הקליקו על התמונה (צילום: אלון פרס)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד