תפוחי אדמה במדורה עם
חצילים ופלפלים קלויים

בל"ג בעומר הזה אל תשאירו לבד את תפוחי האדמה. צרפו אליהם את הרוטב של שף אבי ביטון - ואנחנו מבטיחים שגם הם וגם אתם תהיו מרוצים!

מערכת Xnet

|

09.05.17 | 21:26

תפוחי אדמה במדורה עם חצילים ופלפלים קלויים (צילום: בן יוסטר)
תפוחי אדמה במדורה עם חצילים ופלפלים קלויים (צילום: בן יוסטר)

המתכון באדיבות חברת וילי פוד.

 

מרכיבים

5 מנות

 

  • 5 תפוחי אדמה
  • 1 חציל או 4 כפות מחית מוכנה של חציל קלוי על האש
  • 2 פלפלים טריים או 2 פלפלים קלויים מוכנים מצנצנת
  • 15 זיתי קלמטה, קצוצים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר אלומיניום. אם משתמשים בחציל ובפלפלים טריים, עוטפים גם אותם. צולים את כל הירקות בגחלים שבשולי המדורה עד שהם רכים – החציל והפלפלים יהיו מוכנים כעבור כ-45 דקות ותפוחי האדמה כעבור כשעה-שעה וחצי.
  2. קורעים גס בידיים את תפוחי האדמה ושמים בקערה. מוסיפים את בשר (או מחית) החציל, הפלפלים (כשהם קלופים וקרועים גס) ושאר המרכיבים ומערבבים קלות.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (7 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג