תפוחי אדמה במדורה עם חצילים ופלפלים קלויים (צילום: בן יוסטר)
המתכון באדיבות חברת וילי פוד.
מרכיבים
5 מנות
- 5 תפוחי אדמה
- 1 חציל או 4 כפות מחית מוכנה של חציל קלוי על האש
- 2 פלפלים טריים או 2 פלפלים קלויים מוכנים מצנצנת
- 15 זיתי קלמטה, קצוצים
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
- 5 כפות שמן זית
- מלח
אופן ההכנה
- עוטפים את תפוחי האדמה בנייר אלומיניום. אם משתמשים בחציל ובפלפלים טריים, עוטפים גם אותם. צולים את כל הירקות בגחלים שבשולי המדורה עד שהם רכים – החציל והפלפלים יהיו מוכנים כעבור כ-45 דקות ותפוחי האדמה כעבור כשעה-שעה וחצי.
- קורעים גס בידיים את תפוחי האדמה ושמים בקערה. מוסיפים את בשר (או מחית) החציל, הפלפלים (כשהם קלופים וקרועים גס) ושאר המרכיבים ומערבבים קלות.