המרכיבים
(תבנית קפיצית בקוטר 26-24 ס"מ)
לבסיס
- 150 גרם ביסקוויטים
- 100 גרם חמאה, מומסת
- 2 כפות אבקת סוכר
למלית
- 2 מכלים (500 גרם) ריקוטה
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
- 3/4 כוס 150) גרם) סוכר
- 1 שקיק 10) גרם) סוכר וניל
- 4 ביצים
לקרם הלימון
- 1/2 כוס מיץ לימון
- קליפה מגוררת 2-מ לימונים
- 1/2 כוס 100) גרם) סוכר
- 4 חלמונים
- 2 כפות מחוקות קורנפלור
- 1 מכל 250) מ"ל) שמנת מתוקה 1 + כף סוכר
- לעיטור: 2 כפות פיסטוקים קצוצים
ההכנה
.1 מחממים את התנור 160-ל מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
.2 הבסיס: שמים בקערת מעבד המזון את הביסקוויטים ומעבדים לפירורים. מוסיפים את החמאה ואבקת הסוכר ומערבבים. משטחים בתבנית ומאחסנים במקפיא, עד שהמלית מוכנה.
.3 המלית: שמים בקערת המערבל (אפשר גם לערבב ידנית) את הגבינה, השמנת, הסוכר וסוכר הווניל וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את הביצים זו אחר זו וטורפים עד שהן נבלעות לגמרי בעיסה. יוצקים על הבסיס ואופים 40-כ דקות, עד שהשוליים מזהיבים ומתייצבים אך מרכז העוגה עדיין רוטט במרכז. מצננים.
.4 הקרם: טורפים בסיר לבלילה אחידה את כל מרכיבי הקרם, למעט השמנת המתוקה וכף הסוכר. מחממים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב 8-כ דקות עד שהקרם מסמיך. מעבירים לכלי, מניחים על פני הקרם ניילון נצמד (כדי שלא ייווצר קרום) ומצננים לטמפרטורת החדר. מאחסנים במקרר שעה.
.5 מעבירים את הקרם לקערה וטורפים היטב. מקציפים את השמנת וכף הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים מחצית ממנה לקרם וטורפים היטב. מוסיפים את הקצפת שנותרה ומערבבים היטב בתנועות קיפול.
.6 מעבירים את הקרם לשק זילוף ומזלפים תלוליות על פני העוגה, מפזרים את הפיסטוקים ומגישים.