עוגת תפוזים ושקדים בחושה (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- 3 ביצים
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
- 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
- 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח תופח
- 1/2 כוס (45 גרם) שקדים טחונים
- 1 כף קליפת תפוז מגוררת
- להגשה: 1/2 כוס מיץ תפוזים, אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
- מקציפים את הביצים עם 1/4 1 כוסות מהסוכר לקצף בהיר. מוסיפים בהדרגה את השמן וכוס מיץ תפוזים ומקציפים 3 דקות נוספות.
- מקפלים בעדינות לתוך התערובת את הקמח התופח, השקדים הטחונים וקליפת התפוז.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור יוצקים עליה 1/2 כוס מיץ תפוזים. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"