אוכל

    עוגת תפוזים ושקדים בחושה

    עוגה קלה מאוד להכנה ועסיסית במיוחד - בזכות תוספת של מיץ תפוזים שיוצקים עליה אחרי האפייה

    אינס שילת ינאי

    |

    04.05.17 | 17:37

    עוגת תפוזים ושקדים בחושה (צילום: אפיק גבאי)
    עוגת תפוזים ושקדים בחושה (צילום: אפיק גבאי)

    מרכיבים

    תבנית אינגליש קייק

     

    • 3 ביצים
    • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
    • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
    • 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח תופח
    • 1/2 כוס (45 גרם) שקדים טחונים
    • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
    • להגשה: 1/2 כוס מיץ תפוזים, אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. מקציפים את הביצים עם 1/4 1 כוסות מהסוכר לקצף בהיר. מוסיפים בהדרגה את השמן וכוס מיץ תפוזים ומקציפים 3 דקות נוספות.
    3. מקפלים בעדינות לתוך התערובת את הקמח התופח, השקדים הטחונים וקליפת התפוז.
    4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
    5. מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור יוצקים עליה 1/2 כוס מיץ תפוזים. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "עוגת תפוזים ושקדים בחושה"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג
    ביגדיל