לשים לך תותים בלאפה? עוג'יליה
מכינה "שווארמה" שוקולד בקרפ

לעוג'יליה היתה הברקה: אם הישראלים כל כך אוהבים שווארמה, הם ישמחו לקבל אותה גם לקינוח! אז היא הכינה גרסה מתוקה - ופרווה, כדי שתוכל לבוא אחרי הדבר האמיתי

עוג'יליה דולסהפורסם: 03.05.17 11:57
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

כ-5 מנות גדולות

 

לשווארמה
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 2 פחיות קרם קוקוס קר מאוד (יש לשים את הפחיות במקרר לפחות ללילה)
  • 2 כפיות אבקת קקאו
  • 1 כף אבקת סוכר

 

ללאפה
  • 1 כוס קמח לבן
  • קורט קינמון
  • 1/3 1 כוסות חלב סויה
  • מעט שמן לטיגון

 

לממרח החלבה
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 2-1 כפות סילאן
  • מעט מים

 

להגשה
  • פירות שאוהבים
  • אפשרות: 2 כפות מיץ לימון או תפוז

 

חומרים מיוחדים
  • בקבוק ריק של מים או שתייה קלה בנפח ליטר וחצי
  • נייר אלומיניום

 

אופן ההכנה

 

השווארמה

1. בעזרת סכין חדה חותכים את הבסיס והחלק העליון של הבקבוק, כך שמתקבל צינור. עוטפים היטב את תחתית הצינור בנייר אלומיניום ומעמידים אותו על צלחת.

2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול. יוצקים מעט ממנו לצינור, עד שנוצרת שכבה בעובי של כ-2 ס"מ, ומעבירים למקפיא, עד שהשוקולד מתקשה. משאירים את שאר השוקולד בטמפרטורת החדר.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)
    (צילום: עוג'יליה דולסה)

    3. מעבירים לקערה את הקרם הקשה שהצטבר בחלק העליון של פחיות הקוקוס. מוסיפים את הקקאו ואבקת הסוכר ומקציפים עד שמתקבל מוס יציב.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      4. מוציאים את הצינור מהמקפיא ויוצקים לתוכו לחלופין שכבות של מוס ושוקולד מומס. נועצים במרכז השווארמה מקל נקי, שיעזור רחק כך בחילוץ שלה ובהגשה (אפשר להשתמש בידית של כף עץ ארוכה). מניחים במקפיא לשלוש שעות לפחות, עד שהשכבות מתייצבות.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        הלאפה

        1. מערבבים בקערה את הקמח, הקינמון וחלב הסויה, עד שמתקבלת בלילה אחידה.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          2. משמנים מחבת במעט שמן ומחממים על אש בינונית. יוצקים למחבת מצקת מהבלילה ומטגנים עד שמופיעות בועות על פני הקרפ ושוליו מזהיבים. הופכים, מטגנים עוד כמה שניות ומעבירים לצלחת מרופדת במגבת נייר.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            3. מכינים באותו אופן קרפים נוספים.

             

            הרכבת המנה

            1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי ממרח החלבה.

            2. חותכים את הפירות, ואם רוצים מערבבים אותם עם מיץ לימון או תפוז כדי שלא ישחירו.

            3. חותכים בזהירות את צינור הפלסטיק באמצעות מספריים או סכין, ומחלצים מתוכו את שווארמת השוקולד.

            4. מניחים קרפ על נייר אריזה או מפית ומורחים עליה ממרח חלבה.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

              5. מגלפים חתיכות מהשווארמה באמצעות סכין או קולפן ומניחים על הקרפ. מוסיפים קצת פירות. מקפלים את חלקו התחתון של הקרפ על המילוי, ואז גם מימין ומשמאל.

               

               (צילום: עוג'יליה דולסה)

                6. עוטפים במפית ומגישים מיד.

                 

                 (צילום: עוג'יליה דולסה)
                   

                   

                   
                  הצג:
                  אזהרה:
                  פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
                  שלון!

                  אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

                  הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

                  אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

                  עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

                  בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

                  וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

                  שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!