כל הארץ סלטים סלטים:
4 רעיונות פשוטים ומפתיעים

רוצים למזער נזקים קלוריים של 'על האש'? תתחילו לחתוך ירקות - מתכונים מתוך הספר 'פשוט טעים ובריא' של אביגיל מייזליק

אביגיל מייזליק

|

26.04.17 | 23:20

סלט עדשים שחורות (צילום דניאל לילה)
סלט עדשים שחורות (צילום דניאל לילה)

סלט גזר ובוטנים תאילנדי

 

הגיע הזמן לרענן קצת את הסלטים עם טעמים חדשים ומגוונים. הסלט הזה קל להכנה, טעים ומפתיע. השילוב בין בוטנים לגזר עובד נהדר, ועושר הטעמים שמעניקים לו התיבול התאינלדי הופך אותו להפתעה בכל ביס.

 

מרכיבים

10-8 מנות

 

  • 6 גזרים
  • 50 גרם בוטנים קלופים לא קלויים או גרוסים גס
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 3 כפות בצל ירוק
  • 1/4 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות שמן שומשום
  • 1/2 כפית דבש
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הגזרים לרצועות דקות או מגררים בפומפייה.
  2. קולים את הבוטנים על מחבת יבשה במשך 4-3 דקות ומערבבים כל הזמן, עד שהם מזהיבים קלות.
  3. מוסיפים את הבוטנים וכל החומרים הנוספים לגזר, מערבבים וטועמים (אם יש צורך, מתקנים תיבול). הסלט יישמר במקרר בערך יום.

 

סלט גזר מרענן ומפתיע (צילום דניאל לילה)
    סלט גזר מרענן ומפתיע(צילום דניאל לילה)

     

     סלט כרוב, חסה, סלרי ונבטים

     

    הסלט של ענת הוא חגיגה למרכז השולחן וטעים עד שאי־אפשר להפסיק לאכול. כולם אצלנו מכירים אותו בתור “הסלט של ענת”, והוא מכובד ביותר ותמיד נגמר ראשון בכל ארוחה.

     

    מרכיבים

    12-10 מנות

     

    • 1/2 כוס חצאי שקדים קלופים
    • 1/2 ראש כרוב לבן
    • 1/2 חבילת חסה
    • 4 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים לרצועות
    • 1 כוס נבטים (חמניות, שעועית, אלפלפה)
    • 1/2 כוס בצל ירוק חתוך אלכסונית
    • 1/2 כוס חמוציות
    • 2 כפות סילאן
    • 5 כפות חומץ בלסמי
    • 6 כפות שמן זית
    • 1 כף גדושה חרדל דיז’ון
    • מלח ופלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. קולים על מחבת יבשה או בתנור את השקדים למשך 6-5 דקות, מערבבים ובודקים מדי פעם, עד שהם מזהיבים.
    2. פורסים את הכרוב לרצועות ומעבירים לקערה. קורעים את עלי החסה לפיסות קטנות ומעבירים לקערה, מוסיפים את הסלרי, הנבטים והבצל הירוק.
    3. מפזרים על הכול את החמוציות והשקדים הקלויים ומשאירים מעט על מנת לפזר מלמעלה.
    4. מערבבים בקערית את הסילאן, החומץ, השמן, החרדל, מלח ופלפל לקבלת רוטב אחיד. יוצקים על הסלט ומערבבים היטב.
    5. מפזרים מלמעלה מעט חמוציות ושקדים ומגישים.

     

    בכלל לא חייבים מיונז, סלט כרוב בריא יותר (צילום דניאל לילה)
      בכלל לא חייבים מיונז, סלט כרוב בריא יותר(צילום דניאל לילה)

       

      סלט עדשים שחורות

       

      סלטים המשלבים קטניות ודגנים מקבלים מראה חגיגי במיוחד וטעם עשיר ובלתי צפוי. השילוב בין הבטטות לעדשים מוצלח מאוד ומרים את הסלט מדרגה.

       

      מרכיבים

      6-5 מנות

       

      • 1 כוס עדשים שחורות
      • 2 בטטות דקות קלופות
      • 1 פלפל אדום
      • 2 מלפפונים
      • 2 גבעולי בצל ירוק
      • 2 כפות שמן זית

       

      לרוטב

      • מיץ מלימון אחד
      • 4 כפות שמן זית
      • 1 שן שום כתושה
      • 1/4 כפית דבש או סילאן
      • מלח ופלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מבשלים את העדשים בסיר עם מי מלח כחצי שעה או עד שהעדשים מתרככות. מסננים היטב ומצננים.
      2. חוצים את הבטטות ופורסים לחצאי עיגול, פורסים את הפלפל האדום לרצועות. מניחים את הירקות בתבנית בינונית, יוצקים את שמן הזית ואופים בחום של 220 מעלות למשך 12-10 דקות, עד שהירקות נעשים רכים וזהובים.
      3. פורסים את המלפפונים, חותכים את הבצל הירוק לעיגולים ומעבירים את העדשים וכל הירקות לקערה.
      4. מערבבים את כל רכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. משהים כשעה לפני ההגשה לספיגת טעמים.

       

      תשמרו מקום גם לבשר? סלט עדשים טעים (צילום דניאל לילה)
        תשמרו מקום גם לבשר? סלט עדשים טעים(צילום דניאל לילה)

         

        סלט עגבניות שרי צבעוניות עם זיתים וטחינה

         

        יש היום הרבה סוגים וצבעים של עגבניות שרי: אדומות רגילות ואדומות מוארכות, צהובות, ירוקות מנומרות עם אחוז גבוה במיוחד של ליקופן, והבנתי שהיד עוד נטויה. זו הזדמנות נפלאה לעשות סלט יפהפה ב- 5 דקות עבודה.

         

        מרכיבים

        6-5 מנות

         

        • 1 כוס עגבניות שרי אדומות
        • 1 כוס עגבניות שרי צהובות
        • 1 כוס עגבניות שרי ירוקות מנומרות
        • 1/2 כוס זיתים שחורים (ולא מושחרים!)
        • 3 כפות חומץ בלסמי או מיץ לימון
        • 4 כפות שמן זית
        • 2 שיני שום כתושות
        • מלח ופלפל שחור גרוס
        • 3 כפות טחינה גולמית מאיכות משובחת

         

        אופן ההכנה

        1. חוצים את כל העגבניות ומניחים בקערה.
        2. מגלענים את הזיתים, קוצצים גס ומוסיפים לקערה.
        3. יוצקים על הסלט את החומץ או הלימון, שמן הזית, השום הכתוש, מלח ופלפל ומערבבים.
        4. מעבירים לצלחת הגשה ומזלפים על הכול בטפטופים מהכף את הטחינה הגולמית. מגישים מיד.

        אם רוצים להגיש את הסלט לשבת, חוצים את העגבניות ומוסיפים את השום הכתוש ושומרים במקרר. לפני ההגשה מוסיפים את שאר החומרים (רצוי לסחוט לימון אם משתמשים בו מראש), מערבבים, יוצקים טחינה ומגישים.

         

        סלט שרי צבעוני  (צילום דניאל לילה)
          סלט שרי צבעוני (צילום דניאל לילה)

           

          מתוך "פשוט טעים ובריא" מאת אביגיל מייזליק

          עטיפת הספר (צילום דניאל לילה)
            עטיפת הספר(צילום דניאל לילה)

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            מתכון מהיר
            כשר פרווה
            טבעוני
            דרגת קושי קלה
            דירוג הגולשים (2 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג