סלט קינואה עם חצילים
מטוגנים וגרעינים קלויים

מירב גביש מספקת פתרון לאחת השאלות הבוערות של העולם הקולינרי – מה אפשר לחדש עם קינואה? – בדמות סלט מיוחד שעטוף ברוטב משגע

מירב גביש

|

23.04.17 | 22:52

סלט קינואה עם חצילים מטוגנים וגרעינים קלויים (צילום: מירב גביש)
סלט קינואה עם חצילים מטוגנים וגרעינים קלויים (צילום: מירב גביש)

מרכיבים

כ-8 מנות

 

  • 2/3 4 כוסות (1080 מ"ל) מים
  • 2 כוסות (380 גרם) קינואה
  • 1 חציל, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 ענף טימין
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס תערובת של גרעיני דלעת וחמנייה
  • 10 משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 1 גבעול סלרי או מלפפון קטן עם הקליפה, קצוץ דק
  • 1/2 בצל סגול, פרוס דק
  • חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
  • אפשרות: 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לרצועות
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

 

לרוטב
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף חרדל גרגירים
  • 6 כפות מיץ לימון
  • 8 כפות שמן זית
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהיא מתרככת ומופיע עיגול מסביב לנקודה שבמרכז. מסננים ומפזרים על נייר אפייה, כדי שהקינואה תתקרר היטב.
  3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בה את קוביות החציל. מתבלים במלח, הפלפל, הטימין ו-2 כפות משמן הזית, ומערבבים. משטחים את הקוביות בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהן משחימות ומתרככות.
  4. מחממים את המחבת ומוסיפים את הגרעינים וכף שמן הזית הנותרת. קולים דקה-שתיים, עד שגרעין אחד קופץ במחבת. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומשטחים על נייר אפייה, לצינון.
  5. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו (אפשר להכין מראש ולשמור עד 5 ימים במקרר).
  6. שמים בקערה את הקינואה ואת שאר מרכיבי הסלט, למעט הגרעינים והרוטב. מערבבים היטב.
  7. מוסיפים לסלט הקינואה חלק מהרוטב, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מוסיפים את הגרעינים הקלויים ומגישים (אפשר לשמור את הסלט במקרר עד 3 ימים).

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג