עוגיות שוקולד בציפוי שוקולד לבן וסוכריות כחולות

מקסימות, טעימות ומתאימות לאירוח או לפיקניק ביום העצמאות: עוגיות שוקולד פריכות בציפוי צבעי הדגל, שהילדים (ולא רק הם) ישמחו לזלול

עוגיות שוקולד בציפוי שוקולד לבן וסוכריות  (צילום: נעמה רן, סגנון: שרית גופן)
עוגיות שוקולד בציפוי שוקולד לבן וסוכריות (צילום: נעמה רן, סגנון: שרית גופן)

 

המרכיבים

‭50)‬ עוגיות)

 

  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (35 גרם) אבקת קקאו
  • 1/3 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל 50 גרם שוקולד מריר, מגורר דק או טחון במעבד מזון
  • 1 ביצה בינונית, טרופה

 

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1 כף שמן צמחי (קנולה)
  • סוכריות כחולות

 

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערת מעבד המזון או המערבל עם וו הגיטרה את כל המרכיבים, פרט לביצה, ומעבדים בהפסקות לפירורים. מוסיפים את הביצה בהדרגה, תוך כדי פעולת המכשיר, וממשיכים לעבד רק עד שנוצר גוש בצק (ייתכן שלא יהיה צורך בכל הביצה). ‬ אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר חצי שעה.

‭.2‬ בינתיים מחממים את התנור ‭170-ל‬ מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

‭.3‬ מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים בו את הצורה הרצויה ומניחים בתבנית.

‭.4‬ אופים ‭10-כ‬ דקות, נזהרים שהעוגיות לא יישרפו (קקאו נשרף מהר). מוציאים ומצננים.

‭.5‬ בינתיים מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד הלבן בסיר אדים כפול ("באן מארי") או במיקרוגל. מוסיפים את השמן ומערבבים לקרם חלק.

‭.6‬ טובלים את העוגיות בשוקולד עד למחצית גובהן, או מורחים עליהן מהקרם. מפזרים מעט סוכריות ומניחים לייצוב. אם חם: מעבירים למקפיא ‭10-ל‬ דקות. מגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: בינונית
  • איך שומרים: עד חודש בכלי אטום במקפיא

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג