צילום: שי יחזקאל

צאו מהשוֹק: מה אפשר
לעשות עם ארטישוק

לפני שנגמרת העונה: שני מתכונים וארבע סיבות מצוינות להפסיק לחשוש ולהכניס לתנור את הירק הכי אלגנטי בַּשּׁוּק, מלך הלבבות - הארטישוק

ארבע סיבות בריאות לאכול ארטישוק

פלחי ארטישוק בתנור עם אפונה, שעועית ירוקה ולימון כבוש

 

פלחי ארטישוק בתנור עם אפונה ושעועית ירוקה  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    פלחי ארטישוק בתנור עם אפונה ושעועית ירוקה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

    המרכיבים ל-4 מנות:

    6 לבבות ארטישוק חתוכים לפרוסות של 1/2 ס"מ

    1/2 כוס שמן זית

    6 שיני שום כתושות

    10 עלי טרגון

    1 כפית מנטה מיובשת

    1 כוס אפונה קפואה (לא חלוטה)

    1 כוס שעועית ירוקה

    2 בצלים סגולים חתוכים לשמיניות

    2 כפות לימון כבוש

    מלח ופלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים מחבת על להבה בינונית עם 1/3 מכמות שמן הזית ומוסיפים את פרוסות הארטישוק. מבשלים עם כיסוי חלקי כ־15 דקות (מוסיפים מעט מים במידת הצורך).

    2. מוסיפים למחבת את השום, הטרגון והמנטה ומבשלים יחדיו כדקה.

    3. מעבירים את תכולת המחבת לקערה גדולה ומוסיפים את כל שאר החומרים ואת יתרת שמן הזית.

    4. מסדרים את הארטישוקים ואת הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־15 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים 5 דקות נוספות.

     

    ערכים תזונתיים למנה:

    417 קלוריות, 21 גרם פחמימות, 9 גרם חלבון, 31 גרם שומן

     

    ארטישוק סיציליאני שלם אפוי וממולא

     

    ארטישוק ממולא (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
      ארטישוק ממולא(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

      המרכיבים ל-4 מנות:

      •  4 ארטישוקים

      למילוי:

      • 2/3 כוס פירורי לחם לבנים (דוגמת פנקו)
      • 2 כפות גבינת פרמזן
      • 10 פילטים של אנשובי קצוצים
      • 3 כפות זיתי קלמטה קצוצים
      • קליפה מגוררת מ־1 לימון
      • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
      • 1 כף מנטה מיובשת
      • 1/3 כוס שקדים טחונים
      • 1 פלפל שאטה גרוס או פלפל חריף טרי, קצוץ דק (לא חובה)
      • מלח ופלפל

      לאפייה:

      • 1/3 כוס שמן זית
      • מיץ מ־1 לימון

       

      אופן ההכנה:

      1. קוטמים את השליש העליון של העלים מכל ארטישוק ומסירים את שתי השורות הראשונות של העלים החיצוניים.

      2. חותכים את הגבעול של כל ארטישוק באופן שיאפשר הנחה יציבה בתבנית עמוקה.

      3. מנקים את השערות שבלב הארטישוק בסכין קטנה או בכפית.

      4. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי פרט לשמן הזית ולמיץ הלימון. יוצרים מרווחים בין עלי הארטישוק בעזרת האצבעות ודוחסים את המילוי לעומק הארטישוקים בזהירות שלא ייקרעו.

      5. מסדרים את הארטישוקים בתבנית, מערבבים את שמן הזית ומיץ הלימון ויוצקים מעל הארטישוקים בעזרת כף באופן שווה. ממלאים בתבנית כ־1/2 ליטר מים (מקפידים לא לשפוך על הארטישוקים אלא רק בצדי התבנית) ומכסים היטב ברדיד אלומיניום.

      6. אופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות כ־40 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ומבשלים 15 דקות נוספות עד שהארטישוקים מזהיבים (מוסיפים מים לתבנית במידת הצורך). ממתינים 5 דקות לפני שמוציאים מהתבנית להגרת נוזלים, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם.

       

      ערכים תזונתיים למנה:

      427 קלוריות, 21 גרם פחמימות, 14 גרם חלבון, 30 גרם שומן

       

      איך מכינים לבבות ארטישוק טריים?

       

      איך לחתוך ארטישוק (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
        איך לחתוך ארטישוק(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

        1. חותכים את הגבעול כך שהארטישוק יכול לשבת ביציבות על משטח העבודה.

        2. חותכים בסכין גדולה 2/3 מהעלים מלמעלה.

        3. מניחים את הארטישוק כשהגבעול כלפי מעלה ומתחילים לחתוך מסביב, בתנועה אנכית, את העלים החיצוניים הגסים. נזהרים לא לחתוך קרוב מדי למרכז.

        4. מחזיקים ביד אחת את הארטישוק כשהגבעול כלפי חוץ ולב הארטישוק פונה אלינו, ובעזרת סכין קטנה מגלפים את העלים שנותרו על לב הארטישוק.

         

        שף מסעדת ציונה, ניר תמרי, מדגים חיתוך ארטישוק    (צילום: מיכל הרברסטמן)

        שף מסעדת ציונה, ניר תמרי, מדגים חיתוך ארטישוק
        צילום: מיכל הרברסטמן

        סגורסגור

        שליחה לחבר

         הקלידו את הקוד המוצג
        תמונה חדשה

        שלח
        הסרטון נשלח לחברך

        סגורסגור

        הטמעת הסרטון באתר שלך

         קוד להטמעה:

         

        5. פורסים שוב בצורה אופקית את שאריות העלים עד שמגיעים לתחתית הארטישוק. 

        6. מרוקנים את השערות בעזרת סכין או כפית ושומרים במים עם לימון עד להכנה.

         

        * שף אורח: ניר תמרי, מסעדת ציונה

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (0 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג