אדריכלות

    הדיירים גבוהים, וגם התקרה: בית במדרון ההרחבה של קיבוץ גלילי

    זוג גברים שהצטרפו לשכונה נתנו למעצבי הפנים יד חופשית. התוצאה: בית בסגנון מודרני בתוך סביבה כפרית. העלות: 2.2 מיליון שקלים. דגש הושם על נגרות אומן

    שרון היבש

    |

    13.04.17 | 08:44

    הבית בן קומה אחת, ושטחו 145 מטרים רבועים. פינת האוכל הועמדה בחלק הרחב יותר של החלל, ובהמשך הסלון הופך מעט צר יותר. לעומת זאת, התקרות גבוהות במיוחד (3.20 מטרים) בשל גובהם של בני הזוג (צילום: עוזי פורת)
    הבית בן קומה אחת, ושטחו 145 מטרים רבועים. פינת האוכל הועמדה בחלק הרחב יותר של החלל, ובהמשך הסלון הופך מעט צר יותר. לעומת זאת, התקרות גבוהות במיוחד (3.20 מטרים) בשל גובהם של בני הזוג (צילום: עוזי פורת)
    מבט מרחוק על שכונת ההרחבה החדשה בקיבוץ הגלילי. הבונים התבקשו לבחור אחד מתוך ארבעה דגמים של בתים (צילום: סטודיו דולו)
    גם האי במטבח גבוה מהרגיל, כדי שיהיה נוח לבני הזוג לבשל. הם לא ידעו להגדיר את הסגנון העיצובי המועדף עליהם, ונתנו למעצבים יד חופשית לגמרי. מאחר שב''סטודיו דולו'' מעדיפים קווים נקיים, הבית עוצב בסגנון מודרני, למרות הסביבה הכפרית (צילום: עוזי פורת)
    מבט מהמטבח אל המסדרון. בסופו תוכנן חלון גדול, ששופך פנימה אור טבעי, וממסגר תמונת נוף. הגינה שתישתל בקרוב תתוכנן בהתאם (צילום: עוזי פורת)
    מבט מדלת הכניסה. בארון תוכננה מגרעת כחולה, למפתחות, טלפונים ודואר. ממול דלת הזזה נסתרת, שמאחוריה חדר העבודה והמשפחה (צילום: עוזי פורת)
    שולחן ארוך נבנה מתחת לחלון הפונה למסלעה ולעצי זית ותיקים. על קיר שלם ספרייה בלבן וכחול. פוף צבעוני נבחר בינתיים, עד שייתלה מסך טלוויזיה ומולו ספה (צילום: עוזי פורת)
    בחדר השינה ארון לבן כקיר, שתוכנן בפנים לפרטי פרטים. שתי מנורות שונות יורדות משני צידי המיטה (צילום: עוזי פורת)
    חדר הרחצה מופרד מאזור הכביסה במחיצת זכוכית, כדי לאפשר לאור להיכנס (צילום: עוזי פורת)

    "הפרויקט הזה היה תענוג צרוף. אמנם הוא בצפון הרחוק, בהרחבה של קיבוץ קטן, אבל הלקוחות שלנו נתנו לנו יד חופשית". כך מסכמת מעצבת הפנים עדי קליין (סטודיו דולו) את העבודה על בית חדש, 145 מטרים רבועים שנבנו על מגרש שגודלו חצי דונם, בין עצי זית ופרות מרעה משוחררות.

     

    בני הזוג, שני גברים באמצע שנות ה-30 לחייהם, פנו לקליין אחרי שהתקבלו לשכונת הרחבה בקיבוץ (החלטה לא שכיחה בוועדות הקבלה, שנוהגות לסרב למשפחות שאינן סטנדרטיות), והסבירו שהם זקוקים לליווי בתהליך כולו. יחד בחרו אחד מארבעה דגמים של בתים שתוכננו לשכונה, והוא שימש כבסיס לעבודת עיצוב הפנים. "הם התחילו בנתונים יבשים: ביקשו חדר ילדים בנוסף לממ"ד, והחליטו מראש שמסך הטלוויזיה ייתלה בפינת המשפחה, שתשמש גם כפינת עבודה. לכן ביקשו לתכנן אותה בקפידה. מעבר לזה, הם לא ידעו להגדיר את הסגנון העיצובי שלהם, ואמרו שבחרו בנו כי אנחנו מבינים באסתטיקה. מאחר שאנחנו אוהבים קווים נקיים, הבית, שנמצא בסביבה כפרית, קיבל טוויסט מודרני", אומרת קליין. בסך הכל הושקעו בבית 2.2 מיליון שקלים.

     

    פינה בחצר. השכונה נבנתה במדרון (צילום: סטודיו דולו)
      פינה בחצר. השכונה נבנתה במדרון(צילום: סטודיו דולו)

       

      השכונה ממוקמת במדרון, והבית נמצא בחלקו העליון. הוא בעל גג שטוח, מטויח בצבע לבן שבור ופרופילי האלומיניום של החלונות אפורים כהים. בניית השכונה עוד לא הושלמה, ומכאן ההפתעה שחשים כאשר נכנסים לבית המוקפד.

       

      הלבן לא קיבל בלעדיות (צילום: עוזי פורת)
        הלבן לא קיבל בלעדיות(צילום: עוזי פורת)

         

        על הרצפה אריחי גרניט-פורצלן במראה של בטון, בגודל 60 על 120 סנטימטרים, עם הטבעה שמייצרת תחושה של חומר טבעי. משמאל לדלת הכניסה נבנה ארון שמסתיר את מערכות החימום והחשמל, ומדף כחול פתוח שמיועד למפתחות, טלפונים ודואר. בקיר שממול דלת הזזה סמויה, שסוגרת על חדר המשפחה. משמאל החלק הפרטי, שכולל ממ"ד, חדר ילדים, מקלחת ויחידת הורים, משני צידיו של מסדרון. בקצהו תוכנן חלון גדול, שמאיר אותו היטב ונדמה גם כתמונת נוף. הגינה שתישתל בקרוב מתוכננת בהתאם.

         

        מימין החלק הציבורי, שמתוכנן כמלבן וכולל מטבח, פינת אוכל וסלון. ארונות המטבח נבנו בשני קווים מקבילים, והכיריים מוקמו באי שתוכנן בגובה של מטר, כדי שיתאים לבני הבית הגבוהים. בשל כך, ובשל גודלו ומיקומו, הוא בולט בחלל. לכן נבחר משטח בהיר עם טקסטורה מעניינת, שמואר באמצעות שלוש מנורות תלויות ועדינות. הקיר ממול נצבע בשחור ובמרכזו יש אזור פתוח עבור מוצרי חשמל קטנים. הוויטרינה שבצד יוצאת אל המטבח החיצוני.

         

        אי גדול, ולצדו יציאה אל המטבח החיצוני (צילום: עוזי פורת)
          אי גדול, ולצדו יציאה אל המטבח החיצוני(צילום: עוזי פורת)

           

          פינת האוכל מוקמה מול חלון בחלק הרחב של הסלון. בהמשך הוא הופך לצר יחסית – 430 ס"מ. "בעיניי הסלון הוא בפרופורציות אינטימיות ונכונות, שעוטפות את השוהה בו. מוסיפה לכך העובדה שהחדר גבוה במיוחד, 320 ס"מ, בשל גובהם של בעליו", מסכמת קליין.

           

          בקצה הסלון הופך צר יותר (צילום: עוזי פורת)
            בקצה הסלון הופך צר יותר(צילום: עוזי פורת)

             

            החלונות מוסגרו באפור כהה (צילום: עוזי פורת)
              החלונות מוסגרו באפור כהה(צילום: עוזי פורת)

               

              בחדר העבודה בולטת ספרייה לבנה עם מובלעת כחולה, שתופסת קיר שלם. שולחן ארוך הותקן מתחת לחלון, שממנו רואים מסלעה ועצים ותיקים. מסך הטלוויזיה עוד לא נתלה, ולכן בינתיים אין בחדר ספה, אלא פוף צבעוני.

               

              קשר עין בין הסלון לחדר המשפחה/עבודה (צילום: עוזי פורת)
                קשר עין בין הסלון לחדר המשפחה/עבודה(צילום: עוזי פורת)

                 

                יחידת ההורים מוקמה בקצה המסדרון ומתוך מחשבה על פרטיותם. היא כוללת ארון גדול, שכלפי חוץ עוצב כך שהוא נראה כמו קיר לבן, וכלפי פנים חולק לפרטי פרטים. רצפת חדר הרחצה כוסתה באריחים שחורים והארון משלב בין צבע לבן לעץ טבעי.

                 

                חדר ההורים מוקם בקצה השני של הבית (צילום: עוזי פורת)
                  חדר ההורים מוקם בקצה השני של הבית(צילום: עוזי פורת)

                   

                  החוזקה של הבית היא ההשקעה בנגרות אומן, מסבירה המעצבת עדי קליין (צילום: עוזי פורת)
                    החוזקה של הבית היא ההשקעה בנגרות אומן, מסבירה המעצבת עדי קליין(צילום: עוזי פורת)

                     

                    בחדר רחצה נוסף – לאורחים ולילדים שבני הזוג מקווים להביא לעולם – הרצפה חופתה באריחים תכולים, הארון נצבע באפור ומאחורי המראה יש מקום אחסון. אזור הכביסה סגור במחיצת זכוכית, כדי לאפשר לאור טבעי להיכנס.

                     

                    "הסוד של הבית הזה הוא בהשקעה בנגרות אומן, וזה לא משהו שמאפיין פרויקטים כאלה. לרוב לקוחות מעדיפים לבנות כמות כפולה של פריטי נגרות בפחות כסף, ובעיני זו טעות. נכון לעשות פחות אבל כמו שצריך, כי הקירות מדברים", מסכמת קליין.

                     

                    תוכנית הבית (תוכניות:סטודיו דולו)
                      תוכנית הבית(תוכניות:סטודיו דולו)

                       

                      • צוות תכנון: עדי פרשטמן ועדי קליין
                      • רהיטים: טולמנ׳ס אאוטלט
                      • משטחי דקטון: שיש ביאליק
                      • מטבח ונגרות: נגר בכפר, ארז אלקיים
                      • תאורה: יאיר דורם
                      • ריצוף, חיפויים וכלים סניטריים: זהבי-עצמון
                      • מיזוג אוויר: קירור מגדל

                       

                      ----------------------------------------------------------------

                      איך זה לגור בתמונה? 15 בתים עם נוף ישראלי נפלא:

                       

                      לחצו לבתים עם נוף שבשבילו לא צריך לצאת לטייל (צילום: יעלי גבריאלי)

                       

                       

                       
                      הצג:
                      כל התגובות לכתבה "הדיירים גבוהים, וגם התקרה: בית במדרון ההרחבה של קיבוץ גלילי"
                      אזהרה:
                      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד