אוכל

    פיצה פולנטה: גרסה כשרה
    לפסח של המאכל האהוב

    מתגעגעים לטעם של המאפה האיטלקי? לא צריך לחכות עד סוף החג: עשו כמו דפנה אוסטר והחליפו את תחתית הבצק בפולנטה - אנחנו מבטיחים שתתאהבו בתוצאה

    דפנה אוסטר מיכאל

    |

    13.04.17 | 21:29

    פיצה פולנטה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    פיצה פולנטה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    אצלי בבית אוהבים מאוד פולנטה, אז החלטתי לבסס עליה בפסח תחליף לפיצה. יצרתי ממנה בסיסים עגולים, הוספתי רוטב עגבניות מתובל ומוצרלה – ואחרי כמה דקות בתנור התקבל מעדן.

     

    מרכיבים

    כ-14 יחידות

     

    לבסיס
    • 1/2 כוס (85 גרם) קמח תירס אינסטנט לפולנטה
    • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
    • 25 גרם חמאה
    • 1/2 כפית מלח
    • 1 כף גבינת פרמזן מגוררת

     

    לרוטב

    • 1 כוס (240 מ"ל) עגבניות מרוסקות (רצוי להשתמש בפסאטה איטלקית)
    • 1/2 כפית בזיליקום יבש
    • 1/2 כפית אורגנו יבש
    • 1/2 כפית אבקת שום
    • מלח, פלפל שחור טחון

     

    לפיזור
    • 150-100 גרם גבינת מוצרלה
    • כ-4 כפות גבינת פרמזן מגוררת

     

    אופן ההכנה

    1. הבסיס: שמים בסיר כבד את החלב, קמח התירס והמלח, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 8-5 דקות, תוך בחישה במטרפה, עד שהתערובת מקבלת מרקם של דייסה סמיכה.
    2. מוסיפים את החמאה וגבינת הפרמזן ומערבבים.
    3. מעבירים את הפולנטה לתבנית בקוטר 28 ס"מ, משטחים לעובי של כ-1.5 ס"מ ומהדקים היטב. מכניסים למקרר לשעה.
    4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
    6. קורצים מהפולנטה עיגולים בקוטר 10-6 ס"מ ומניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים כל עיגול בכפית רוטב, מפזרים עליו קרעי מוצרלה ולבסוף פרמזן.
    7. אופים כ-10 דקות, עד שהגבינות נמסות.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "פיצה פולנטה: גרסה כשרה לפסח של המאכל האהוב"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג