צילום: סם יצחקוב

עו״ד ענת גינזבורג: הגשת תביעות עקב רשלנות רפואית בלידה

עם ניסיון של 28 שנה בתחום הנזיקין, מסבירה עו״ד ענת גינזבורג כל מה שצריך לדעת על רשלנות רפואית בלידה, איך זה קורה ומה צריך לעשות

מדור פרסומי

|

04.04.17 | 13:08

עו״ד ענת גינזבורג, מייסדת ובעלת משרד עו"ד מוביל בתחום הנזיקין והביטוח המייצג תובעים בלבד, לשעבר סגנית פרקליטת מחוז ת"א (אזרחית),

יו"ר הועדה הארצית של נכים תגמולים ושיקום בלשכת עורכי הדין, חברת הנהלת האגודה לרפואה ומשפט, מרצה, בוררת ומגשרת, בעלת ותק של

28 שנה בתחום הנזיקין. נשואה + 3.

 

רשלנות רפואית בלידה מוגדרת כהפרת חובת הזהירות של הרופא/ הצוות הרפואי בבית החולים כלפי היולדת, העובר, או שניהם גם יחד, אשר גרמה לנזק.

 

רשלנות רפואית במהלך לידה עלולה לנבוע ממגוון רחב של סיבות, כגון: איחור באיבחון או איבחון שגוי של מצוקת יולדת / עובר סמוך ללידה ובלידה, אי קבלת החלטות המתחייבות ממצב היולדת או העובר, קבלת החלטות או ביצוע פרוצדורות נדרשות באיחור, התעלמות ממצבי חירום המצריכים ביצוע מיידי של ניתוח קיסרי על מנת למנוע נזק בלתי הפיך לעובר ולאם (למשל אי התקדמות של לידה ספונטנית למרות זירוז), אי ביצוע ניתוח קיסרי בדחיפות נוכח מצוקה עוברית, הבאה לביטוי, בין היתר, בהאטות דופק של העובר במוניטור, כשל בהפעלת אמצעים מכניים כגון לידת וקום או לידת מלקחיים, ביצוע כושל של ניתוח קיסרי, חוסר איבחון של תינוק בעל משקל גבוה מהרגיל, חוסר איבחון של קרע ברחם האם, מעקב רשלני אחר היולדת בסיום הלידה וכו'.

 

רשלנות רפואית בלידה עלולה לגרום לנכויות בלתי הפיכות הן לתינוק, לאם או לשניהם ולעיתים למרבה הצער, למות העובר ברחם אימו ולפטירת היולדת. רשלנות בלידה עלולה לגרום לתינוק לנכויות קשות מהן יסבול כל חייו כגון שיתוק מוחין, שנגרם כתוצאה מכך שבמהלך הלידה לא הגיע די חמצן למוחו. וכך, במקום לצאת מבית החולים עם תינוק בריא, יוצאת האם מבית החולים עם תינוק נכה לכל ימי חייו. רשלנות רפואית במהלך לידה או לאחריה, עלולה לגרום ליולדת לאובדן הרחם, למניעת אפשרות של הריונות עתידיים ואף למות היולדת.

 

הטיפול בילד פגוע כתוצאה מרשלנות רפואית בלידה מצריך משאבים רבים ביותר, והתמודדות יום יומית של המשפחה עם מצב מורכב זה. לפיכך, במידה וההורים סבורים כי עקב רשלנות רפואית נגרם נזק ליולדת או מות העובר ברחם אימו או לאחר הלידה או להולדת תינוק הסובל מנכויות , מומלץ לפנות לייעוץ לעורך דין המתמחה המתמחה בנזיקין ורשלנות רפואית לבדיקת האפשרות להגשת תביעה נגד הצוות הרפואי ובית החולים.

בשלב ראשון, יקבל עורך הדין מהמשפחה מידע אודות פרטי המקרה, וידאג לקבל מבית החולים את התיק הרפואי המלא של האם והתינוק, ואת הרשומים הרפואיים מקופ"ח ו/או כל גוף אחר המתייחסים למעקב ההריוני והטיפול בתינוק מאז לידתו. לאחר שיעבור על החומר הרפואי, יפנה עורך הדין להתייעצות למומחה בתחום מיילדות וגניקולוגיה, על מנת שיחווה דעתו , נוכח התיק הרפואי ופרטי המקרה , האם מדובר ברשלנות רפואית.

במידה והמומחה סבור כי היתה רשלנות רפואית בלידה, יפנה עורך הדין למומחה בתחום נכותו הספציפית של הילד. כך למשל, אם הילד סובל משיתוק מוחין, יפנה למומחה בנוירולוגית ילדים, על מנת שיחווה את דעתו על דרגת נכותו של הילד, הצרכים המיוחדים להם הוא נזקק וכו'.

לאחר מכן ניתן להתקדם לשלב הבא - הגשת תביעה לבית המשפט.

 

תביעות רשלנות רפואית מוגשות בדרך כלל לבתי המשפט המחוזיים עקב הפיצויים הגבוהים הנתבעים בהם. מטרת הפיצויים היא להיטיב את נזקיהם הקשים של הילד והוריו, מימון עלויות טיפולים יקרים, מטפלים צמודים (לעיתים יש צורך בשני מטפלים), רכישת אביזרים שונים, התאמת דיור למצבו, רכישת רכב מותאם לצרכיו, פיצוי בגין אובדן כושר השתכרותו של הילד, פיצוי בגין הפגיעה קשה באיכות חייו, הכאב והסבל וכו'.

 

במקרים בהם נפטר העובר ברחם אימו במהלך הלידה כתוצאה מרשלנות רפואית, קמה להורים עילת תביעה, ההופכת להיות רחבה הרבה יותר במקרים בהם התינוק נפטר לאחר הלידה, עקב רשלנות רפואית בלידה או לאחריה, שאז יתייחסו הפיצויים אף לאובדן השתכרותו העתידית של התינוק, כאב וסבל וכו'.

 

במקרים בהם כתוצאה מרשלנות רפואית במהלך הלידה נוצר צורך בכריתת הרחם של היולדת או שלמרבה הצער היולדת נפטרה , קמה עילת תביעה המקנה פיצויים למשפחה.

 

יש לשים לב כי לילד הפגוע יש זכות להגיש תביעה עד הגיעו לגיל 25 (7 שנים מהגיעו לגיל 18). לאחר מכן מתיישנת זכות התביעה שלו.

 

עו"ד ענת גינזבורג, בעלת ותק של 28 שנה כפרקליטה, מייסדת ובעלת משרד עו"ד מוביל בתחום הנזיקין והביטוח המייצג תובעים בלבד. עו"ד גינזבורג ייצגה בעבר את משרדי הממשלה השונים בתביעות נזיקין מורכבות, בתחומי הרשלנות הרפואית, תאונות דרכים ועבודה, נכי צה"ל וכו'. בוגרת אוניברסיטת ת"א, השתלמויות רפואה למשפטנים באוניברסיטת ת״א, מכהנת כיו"ר ועדת נכים

תגמולים ושיקום בלשכת עורכי הדין, חברת הנהלת האגודה לרפואה ומשפט, מגשרת מוסמכת מטעם המוסד הארצי לגישור של לשכת עו"ד, בוררת, מרצה בפורומים שונים בתחום הנזיקין.

 

יצירת קשר בטל׳ 03-6958860, יגאל אלון 53 (בית אשדר 2000), תל אביב או במייל או היכנסו לאתר .

 

צילום: אמיר יהל

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד