פרגיות ממולאות בעלי גפן ממולאים באורז (צילום: בן יוסטר)
מתכון של השף אבי ביטון, באדיבות חברת "וילי פוד".
מרכיבים
5-4 מנות
- 600 גרם נתחי פרגית משוטחים לשניצלים בעובי 1/2 ס"מ
- 5 כפות שמן זית
- 1 כפית שטוחה של בהרט
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון טחון
- קורט מלח
- 1 קופסה (400 גרם) עלי גפן ממולאים באורז
לסלט
- 3 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
- 1 בצל סגול בינוני קלוף וקצוץ דק
- מיץ מלימון אחד
- מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות.
- שמים בקערה את את הפרגיות, השמן והתבלינים ומערבבים, עד שהנתחים מצופים היטב בתיבול.
- מסננים את עלי הגפן מנוזלי.
- פורשים על משטח העבודה נייר אפייה ומסדרים עליו את הפרגיות באופן חופף, כך שנוצר משטח אחיד של פרגיות.
- מסדרים את עלי הגפן בשורה במרכז משטח הפרגיות ומגלגלים לרולדה בעזרת נייר האפייה. עוטפים את הפרגיות ברדיד אלומיניום (משאירים מתחתיו את נייר האפייה), מהדקים וסוגרים היטב את הקצוות.
- אופים את הפרגיות הממולאות 45-35 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים כמה דקות. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
- פותחים את החבילה ופורסים את הפרגיות הממולאות. מגישים מיד עם הסלט.