כל אורח שמח - ארוחה לקנח:
קינוחי פרווה מרשימים לפסח

פאי לימון וקוקוס מרענן, מלבי צונן עם טופינגס ריחניים וגרסת רואו פוד לכדורי פררו רושה - דני וגלית מרשק עם שלוש הצעות עשירות בטעמים, ריחות וערכים תזונתיים

דני וגלית מרשק

|

30.03.17 | 10:32

פררו רושה - הגרסה הבריאה (צילום: צביקה טישלר)
פררו רושה - הגרסה הבריאה (צילום: צביקה טישלר)
מלבי מרענן עם אגסים מקורמלים (צילום: צביקה טישלר)
מלבי מרענן עם אגסים מקורמלים (צילום: צביקה טישלר)

אין ספק שבישול ואפיה ולפסח מוציאים אותנו מאזור הנוחות. הצורך להכין קינוחים מרשימים, בלי חומרי הגלם שאנו רגילים אליהם מאתגר גם את הקלילים שבינינו. בנוסף להגבלות של החג, חייבים להתחשב גם בשומרי הכשרות וגם במי ששומר על הבריאות שלו, בטבעונים ובמי לא. ועדיין - כולם מצפים לקינוח. דני וגלית מרשק מציעים לכם פתרון נפלא: שלושה קינוחים לארוחת החג שמצד אחד מכילים את מרכיב ה"וואו" ומצד שני נטולי נקיפות מצפון. גם ההכנה פשוטה יחסית ולא תדרוש מכם חומרי גלם מוזרים או שלבי הכנה מופרכים.

בחלק מהמתכונים השמנת הקלאסית הוחלפה בנוזל קוקוס. כדאי להשתמש בנוזל קוקוס אורגני, שניתן למצוא בבתי טבע - הוא אינו מכיל חומר משמר ואין לו טעם לוואי. כך הקינוח שומר על הטעם העשיר שלו בעודו פרווה למהדרין.

 

פאי לימון-קוקוס רענן

 

מרכיבים

תבנית 24 ס"מ (רצוי עם בסיס נשלף)

 

לתחתית

  • 2 כפות פשתן טחון
  • 2 כפות מים
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 כוס שקדים
  • 2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה
  • 3 כפות סירופ מייפל או אגבה
  • 1/2 כוס קמח אורז

 

למלית

  • 1 כוס קרם קוקוס (רצוי נוזל קוקוס אורגני ללא חומר משמר וללא טעם לוואי)
  • 1 כוס סוכר קנים אורגני
  • קליפה מגורדת משני לימונים
  • ½ כוס מיץ לימון טרי
  • 1.5 כוסות קוקוס טחון
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות מים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. התחתית: מערבבים במהירות את הפשתן עם המים בכוסף למשך כחצי דקה, עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מניחים בצד לכמה דקות.
  3. יוצקים את תערובת הפשתן לתוך מעבד מזון, מוסיפים את שאר מרכיבי התחתית וטוחנים עד לקבלת כדור בצק.
  4. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעובי של כ- 4 מ"מ.
  5. מעבירים את בצק המרודד לתוך התבנית ומסירים את עודפי הבצק מעבר לגובה הדפנות. אפשר להשתמש בעודפי הבצק על מנת לעבות אזורים דקים בתחתית.
  6. המלית: מביאים לרתיחה בסיר בינוני את מרכיבי המלית, למעט הקרונפלור והמים
  7. ממיסים את הקורנפלור בשתי כפות מים, מוסיפים את התערובת לסיר ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מצננים קלות ויוצקים על התחתית.
  8. אופים כ-20 דקות בתנור, עד שקצוות הבצק משחימים והמילוי מזהיב קלות. מצננים עד שהמילוי מתייצב ומגישים.

 

פאי לימון-קוקוס רענן  (צילום: צביקה טישלר)
    פאי לימון-קוקוס רענן (צילום: צביקה טישלר)

     

     

    פררו רושה - הגרסה הבריאה

    קינוח רו-פוד שוקולדי שמורכב מחמישה רכיבים טבעיים בלבד. מהיר וקל להכנה בלי להתפשר על הטעם.

     

    מרכיבים

    18 יחידות

     

    • 5 תמרים מסוג מגה'ול, מגולענים
    • 2 כפות קקאו איכותי
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/2 1 כוסות אגוזי לוז שלמים, קלויים
    • 6 כפות שוקולד צ'יפס מריר איכותי

     

    להרכבת המנה

    • 18 אגוזי לוז שלמים, קלויים
    • אגוזי לוז גרוסים וקלויים לציפוי

     

    אופן ההכנה

    1. טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים (למעט המרכיבים שמיועדים להרכבת המנה), עד לקבלת מחית במרקם שוקולדי אחיד.
    2. מוציאים את התערובת מהמעבד ומחלקים אותה ל-18 כדורים בגודל זהה.
    3. הרכבת המנה: מטמיעים בכל כדור, אגוז לוז שלום ומגלגלים אותו באגוזים גרוסים לציפוי.
    4. מעבירים לקירור עד להגשה.

     

    פררו רושה - הגרסה הבריאה  (צילום: צביקה טישלר)
      פררו רושה - הגרסה הבריאה (צילום: צביקה טישלר)

       

      מלבי קוקוס עם טוויסט

      לקחנו את המרקם המנצח של המלבי ונתנו לו טוויסט של טעמים חדשים ומעניינים. התוצאה היא קינוח במתיקות מעודנת, בשילוב פרי. לבחירתכם 2 סוגי טופינג: אגסים מקורמלים או תותים בצבע שקשה להתעלם ממנו.

       

      מרכיבים 

      6 מנות

       

      למלבי

      • 1 פחית נוזל קוקוס אורגני
      • 5 כפות סירופ מייפל או אגבה
      • 1 כף תמצית וניל איכותית
      • 1/4 כפית הל (אופציונלי)
      • 2 כפות קורנפלור
      • 1/2 כוס מים

       

      אופן ההכנה

      1. מרתיחים את כל מרכיבי המלבי, למעט הקורנפלור והמים, בסיר בינוני.
      2. ממיסים את הקורנפלור במים ומוסיפים את התערובת לסיר, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה.
      3. יוצקים את התערובת לכוסות אישיות עד לגובה של כמחצית הכוס ומעבירים לקירור.

       

      לציפוי אגסים מקורמלים

      • 4 אגסים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
      • 3 כפות מים
      • 4 כפות סוכר קנים
      • 1 כפית קינמון טחון
      • 1 כפית תמצית וניל איכותית
      • גפרורי שקדים קלויים (לקישוט)

       

      אופן ההכנה

      מבשלים יחד את כל מרכיבי הציפוי, למעט גפרורי השקדים, כ-10 דקות, עד שהאגסים מתרככים והתערובת משחימה.

      מכבים את האש ומניחים לתערובת להצטנן.

      מניחים כף גדושה מהתערובת בכל כוס, מקשטים בגפרורי השקדים ומגישים. 

       

      מלבי עם אגסים מקורמלים (צילום: צביקה טישלר)
        מלבי עם אגסים מקורמלים(צילום: צביקה טישלר)

         

        לציפוי התותים

        • 10 תותים, שטופים וחתוכים לקוביות
        • מיץ מחצי לימון / ליים
        • קליפת לימון/ליים מגוררת מלימון/ליים שלם
        • 3 כפות סירופ מייפל או אגבה
        • עלי נענע (לקישוט)

         

        אופן ההכנה

        1. מערבבים יחד את כל מרכיבי הציפוי, למעט הנענע). מעבירים למקרר עד להגשה.
        2. מניחים מעל המלבי, מקשטים בעלי נענע ומגישים.

         

        מלבי בציפוי תותים (צילום: צביקה טישלר)
          מלבי בציפוי תותים(צילום: צביקה טישלר)

           

          בני הזוג מרשק הם בעלי מאפיית בוטיק דני וגלית , המתמחה באפייה מדגנים מלאים.

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד