אוכל

    אצבעות סלמון בתנור בציפוי
    פריך של אגוזים ותבלינים

    קל, מהיר, טעים בטירוף - ואפילו כשר לפסח: אולגה טוכשר מגישה מתכון לסלמון בתנור שתכינו שוב ושוב ושוב

    אולגה טוכשר

    |

    26.03.17 | 22:48

    אצבעות סלמון בתנור בציפוי פריך של אגוזים ותבלינים (צילום: אולגה טוכשר)
    אצבעות סלמון בתנור בציפוי פריך של אגוזים ותבלינים (צילום: אולגה טוכשר)
    ציפוי שמורכב מתערובת של שקדים, אגוזים ותבלינים הופך את אצבעות הסלמון האפויות האלה לפריכות וטעימות במיוחד. ועוד לא דיברנו על זה שמדובר במנה קלה ומהירת הכנה (30 דקות והיא על השולחן), בריאה (אומגה 3 וכולסטרול טוב), כשרה לפסח - ואפילו דיאטטית בזכות התנור שמחליף את מחבת הטיגון.

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    • 700 גרם פילה סלמון ללא עור
    • 1/2 כוס אגוזי מלך
    • 1/2 כוס אגוזי פקאן
    • 1/2 כוס שקדים
    • 2 כפיות פפריקה מתוקה
    • 1 כפית שטוחה מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • 1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף (לא חובה)
    • 2 כפות שמן זית לשימון הדג

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
    2. מכינים את הציפוי: שמים במעבד המזון את האגוזים והשקדים ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה עם גושים קטנטנים. מעבירים לצלחת גדולה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
    3. מייבשים היטב את פילה הסלמון, חותכים אותו לרצועות בגודל רצוי ומברישים בכמות ממש קטנה של שמן זית.
    4. מעבירים את רצועות הסלמון לצלחת עם תערובת הציפוי ומצפים אותן מכל הצדדים. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
    5. אופים את הסלמון בתנור 20-15 דקות, עד שהאצבעות משחימות.
    6. מגישים מיד בליווי מיץ לימון או רוטב. שומרים במקרר בכלי אטום.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "אצבעות סלמון בתנור בציפוי פריך של אגוזים ותבלינים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (5 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג