אורז עם תרד ועדשים שחורות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
4 מנות
- 1/2 כוס (100 גרם) עדשים שחורות
- 1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי
- 3-2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 2 כוסות (כ-500 מ"ל) תרד, שטוף קצוץ
- מלח
אופן ההכנה
- משרים את העדשים כשעה במים. מסננים. מבשלים בכ-5 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומסננים.
- מבשלים את האורז כ-10 דקות במים רותחים עם מעט מלח, עד שהוא מתרכך מעט. מסננים.
- מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את התרד הקצוץ ומטגנים כמה דקות, עד שהוא מתרכך ומאבד מנפחו.
- מוסיפים את העדשים והאורז, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים 3-2 כפות מים. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-15 דקות.
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"