אורז עם תרד ועדשים שחורות

תוספת מעולה שיכולה לשמש מנה עיקרית לטבעונים, ותתאים גם לפסח. וכדי להכין אותה צריכים רק 5 מרכיבים!

דפנה אוסטר מיכאל

|

25.03.17 | 22:55

אורז עם תרד ועדשים שחורות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
אורז עם תרד ועדשים שחורות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1/2 כוס (100 גרם) עדשים שחורות
  • 1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 כוסות (כ-500 מ"ל) תרד, שטוף קצוץ
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים כשעה במים. מסננים. מבשלים בכ-5 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומסננים.
  2. מבשלים את האורז כ-10 דקות במים רותחים עם מעט מלח, עד שהוא מתרכך מעט. מסננים.
  3. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את התרד הקצוץ ומטגנים כמה דקות, עד שהוא מתרכך ומאבד מנפחו.
  4. מוסיפים את העדשים והאורז, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים 3-2 כפות מים. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-15 דקות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג