טארט תפוחים וקרם שקדים עם בצק עלים (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ
- קצת יותר מ-1/2 חבילה (כ-600 גרם) בצק עלים, מופשר
- חמאה לשימון התבנית
- 3 תפוחים גדולים או 5 קטנים מזן גרני סמית
- 2 כפות סוכר חום בהיר
- 1 כפית קינמון טחון
- חופן אגוזי מלך
לקרם השקדים
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים דק
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 כף רום (לא התמצית)
אופן ההכנה
- הקרם: מערבבים בקערה את הביצה, החלמון, הסוכר ותמצית הווניל. מוסיפים את השקדים הטחונים, החמאה המומסת והרום, ומערבבים לקרם חלק.
- הרכבת הטארט: מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1 ס"מ ומרפדים בו את התבנית. חותכים את הבצק המיותר מהשוליים ודוקרים את הבסיס במזלג בכמה מקומות.
- יוצקים את הקרם לתבנית ומיישרים אותו.
- מקלפים את התפוחים, חוצים אותם ומוציאים מהם את הליבה. פורסים דק כל מחצית. מסדרים את הפרוסות על פני הקרם בשני מעגלים, כשהן חופפות מעט (כמו רעפים).
- מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים על הטארט. מפזרים גם את האגוזים.
- אופים 35-30 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב.
- עוד מתכונים מעולים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"