טארט תפוחים וקרם
שקדים עם בצק עלים

טארט תפוחים קצת אחר, עם בצק עלים במקום בסיס פריך ותוספת קראנצ'ית של אגוזים, שיפיץ בבית ניחוח נהדר של קינמון

מירי צדוק

|

23.03.17 | 18:43

טארט תפוחים וקרם שקדים עם בצק עלים (צילום: מירי צדוק)
טארט תפוחים וקרם שקדים עם בצק עלים (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ

 

  • קצת יותר מ-1/2 חבילה (כ-600 גרם) בצק עלים, מופשר
  • חמאה לשימון התבנית
  • 3 תפוחים גדולים או 5 קטנים מזן גרני סמית
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • 1 כפית קינמון טחון
  • חופן אגוזי מלך

 

לקרם השקדים
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים דק
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 כף רום (לא התמצית)

 

אופן ההכנה

  1. הקרם: מערבבים בקערה את הביצה, החלמון, הסוכר ותמצית הווניל. מוסיפים את השקדים הטחונים, החמאה המומסת והרום, ומערבבים לקרם חלק.
  2. הרכבת הטארט: מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1 ס"מ ומרפדים בו את התבנית. חותכים את הבצק המיותר מהשוליים ודוקרים את הבסיס במזלג בכמה מקומות.
  4. יוצקים את הקרם לתבנית ומיישרים אותו.
  5. מקלפים את התפוחים, חוצים אותם ומוציאים מהם את הליבה. פורסים דק כל מחצית. מסדרים את הפרוסות על פני הקרם בשני מעגלים, כשהן חופפות מעט (כמו רעפים).
  6. מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים על הטארט. מפזרים גם את האגוזים.
  7. אופים 35-30 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג