צילום: שי יחזקאל

חלבון הפלא: האם אבקות
הקולגן הן מעיין הנעורים החדש?

אחרי שכיכב בתכשירי הקוסמטיקה, הקולגן עולה כיתה ומוצע לצריכה כתוסף תזונה שמחולל נסים בעור. בדקנו מה כדאי - להמשיך למרוח או להתחיל לבלוע

הגוף שלנו מייצר ומפרק קולגן כל הזמן, אבל עם הגיל קצב תהליכי הפירוק עולה על קצב תהליכי הייצור, וכמות הקולגן הולכת ומידלדלת (צילום: Shutterstock)
הגוף שלנו מייצר ומפרק קולגן כל הזמן, אבל עם הגיל קצב תהליכי הפירוק עולה על קצב תהליכי הייצור, וכמות הקולגן הולכת ומידלדלת (צילום: Shutterstock)
טובי המוחות מחפשים כל הזמן דרכים יצירתיות להצעיר אותנו. או, אם לדייק, לעצור את תהליך ההזדקנות הבלתי נמנע. רכיב הקסם שנמצא על הכוונת עכשיו הוא הקולגן, חלבון מבני שהוא אחד המשפיעים העיקריים על רקמות החיבור, העצמות והעור. את הקולגן, שאחראי למראה עור זוהר, שיער בוהק, ציפורניים חזקות ואפילו מערכת עיכול בריאה, הכרנו בעיקר מתעשיית הקוסמטיקה שבשנים האחרונות משלבת אותו באינספור תכשירים.

 

עכשיו, כשהוא ביסס את מעמדו כאחד החומרים החשובים למראה שלנו, הוא עולה שלב, ובימים אלה מוצע כתוסף תזונה לצריכה דרך הפה, תוך הבטחות לחולל נסים בעור הפנים והגוף.

 

זה התחיל מטרנד מרק העצמות הצח שסחף את כוכבי הוליווד והבטיח ללוגמים וללוגמות קוקטייל קולגן לווריד, ומשם זלג לעבר תחום התזונה והביוטי. זמן קצר אחר כך החלו לצוץ שלל חטיפי בריאות עתירי קולגן שנמכרים אפילו באמזון, ונכון לעכשיו מספר אדיר של חברות מסחריות בתחום התוספים מציעות מוצרים שמבוססים כולם על קולגן. אחד הטרנדים הבולטים הוא של אבקות קולגן שמקורן בפרות, בעוף או בדגים, וחברות מסוימות אפילו מציעות אבקת קולגן טבעונית. מי שמעדיף ללגום את הקולגן שלו, יכול למצוא משקאות קולגניים או לצרוך אותו בכמוסות. אפשר גם להשיג סוכריות גומי המכילות את חלבון הפלא, והמשקיענים יכולים למצוא ברשת גם מתכונים להכנה ביתית של חטיפי קולגן.

 

מפרות, עוף או דגים. שייק קולגן
    מפרות, עוף או דגים. שייק קולגן

     

    איך זה עובד? "הקולגן הוא חלבון הנותן תמיכה לרקמות כמו עור ועצמות", מסבירה ד"ר מרינה לנדאו, יועצת "מנטה" ורופאת עור בכירה. "הקולגן בעור מהווה 70% מהמשקל היבש של העור. כשכמותו יורדת בעקבות הזדקנות או נזקי השמש, העור נעשה דק ומקומט. הגוף שלנו מייצר ומפרק קולגן כל הזמן, אבל עם הגיל קצב תהליכי הפירוק עולה על קצב תהליכי הייצור, וכמות הקולגן הולכת ומידלדלת".

     

    אז להתחיל לבלוע קפסולות קולגן או להישאר עם הקרמים?

    "מולקולת הקולגן גדולה מאוד, ולכן במריחה על העור היא אינה יכולה לחדור ולהגיע לשכבת הדרמיס, שם מקומה הטבעי", מסבירה ד"ר לנדאו. "אבל לכל אלה שחושבים שאפשר להעשיר את כמות הקולגן בגוף על ידי בליעתו בכל צורה שהיא, כולל באבקה, נכונה הפתעה. כדי להיספג במערכת העיכול הקולגן עובר פירוק למולקולות קטנות יותר. לאחר ספיגתו הגוף מתייחס למולקולות אלה כחומרי בנייה והוא ישתמש בהם לצרכים שונים, למשל לספק צרכים אנרגטיים או להרכיב מולקולות אחרות שאינן בהכרח קולגן. במילים פשוטות, זה כמו לאכול כל חלבון אחר. מדובר בטרנד אופנתי שאין מאחוריו שום היגיון או בסיס מדעי".

     

    בשורה התחתונה: נראה שנצטרך להמשיך להשקיע יותר מאמצים וכסף כדי לשמור על עור צעיר.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד