ג'קוזי בגינה ובטון בפינת המשפחה: בית בן 290 מ''ר בהוד השרון

    בית משפחתי בשכונה חדשה נבנה על מגרש קטן יחסית, ונפרש על פני 3 קומות. החלל המרכזי הוא המטבח, והסגנון שנבחר מודרני ועירוני - גם לעיצוב הפנים וגם לגינה

    שרון היבש

    |

    23.03.17 | 07:11

    קוביית בטון חשוף מגדירה את החניה, שממנה יש כניסה ישירה למטבח ולפינת המשפחה שלצידו (צילום: עודד סמדר)
    קוביית בטון חשוף מגדירה את החניה, שממנה יש כניסה ישירה למטבח ולפינת המשפחה שלצידו (צילום: עודד סמדר)
    שביל הכניסה לדלת הראשית נמצא בצד הבית. הבית השכן נבנה בסגנון כפרי, וצמד האדריכלים התבקשו לייצר הפרדה ויזואלית ממנו (צילום: עודד סמדר)
    שביל הכניסה לדלת הראשית נמצא בצד הבית. הבית השכן נבנה בסגנון כפרי, וצמד האדריכלים התבקשו לייצר הפרדה ויזואלית ממנו (צילום: עודד סמדר)
    מבט מדלת הכניסה. קומת הקרקע תוכננה כחלל פתוח, ורוצפה בבטון מוחלק ומקורצף, שחושף את האגרגטים המעניקים לו צבע אפור חם (צילום: עודד סמדר)
    מבט מדלת הכניסה. קומת הקרקע תוכננה כחלל פתוח, ורוצפה בבטון מוחלק ומקורצף, שחושף את האגרגטים המעניקים לו צבע אפור חם (צילום: עודד סמדר)
    הסלון פונה אל הגינה. על הקיר עבודה של אסנת אוסטרליץ, מעל ספרייה נמוכה. בתהליך תכנון הבית שולבה אוצרת אמנות (צילום: עודד סמדר)
    הסלון פונה אל הגינה. על הקיר עבודה של אסנת אוסטרליץ, מעל ספרייה נמוכה. בתהליך תכנון הבית שולבה אוצרת אמנות (צילום: עודד סמדר)
    אב המשפחה הוא בשלן חובב ובני הזוג אוהבים לארח, לכן ביקשו שהמטבח יהיה לב הקומה. הוא בנוי כשני קווים מקבילים: מצד אחד ארונות גבוהים בהם מוטמעים תנורי האפייה והמקרר. מולם אי מחופה בנירוסטה, המשמש כמשטח עבודה ארוך עם כיריים וכיור, וכמקום אחסון נוסף (צילום: עודד סמדר)
    אב המשפחה הוא בשלן חובב ובני הזוג אוהבים לארח, לכן ביקשו שהמטבח יהיה לב הקומה. הוא בנוי כשני קווים מקבילים: מצד אחד ארונות גבוהים בהם מוטמעים תנורי האפייה והמקרר. מולם אי מחופה בנירוסטה, המשמש כמשטח עבודה ארוך עם כיריים וכיור, וכמקום אחסון נוסף (צילום: עודד סמדר)
    הטלוויזיה נמצאת בפינת המשפחה, מול המטבח. אם המשפחה היססה ביחס לבטון החשוף, והאדריכלים חששו שיצטרכו לטייח את הקירות האלה (צילום: עודד סמדר)
    הטלוויזיה נמצאת בפינת המשפחה, מול המטבח. אם המשפחה היססה ביחס לבטון החשוף, והאדריכלים חששו שיצטרכו לטייח את הקירות האלה (צילום: עודד סמדר)
    קובייה סגורה ולבנה, שבה מוקמו שירותי האורחים, מפרידה בין הסלון לפינת המשפחה (צילום: עודד סמדר)
    קובייה סגורה ולבנה, שבה מוקמו שירותי האורחים, מפרידה בין הסלון לפינת המשפחה (צילום: עודד סמדר)
    מקומות הישיבה ליד האי מוקמו מול פינת הקפה, שניתן להסתירה מאחורי דלתות הארון. משמאל נראות המדרגות למרתף, שבו חדר עבודה וחדר משחקים (צילום: עודד סמדר)
    מקומות הישיבה ליד האי מוקמו מול פינת הקפה, שניתן להסתירה מאחורי דלתות הארון. משמאל נראות המדרגות למרתף, שבו חדר עבודה וחדר משחקים (צילום: עודד סמדר)
    מבט אל הבית מהגינה האחורית. הקומה העליונה בולטת יותר מהתחתונה. מימין נראה החלל הצר שבו ממוקם גרם המדרגות, המשמש גם כהפרדה מהבית הצמוד (צילום: עודד סמדר)
    מבט אל הבית מהגינה האחורית. הקומה העליונה בולטת יותר מהתחתונה. מימין נראה החלל הצר שבו ממוקם גרם המדרגות, המשמש גם כהפרדה מהבית הצמוד (צילום: עודד סמדר)
    חדר השינה של ההורים פונה אל הנוף בגב הבית. פינת הזכוכית מעניקה לחדר מראה גדול יותר (צילום: עודד סמדר)
    חדר השינה של ההורים פונה אל הנוף בגב הבית. פינת הזכוכית מעניקה לחדר מראה גדול יותר (צילום: עודד סמדר)

    הכביש שמוביל לשכונה החדשה במערב הוד השרון חוצה שדות רחבי ידיים - מימין גידולי תות-שדה מכוסים ביריעות ניילון, משמאל עשבי פרא, ובשביל צר רצים ספורטיביים והולכי רגל. בעלי הבית שבו ביקרנו - דיאטנית ועצמאי, הורים לשלושה בנים (13, 10, 7) - הם תושבים ותיקים בהוד השרון. אחרי שרכשו מגרש בשטח 300 מטרים רבועים בשכונה החדשה, המליצה להם חברה לפגוש את זוג האדריכלים תמר ועדי סמט. הכימיה ניצתה והארבעה פנו לתכנון הבית החדש, ששטחו 290 מטרים רבועים, והוא פרוש על פני שלוש קומות.

     

    מבט מהכניסה המשנית, שמובילה הישר למטבח (צילום: עודד סמדר)
      מבט מהכניסה המשנית, שמובילה הישר למטבח(צילום: עודד סמדר)

       

      סמוך למגרש שרכשו בני הזוג כבר היה בנוי בית, שחופה בלבנים המשוות לו מראה כפרי. בני הזוג, שרצו לבנות בסגנון מודרני, ביקשו מהאדריכלים ליצור הפרדה ויזואלית בין המבנים. הם גם הדגישו באזניהם את חשיבותו של המטבח עבורם - אב המשפחה הוא בשלן חובב ובני הזוג מרבים לארח - וביקשו שהמטבח יתוכנן כליבה של קומת הקרקע. כדי להמחיש את סגנון חייהם ומשמעותו של המטבח עבורם הזמינו את האדריכלים לארוחת ערב. "החוויה התחילה כבר בשלב ההכנות", מספר עדי סמט. "עבדנו כולנו במטבח, קוצצים וחותכים, אחד רקח קוקטיילים, אחד שטף ירקות, והמארח ניצח על האופרציה".

       ,

      חלונות הזכוכית הגדולים מעניקים תחושת גודל

       

      שביל בטון טובל בצמחייה מוביל אל דלת הכניסה, שנפתחת לחלל פתוח. במקור, תכננו האדריכלים ספרייה שתסתיר את המטבח, אבל בני הבית התעקשו לשמור את הקומה כחלל פתוח. משמאל לדלת  הכניסה - המטבח, שבנוי בשני קווים מקבילים. מצד אחד קיר ארונות גבוהים, מנותקים מהתקרה ובעלי חזית מפורניר אלון, שבהם מוטמעים התנורים והמקרר. מולם - אי מחופה בנירוסטה, המשמש לאחסון וכמשטח עבודה ארוך, הכולל כיריים וכיור. מקומות הישיבה ליד האי ממוקמים מול אזור הכנת קפה, המוסתר בדלתות.

       

      מבט מהמטבח אל הגינה. המקרר והתנורים הוטמעו בארונות הקיר (צילום: עודד סמדר)
        מבט מהמטבח אל הגינה. המקרר והתנורים הוטמעו בארונות הקיר(צילום: עודד סמדר)

         

        המראה בכיוון ההפוך (צילום: עודד סמדר)
          המראה בכיוון ההפוך(צילום: עודד סמדר)

           

          מימין לדלת הכניסה - הסלון ופינת האוכל, הפונים אל קיר של חלונות זכוכית גדולים מרצפה עד תקרה, דרכם נשקפת הגינה. בפינת הישיבה ספרייה נמוכה, ומעליה תלויה עבודה של אסנת אוסטרליץ. בפינת האוכל שולחן גדול לעשרה סועדים, ועל הקיר לצדו עבודה של מידד אליהו. הטלוויזיה נמצאת בפינת המשפחה, שנמצאת מול המטבח ובינה לבין הסלון מפרידה קובייה סגורה ולבנה, שבה מוקמו שירותי האורחים.

           

          כאן נראית דלת הכניסה הראשית, שנפתחת אל הסלון (צילום: עודד סמדר)
            כאן נראית דלת הכניסה הראשית, שנפתחת אל הסלון(צילום: עודד סמדר)

             

             

            לצד פינת האוכל יצירה של מידד אליהו (צילום: עודד סמדר)
              לצד פינת האוכל יצירה של מידד אליהו(צילום: עודד סמדר)

               

              פינת המשפחה, שבה ספה, שולחנות קטנים וכורסה, מוקפת בחלקה בקירות בטון חשוף. "הצגנו ללקוחות את הבטון החשוף", מספרת תמר סמט, "ובעלת הבית לא התחברה, היא היססה. כשנכנסנו לביצוע של קירות חדר המשפחה, ידענו שקיימת אפשרות שהיא לא תאהב את התוצאה ונצטרך לטייח את הקירות". בסופו של דבר, גם האם אהבה את הבטון החשוף, שעל אחד מהם נתלתה עבודה של מיכל חלבין. חלונות סרט עליונים מחדירים אור, ומחלון גדול נוסף מבצבצים צמחים שנשתלו בערוגה, המלווה את השביל המוביל לדלת הכניסה. במבואה של פינת המשפחה יש ארון קיר גדול, לטובת מי שנכנסים מהחניה, שבה דלת נוספת.

               

              שטח הקומה כולה מרוצף בבטון מוחלק ומקורצף, שחושף את האגרגטים המעניקים לו צבע אפור חם. חלונות הזכוכית הגדולים תורמים לתחושת הגודל והגובה של החלל.

               

              גרם המדרגות אל הקומה השנייה מוסתר מאחורי קיר המטבח. המדרכים מחופים בפרקט אלון, המכסה גם את כל הקומה השנייה (צילום: עודד סמדר)
                גרם המדרגות אל הקומה השנייה מוסתר מאחורי קיר המטבח. המדרכים מחופים בפרקט אלון, המכסה גם את כל הקומה השנייה(צילום: עודד סמדר)

                 

                גרם מדרגות העץ, המוביל לקומה השנייה, מוסתר מאחורי קיר ארונות המטבח הגבוהים. הוא ממוקם בחלל נפרד בגובה כפול, שמנתק את הבית מהבית השכן, הצמוד אליו. מול המדרגות שני חלונות ארוכים, המחדירים אור טבעי לפינת האוכל ולגרם המדרגות, ודופן זכוכית מחדירה למטבח אור גם מכיוון זה.

                 

                פריטי נגרות לבנים מונעים הסחות דעת

                 

                הקומה השנייה, הבולטת מעל קומת הכניסה ומתאפיינת בחלונות סרט ארוכים, כוללת שלושה חדרי ילדים בקדמת הבית ובצידו; יחידה להורים, שמוקמה מול נוף השדות בגב הבית, ומסדרון שמחבר בין שני האגפים. הקומה כולה כוסתה בפרקט אלון, שנמשך מהמדרגות.

                 

                בחדר השינה של ההורים מקיפים החלונות הגדולים את פינת החדר ומרחיבים את תמונת הנוף הנשקף מהם (צילום: עודד סמדר)
                  בחדר השינה של ההורים מקיפים החלונות הגדולים את פינת החדר ומרחיבים את תמונת הנוף הנשקף מהם(צילום: עודד סמדר)

                   

                  החדרים הפרטיים מאופיינים במינימליזם ובפונקציונליות, ועשירים בפריטי נגרות לבנים, שמונעים הסחות דעת ומאפשרים ליושביהם להלביש אותם כרצונם. בין חדר הרחצה של הילדים לחדר השירות מפרידה חצר פנימית, המשמשת לתליית כביסה ומאפשרת אוורור ותאורה טבעיים.

                   

                  ביחידת ההורים נמשכים החלונות, ברצף, מעבר לפינת החדר, בחירה עיצובית שתורמת לתחושת הגודל והמרחב ומעניקה מבט רחב יותר אל הנוף. בין אזור הרחצה לאזור השינה יש מסדרון שבו מוקמו ארונות בגדים. הקירות בחדר הרחצה חופו באריחים גדולים ולבנים, הרצפה באריחים אפורים, ואל אלה הותאם ארון מעץ אגוז.

                   

                  זכוכית חלבית ודלת הסטה למקלחון ולשירותים בחדר הרחצה של ההורים (צילום: עודד סמדר)
                    זכוכית חלבית ודלת הסטה למקלחון ולשירותים בחדר הרחצה של ההורים(צילום: עודד סמדר)

                     

                    במרתף, שאליו יש כניסה נפרדת, ממוקמים חדר עבודה וחדר משחקים. החצר האחורית מרוצפת באריחי בלו סטון שהונחו בדוגמת אדרת דג. יש בה ג'קוזי וגריל גדול, כך שחיבת הבישול והאירוח יכולה להתממש גם תחת כיפת השמים.

                     

                    במקום מדשאה - אריחי בלו סטון בדוגמה של אדרת דג (צילום: עודד סמדר)
                      במקום מדשאה - אריחי בלו סטון בדוגמה של אדרת דג(צילום: עודד סמדר)

                       

                      החצר לא גדולה, ולכן  הוחלט לוותר על מדשאה ולשתול גינה בסגנון עירוני - ספסל בטון מרחף נבנה לרוחב המגרש, לצד גדר האבן, עם כריות ישיבה ואדניות פורחות לצידו.

                       

                      תוכנית קומת הקרקע (תוכניות: סמט אדריכלים)
                        תוכנית קומת הקרקע(תוכניות: סמט אדריכלים)

                         

                        תוכנית קומת חדרי השינה (תוכניות: סמט אדריכלים)
                          תוכנית קומת חדרי השינה(תוכניות: סמט אדריכלים)

                            

                          • פיקוח: משה יוספן
                          • אביזרים: Leelou Home
                          • טקסטיל: אורית טראוב
                          • שטיח ואביזרים: "וילה מרוק"
                          • גינון: גבי ירוק
                          • אלומיניום: כוכב
                          • בטון מוחלק: אבן גן
                          • אוצרת אמנות: אורלי בלום
                          • סטיילינג לצילומים: ללי וג'ולי, הום סטיילינג

                           

                           

                           (צילום: עודד סמדר)
                            (צילום: עודד סמדר)

                             

                            ----------------------------------------------------------------------------------------

                            אוהבים עיצוב ואדריכלות? לחצו על התמונה ועקבו אחרינו גם באינסטגרם:

                             

                            לחצו ועקבו אחרינו גם באינסטגרם (Stockholm Furniture & Light Fair 2017 צלם: Andrea Björsell)
                            לחצו ועקבו אחרינו גם באינסטגרם (Stockholm Furniture & Light Fair 2017 צלם: Andrea Björsell)

                             

                             

                             
                            הצג:
                            כל התגובות לכתבה "ג'קוזי בגינה ובטון בפינת המשפחה: בית בן 290 מ''ר בהוד השרון"
                            אזהרה:
                            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד