מוסר ים על מצע מטבוחה מהירה בליווי לאבנה כבשים (צילום: שני בריל)
מתכון של השף עומר מילר, באדיבות המותג הקולינארי "מאסטר שף".
מרכיבים
4 מנות
- 4 נתחי פילה מוסר ים במשקל 200 גרם כל אחד, ללא עור ועצמות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
- 10 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 3 פלפלים אדומים חריפים, פרוסים
- 1 קופסה (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות
- 1 קופסה (400 גרם) שימורי עגבניות חתוכות לקוביות
- 1/2 קופסה שימורי גרגירי חומוס, מסוננים מנוזלים
- 5 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- להגשה: 1 כוס לאבנה כבשים
אופן ההכנה
- מחממים במחבת גדולה את שמן הזית על אש בינונית ומאדים את השום והפלפל החריף עד שהם מעלים ניחוח (היזהרו שלא לשרוף את השום).
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות והחתוכות ומבשלים 5 דקות על אש גבוהה. מוסיפים את גרגירי החומוס, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים חצי שעה ללא מכסה.
- מתבלים את נתחי מוסר הים במלח ובפלפל ומוסיפים אותם למחבת. מוסיפים גם את הבצל הירוק ומבשלים כ-15 דקות.
- מעבירים את הדגים והתבשיל לצלחות ומוסיפים לכל מנה לאבנה. מגישים מיד.