מוסר ים על מצע מטבוחה
מהירה בליווי לאבנה כבשים

השף עומר מילר מגיש מנה עיקרית קלה להכנה וקלילה בבטן, עם משחק כייפי בין החריפות של המטבוחה לקרמיות של הלאבנה

מערכת Xnet

|

19.03.17 | 22:31

מוסר ים על מצע מטבוחה מהירה בליווי לאבנה כבשים (צילום: שני בריל)
מוסר ים על מצע מטבוחה מהירה בליווי לאבנה כבשים (צילום: שני בריל)
מתכון של השף עומר מילר, באדיבות המותג הקולינארי "מאסטר שף".

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 נתחי פילה מוסר ים במשקל 200 גרם כל אחד, ללא עור ועצמות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
  • 10 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 3 פלפלים אדומים חריפים, פרוסים
  • 1 קופסה (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסה (400 גרם) שימורי עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1/2 קופסה שימורי גרגירי חומוס, מסוננים מנוזלים
  • 5 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס 
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה: 1 כוס לאבנה כבשים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים במחבת גדולה את שמן הזית על אש בינונית ומאדים את השום והפלפל החריף עד שהם מעלים ניחוח (היזהרו שלא לשרוף את השום).
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והחתוכות ומבשלים 5 דקות על אש גבוהה. מוסיפים את גרגירי החומוס, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים חצי שעה ללא מכסה.
  3. מתבלים את נתחי מוסר הים במלח ובפלפל ומוסיפים אותם למחבת. מוסיפים גם את הבצל הירוק ומבשלים כ-15 דקות.
  4. מעבירים את הדגים והתבשיל לצלחות ומוסיפים לכל מנה לאבנה. מגישים מיד.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג