חלת דאבל בטטה עם תימין

חלה עם צבע כתום יפהפה, מרקם עדין וטעם נפלא, בזכות נוכחות כפולה של בטטה: גם בבצק עצמו וגם בקוביות שמפוזרות בתוכה

אולגה טוכשר

|

16.03.17 | 00:21

חלת בטטה עם תימין (צילום: אולגה טוכשר)
חלת בטטה עם תימין (צילום: אולגה טוכשר)

מרכיבים

1 חלה גדולה

 

  • 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 25 גרם שמרים טריים או ‭1 1/2‬ כפות שמרים יבשים
  • ‭1/2‬ כוס (120 מ"ל) מים פושרים
  • 3 כפות (45 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • ‭1/4‬ כוס (60 מ"ל) שמן זית או שמן צמחי
  • 2 כפות עלי תימין
  • ‭3 1/2‬ כוסות ‭1 +‬ כף (500 גרם) קמח
  • 1 כף שטוחה מלח
  • לציפוי: ביצה, שומשום לבן ושחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מפזרים את קוביות הבטטה בשכבה אחת בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד ריכוך. מוציאים.
  3. נוטלים 150 גרם (כ-3/4 כוס) מקוביות הבטטה האפויות ומועכים למחית חלקה במעבד מזון או בעזרת מזלג. את היתרה שומרים בצד.
  4. מניחים בקערת המיקסר את השמרים המפוררים, המים והסוכר וטורפים היטב במטרפה ידנית. מניחים לדקה-שתיים.
  5. מוסיפים לקערה את הביצה, השמן, עלי התימין ומחית הבטטה. מערבבים שוב בעזרת המטרפה.
  6. מוסיפים לקערה את הקמח, מתקינים את וו הלישה ולשים כ-7 דקות, עד שמתקבל בצק רך. מוסיפים את המלח וקוביות הבטטה ולשים עוד דקה.
  7. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון. מתפיחים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  8. מחלקים את הבצק ל-2, 3, או 4 חלקים שווים (בהתאם לצורת קליעת החלה שאתם מעדיפים) ויוצרים מכל אחד מהם כדור. מכסים ומניחים למשך כ-10 דקות.
  9. יוצרים מכדורי הבצק רצועות ארוכות ושוות בגודלן וקולעים מהן חלה. מעבירים את החלה לתבנית, מכסים ומתפיחים במשך ‭40-30‬ דקות.
  10. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  11. הציפוי: טורפים את הביצה עם מעט מים ומברישים את חלת הבטטה. מפזרים את שני סוגי השומשום.
  12. אופים כ-30 דקות, עד שהחלה שחומה. מוציאים, מצננים ומגישים.

     


______________________________________________________

 

ויש גם מתכון לחלה מתוקה שתכינו שוב ושוב. לחצו על התמונה:

 

  (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג