"פסטה" מגזר וקישואים (צילום: אבירם פלג)
הבעיה העיקרית בפסטה טעימה היא שקשה להפסיק לאכול ממנה. ומה אם היה תחליף טעים וזהה אבל עם פחות קלוריות?המנה שלפניכם מספקת בדיוק את זה: אטריות דקיקות מירקות טריים המוקפצים קלות במעט שמן זית. מומלץ להגיש חם לצד מנת החלבון האהובה עליכם, או לנשנש ללא רגשות אשמה בין הארוחות.
הערה: הקישואים והגזרים במתכון חתוכים בצורת "ג'וליאנים" ( רצועות דקיקות). אני השתמשתי בקולפן ייעודי אך ניתן להשתמש גם במנדולינה, ספירלייזר או במעבד מזון ולבחור בחותכן המתאים.
המרכיבים
3 מנות/ 90 קלוריות למנה
- 3 קישואים גדולים, קלופים
- 4 גזרים בינוניים, קלופים
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 2 כוסות פטריות שמפיניון טריות, קצוצות גס
- 2 כפות רוטב סויה דל נתרן
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית רוטב צ'ילי חריף
- 1 כף רוטב קארי ירוק (לא חובה)
- לקישוט: 5 אגוזי מלך
ההכנה
- פורסים את הקישואים והגזרים לרצועות דקיקות (ג'וליאנים).
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את השום ומערבבים. מטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הירקות הפרוסים ואת הפטריות. מוסיפים את שאר המרכיבים (למעט אגוזי מלך),ומקפיצים כ-10-15 דקות. יש להימנע מבישול יתר, כדי לשמור על פריכות הירקות.
- מעבירים לקערת הגשה ומקשטים באגוזי מלך.
- סיון פלג
היא דיאטנית קלינית. מתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה