"פסטה" מרצועות גזר וקישואים

גם בריא וגם דיאטטי: רצועות פריכות של ירקות ברוטב חריף, שנראות כמו אטריות אבל לגמרי נטולות בצק. וזה רק 90 קלוריות למנה

סיון ורקר-פלג

|

14.03.17 | 14:36

"פסטה" מגזר וקישואים (צילום: אבירם פלג)
"פסטה" מגזר וקישואים (צילום: אבירם פלג)
 

הבעיה העיקרית בפסטה טעימה היא שקשה להפסיק לאכול ממנה. ומה אם היה תחליף טעים וזהה אבל עם פחות קלוריות?המנה שלפניכם מספקת בדיוק את זה: אטריות דקיקות מירקות טריים המוקפצים קלות במעט שמן זית. מומלץ להגיש חם לצד מנת החלבון האהובה עליכם, או לנשנש ללא רגשות אשמה בין הארוחות.

 

הערה: הקישואים והגזרים במתכון חתוכים בצורת "ג'וליאנים" ( רצועות דקיקות). אני השתמשתי בקולפן ייעודי אך ניתן להשתמש גם במנדולינה, ספירלייזר או במעבד מזון ולבחור בחותכן המתאים.

 

 

המרכיבים

3 מנות/ 90 קלוריות למנה 

 

  • 3 קישואים גדולים, קלופים
  • 4 גזרים בינוניים, קלופים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 2 כוסות פטריות שמפיניון טריות, קצוצות גס
  • 2 כפות רוטב סויה דל נתרן
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית רוטב צ'ילי חריף
  • 1 כף רוטב קארי ירוק (לא חובה)
  • לקישוט: 5 אגוזי מלך  

 

ההכנה

  1. פורסים את הקישואים והגזרים לרצועות דקיקות (ג'וליאנים).
  2. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את השום ומערבבים. מטגנים עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הירקות הפרוסים ואת הפטריות. מוסיפים את שאר המרכיבים (למעט אגוזי מלך),ומקפיצים כ-10-15 דקות. יש להימנע מבישול יתר, כדי לשמור על פריכות הירקות.
  4. מעבירים לקערת הגשה ומקשטים באגוזי מלך.

 

  • סיון פלג היא דיאטנית קלינית. מתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד