שולחן משפחתי

ארוחות מחייכות: פנקייק ינשופים וגלידת טוסט עם אבוקדו

איך מרעננים את ארוחת הערב הסטנדרטית? כיצד משכנעים את הילדים לנסות מאכלים חדשים? קבלו שני מתכונים למנות מחופשות שיעשו לכם שמח בעיניים וטעים בפה

ליעונה מנקלי

|

14.03.17 | 07:49

פנקייק ינשופים

בשיתוף אסם

 

כולנו אוכלים עם העיניים, וילדים על אחת כמה וכמה. אם נגיש לבני המשפחה ארוחה שהיא לא רק טעימה ובריאה אלא גם נראית מושכת ומעניינת, כך נגדיל את הסיכוי שהם יסכימו לנסות ולטעום מאכלים חדשים.

 

איך יוצאים ממראה הצלחת הסטנדרטי? ניתן לקנות צלחות ייעודיות ומדליקות להגשה כמו צלחת בצורת טירה קסומה, עם קעריות בצורת ענן ושמש מגש בצורת מסלול מנצחים או צלחת דיג'יי עם מזלג בצורת מחט של פטיפון.

 

 

צלחות הפרצופים של Fred יתנו לכם בסיס שמח למגוון מאכלים

 

צלחות Fred
    צלחות Fred
     

     

    גם אביזרי עזר לבישול ואפייה, דוגמת חותמות טוסט, חותכנים לירקות או אביזרי סיליקון לטיגון בצורות שונות ישדרגו לכם את מראה הארוחה בקלות.

     

     

    ואפשר גם בלי אביזרים מיוחדים – קצת דמיון ויצירתיות ויש לכם ארוחה שיהיה קשה להשאיר בצלחת:

     

    פנקייקס ינשופי פירות / מתכון: שפית איילת הירשמן, חברת צוות חיים בריאים של אסם

    פנקייק ינשופים (צילום: ליעונה מנקלי)
      פנקייק ינשופים(צילום: ליעונה מנקלי)

       

      המרכיבים (להכנת כ-10 פנקייקס)

      לפנקייקס:

      2/3 כוס (80 גרם) קמח כוסמת או קמח כוסמין או קמח מלא

      2/3 כוס (80 גרם) קמח לבן רגיל של אסם

      2 כפיות אבקת אפייה

      1 כף סוכר

      1/8 כפית מלח

      1 כוס (200 מ"ל) חלב (או חלב סויה או חלב שקדים)

      40 מ"ל חמאה מומסת (במיקרוגל או במחבת על הכיריים) או שמן קוקוס נוזלי או שמן

      2 ביצים

      לטיגון:

      חמאה או שמן קוקוס או שמן זית

      להרכבת הינשופים:

      תותים בינוניים חצויים ללא העוקץ, פרוסות בננות או תפוחים, אוכמניות או חמוציות.

       

      אופן ההכנה:

      1. מערבבים בקערה גדולה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. מוסיפים את החלב והשומן שבחרתם (חמאה מומסת, שמן קוקוס או שמן זית) וטורפים במטרפה ידנית, רק עד שהמרכיבים מתאחדים ומתקבלת עיסה אחידה למדי. משהים את העיסה במשך 10 דקות בטמפרטורת החדר.

       

      2. שמים את הביצים בקערה נפרדת וטורפים אותן קלות מוסיפים את הביצים לקערה עם העיסה וטורפים קלות במטרפה ידנית. מערבבים בתנועות קיפול, רק עד שהביצים נבלעות והעיסה אחידה.

       

      3. טיגון: במחבת גדולה, ממיסים על להבה בינונית-גבוהה כף מהחמאה, או מחממים כ-20 מ"ל מהשמן לטיגון. באמצעות מצקת מרק, מניחים על החמאה הנמסה 2 תלוליות מהעיסה בכמות של כחצי מצקת כל אחת. מטגנים על להבה בינונית-גבוהה, רק עד שהשוליים מתחילים להזהיב ולמעלה נוצרות בועות. הופכים מיד ומטגנים עוד כמה שניות מהצד השני. מעבירים לצלחות מרופדות בנייר מגבת סופג. ממיסים במחבת עוד מעט חמאה או מוסיפים שמן, וממשיכים לטגן כך פנקייקס מכל העיסה.

       

      3. הרכבת הינשופים: מניחים את הפנקייקס על צלחת. לעיניים, מניחים למעלה שני עיגולי בננה צמודים ובמרכז כל אחד מהם אוכמניה או חמוצית או פיסת תות קטנה ומניחים במרכז חתיכת תות שתשמש כאף. לגוף משתמשים בפרוסות בננה חופפות ובצד הפנקייקס 2 פרוסות תות הפוכות שישמשו ככנפיים.

       

      טוסט גלידה

      טוסט גלידה (צילום: ליעונה מנקלי)
        טוסט גלידה(צילום: ליעונה מנקלי)

         

        המרכיבים (להכנת 3 טוסטים):

        שתי פרוסות לחם מלא

        גבינה צהובה

        ממרח פסטו/ קטשופ אסם 

        אבוקדו

        עירית קצוצה

        לימון

        טחינה גולמית

        ירקות קצוצים לסלט (גזר, מלפפון, עגבניה, פלפלים)

        מלח ופלפל לתיבול

         

        גלידת טוסט ואבוקדו

        גלידת טוסט ואבוקדו

        סגורסגור

        שליחה לחבר

         הקלידו את הקוד המוצג
        תמונה חדשה

        שלח
        הסרטון נשלח לחברך

        סגורסגור

        הטמעת הסרטון באתר שלך

         קוד להטמעה:

         

        אופן ההכנה:

        1. מכינים את הטוסט: מורחים מעט קטשופ או ממרח פסטו א על צד אחד של פרוסת הלחם, מעליה גבינה צהובה, סוגרים ומכניסים לטוסטר לחיצה (או מטגנים עם ספריי שמן זית במחבת פסים). אם רוצים לשוות אפקט של פסי שתי וערב, וליצור מעין תבנית בצורת גביע גלידה – יש למרוח מעט שמן זית או חמאה על הצד החיצוני של הכריך לפני שמכניסים אותו לטוסטר. מניחים את הכריך בזווית של 45 מעלות לפסים וסוגרים את הטוסטר. לאחר כשתי דקות מסובבים בתשעים מעלות, כך שהצד השני ייחרך מעט ויווצרו פסי הגריל המבוקשים.

         

        2. מכינים ממרח אבוקדו: מועכים את האבוקדו, מוסיפים מעט שמן זית, מיץ לימון ומתבלים לפי הטעם.

         

        3. מכינים מטבל טחינה: מעט טחינה גולמית, מיץ לימון, עירית קצוצה, מלח ופלפל לפי הטעם ומים פושרים. מערבבים עד למרקם ולסמיכות הרצויים.

         

        4. הרכבת הגלידה:

        • חותכים את הטוסט בצורת משולש (מטוסט אחד אפשר להכין שלוש גלידות).

        • נעזרים בכף גדולה ועורמים אבוקדו בצורת כדור גלידה מעל משולש הטוסט.

        • מפזרים מעט סלט קצוץ מעל האבוקדו.

        • יוצקים מעט מרוטב הטחינה מעל הכל, לפי הטעם.

         

        * ייעוץ תזונתי: אורלי פיינה, דיאטנית קלינית, מנהלת תחום התזונה אסם-נסטלה, חברת צוות חיים בריאים של אסם

        בשיתוף אסם 

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד