גונדי - כופתאות בשר וחומוס פרסיות

גם טעימות בטירוף, גם מזינות ומשביעות וגם משתלבות מצוין עם אורז. לרגל חג פורים, קבלו את הכוכבות של המטבח הפרסי

גונדי -  כופתאות בשר וחומוס פרסיות (צילום: כפיר חרבי, סטיילינג :עמית דונסקוי)
גונדי - כופתאות בשר וחומוס פרסיות (צילום: כפיר חרבי, סטיילינג :עמית דונסקוי)

 

 

המרכיבים

8 מנות

  

לכופתאות הבשר

  • ‭1/2‬ ק"ג בשר עוף טרי וטחון
  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
  • 150 גרם גרגרי חומוס קלויים, טחונים לפירורים דקיקים (אפשר לבקש לטחון בחנות התבלינים)
  • 1 כפית כורכום
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור
  • מלח
  • ‭1/4‬ כפית הל

 

למרק

  • 5 כוסות מרק עוף
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים, טריים או מוקפאים (להשיג ברשתות השיווק)
  • 4 גזרים, קלופים וחצויים
  • 2 בצלים, קלופים וחצויים
  • 5 גבעולי סלרי
  • מלח, פלפל לבן
  • 1 כפית כורכום

 

ההכנה

‭.1‬ המרק: שמים בסיר גדול את המרק, גרגרי החומוס והירקות ומבשלים 30 דקות. מתבלים בתבלינים וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה.

‭.2‬ הכדורים: בינתיים, שמים את כל מרכיביהם בקערה ומערבבים היטב לעיסה אחידה. משמנים את הידיים ויוצרים מהעיסה כדורים בגודל של כדור טניס. מחליקים אותם למרק הרותח ומבר שלים עוד כחצי שעה בסיר מכוסה. מגישים חם, רצוי עם אורז לבן.

 

  • איך שומרים? בכלי סגור במקרר, עד 3 ימים. 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג