דיאטה

    נימוחות וטבעוניות: אוזני המן מקמח כוסמין מלא עם 3 מליות מפתיעות

    דני וגלית מרשק מגישים מתכון מנצח לבצק פריך בגרסה בריאה יותר. נשאר רק להתלבט באיזו מלית לבחור: פרג ואגוזים, תמרים ותבלינים או שוקולד וחמאת אגוזי לוז

    דני וגלית מרשק

    |

    07.03.17 | 08:35

    אוזני המן מקמח כוסמין עם 3 מליות שונות (צילום: צביקה טישלר)
    אוזני המן מקמח כוסמין עם 3 מליות שונות (צילום: צביקה טישלר)

    גרסה טבעונית ובריאה יותר לאוזני ההמן האהובות מבלי לפגוע בפריכות ובטעם. את הקמח הלבן המרנו בקמח כוסמין מלא, את החמאה/המרגרינה בשמן קוקוס בכבישה קרה (אל תוותרו על כבישה קרה - היא משפיעה על הטעם), ותוספת השקדים הטחונים מעשירה את הבצק ומעניקה לו אקסטרה פריכות. 

     

     

    המרכיבים

    (ל-25 אוזני המן)

     

    לבצק

    • 2 כוסות קמח כוסמין מלא (240 גרם)
    • 50 גרם שקדים קלופים
    • 5 כפות מייפל / אגבה
    • 120 גרם שמן קוקוס בכבישה קרה, במרקם רך-נוזלי
    • גרידת לימון מ-1 לימון
    • 1/2 כפית תמצית וניל טהורה

     

    למלית פרג ואגוזים

    • 1/4 1 כוסות פרג טרי טחון (120 גרם)
    • 1 כוס חלב שקדים או סויה
    • 3 כפות מייפל / אגבה
    • 3 כפות חמוציות ללא סוכר
    • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
    • גרידת לימון מ-1 לימון שלם
    • 1 כפית תמצית וניל 

     

    למלית תמרים ותבלינים ארומטים

    • 10 תמרים מג'הול מגולענים
    • 70 גרם שקדים קלופים
    • 2 כפות צי'ה
    • 1 כפית קינמון
    • 1/2כפית הל טחון
    • 1/4כפית ציפורן

       

    למלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז
    • 200 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות 
    • 100 גרם חמאת אגוזי לוז או חמאת בוטנים
    • 2 כפות מייפל / אגבה

      

    ההכנה:

    1. הכנת הבצק: טוחנים את השקדים במעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת פירורי בצק. מעבירים למשטח מקומח, אוספים לכדור בצק במינימום לישה. מקררים 15-30 דקות. יש להימנע מקירור ממושך כדי לא לקבל בצק קשה לרידוד.

    2. בינתיים מכינים את המלית הרצויה:

    • הכנת מלית פרג ואגוזים: שמים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה כ- 3-5 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד לצמצום הנוזלים. מניחים לצינון.
    • הכנת מלית תמרים ותבלינים ארומטים: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד.
    • הכנת מלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז: שמים בקערה את כל המרכיבים, ומחממים במיקרוגל כ-40 שניות. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת עיסה אחידה ומבריקה. במידת הצורך מחממים שוב בפולסים של 15 שניות. יש להימנע מחימום עודף.

    3. מוציאים את הבצק מהמקרר. מחממים את התנור ל-170 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

    4. מקמחים את משטח העבודה. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי של 1/2 ס"מ, וקורצים בו עיגולים בקוטר 7 ס"מ. שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית הנבחרת וסוגרים לאוזן המן.

    5. אופים כ-10-8 דקות, עד השחמה. מוציאים ומצננים.

     

    אוזני המן במלית פרג ואגוזים (צילום: צביקה טישלר)
      אוזני המן במלית פרג ואגוזים(צילום: צביקה טישלר)

      אוזני המן במלית תמרים ותבלינים ארומטים  (צילום: צביקה טישלר)
        אוזני המן במלית תמרים ותבלינים ארומטים (צילום: צביקה טישלר)

        אוזני המן במלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז: (צילום: צביקה טישלר)
          אוזני המן במלית שוקולד וחמאת אגוזי לוז:(צילום: צביקה טישלר)

           

          • בני הזוג מרשק הם בעלי מאפיית בוטיק דני וגלית , המתמחה באפייה מדגנים מלאים

           

           

           
          הצג:
          כל התגובות לכתבה "נימוחות וטבעוניות: אוזני המן מקמח כוסמין מלא עם 3 מליות מפתיעות"
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד