אדריכלות

    חיים בשחור-לבן: דירת 110 מ''ר במגדל White City בדרום ת''א

    עם נוף לים וליפו, רהיטים שנקנו במילאנו, בירת העיצוב האיטלקית, ומראת רחצה שעולה בלחיצת כפתור - בני זוג שילדיהם בגרו עברו מביתם הפרטי ונהנים מהשינוי

    שרון היבש

    |

    02.03.17 | 06:44

    מגדל White City residence, בתכנון משרד ישר אדריכלים, מצטרף לקו המגדלים המתפתח של תל אביב. הוא מאגף את מגדל שלום הוותיק ממערב, ומתנשא מעל גגות הרעפים של שכונת נווה צדק, שמתפרשת מדרום לו  (צילום: עמית גרון)
    מגדל White City residence, בתכנון משרד ישר אדריכלים, מצטרף לקו המגדלים המתפתח של תל אביב. הוא מאגף את מגדל שלום הוותיק ממערב, ומתנשא מעל גגות הרעפים של שכונת נווה צדק, שמתפרשת מדרום לו (צילום: עמית גרון)
    במגדל 30 קומות, 130 יחידות דיור (כולל בשני מבנים בני שש קומות לצדו), והוא ממוקם על גבול נווה צדק, בין מגדל שלום לשוק הכרמל ולחוף הים. בקומת הקרקע שדרה מסחרית תחת עמודים, ובחזית גינה ציבורית - אבל בריכת השחייה פרטית (צילום: עמית גרון)
    הסלון פונה מערבה אל הים, ופינת אוכל סמוכה למרפסת שמשקיפה דרומה, ליפו. שתי פינות הישיבה מוגדרות באמצעות שטיחים אפורים, הפרושים על פרקט בדוגמת אדרת דג. מלבד הרצפה ושידת עץ על רגליים דקיקות, כל הרהיטים בשחור-לבן (צילום: עמית גרון)
    כיסאות האוכל המרופדים הם עיצוב של פטריסיה אורקיולה, והם נוחים ככורסאות. המנורה התלויה מעל השולחן היא של המותג ההולנדי MOOOI. בספרייה הגדולה שולבו קמין ומסך טלוויזיה. כל הרהיטים והאביזרים המשלימים נרכשו במילאנו, בנסיעה משותפת עם המעצבת קרן אופנר (צילום: עמית גרון)
    המטבח נבנה כשני קווים מקבילים, שביניהם מאיר חלון גבוה. בארון הקיר הלבן מוסווים מקרר, תנור, פינת חימום ופינת קפה. בקצה אחד של האי דלפק לארוחות היום יום, ובקצהו השני פינת עבודה קטנה עם מסך מחשב. מעברו השני של המטבח החלק הפרטי של הדירה (צילום: עמית גרון)
    בחדר השינה מיטה מרופדת, ארונות קיר לבנים ואי רחצה, שבו שני כיורים ומראה שמתרוממת בלחיצת כפתור. דלת הזכוכית האטומה מוביל לממ''ד קטן, שמתפקד כחדר כביסה (צילום: עמית גרון)
    בחדר הרחצה של האורחים ארון כיור עשוי זכוכית שחורה, שהובא בשלמותו מאיטליה. גם האריחים דמויי התחרה הם בעיצוב פטריסיה אורקיולה (צילום: עמית גרון)

    כל חייהם התגוררו בני הזוג, בני 50 פלוס, בבית פרטי בצפון, עד שהגשימו את חלומם ועברו להתגורר בדירה חדשה במגדל White City residence בתל אביב - מגדל מגורים בן 30 קומות ו-130 יחידות דיור, בתכנון משרד ישר אדריכלים. המגדל ממוקם לאורך רחוב יצחק אלחנן, ומתנשא מעל שני בניינים בני שש קומות. בקומת הקרקע שלו שדרה מסחרית תחת עמודים. הפרויקט - שכולל גם בריכת שחייה, גני ילדים, גינה פתוחה לציבור ובית כנסת - מסמן את גבול נווה צדק מצפון, בין מגדל שלום לשוק הכרמל. בנייתו החלה ב-2008 והוא מאוכלס מאז 2015. 

     

    בני הזוג, הורים לילדים בוגרים, הם עצמאים, וחולקים את חייהם בין בירה אירופית, שבה הם עובדים, לישראל. את הדירה, בת שלושה חדרים ו-110 מטרים רבועים, רכשו לפני שנים אחדות, וכבר אז, בשלבי ההקמה של הבניין, שולבה בתכנון דירתם מעצבת הפנים קרן אופנר.

     

    בני הזוג עברו מבית פרטי בחיפה לדירה במגדל התל אביבי. המעצבת שולבה בתכנון הפנים כבר בשלב הבנייה (צילום: עמית גרון)
      בני הזוג עברו מבית פרטי בחיפה לדירה במגדל התל אביבי. המעצבת שולבה בתכנון הפנים כבר בשלב הבנייה(צילום: עמית גרון)

       

      היכרות מוקדמת ביניהם הקלה על אופנר לתכנן את הדירה בהתאם לרצונם ולאופיים של בעליה, שהם חובבי סדר, קפדנים ויודעי דבר בעיצוב. בני הזוג ביקשו לתכנן את הדירה כחלל פתוח ככל הניתן, ולסגור רק חדר אורחים עבור הילדים.

        

      להתמודד עם קירות אלכסוניים

       

      אופנר חילקה את הדירה לשניים, באמצעות המטבח שממוקם מול דלת הכניסה; מצד אחד של המטבח הסלון, שפונה למערב ולחלונות הגדולים המשקיפים אל הים, ופינת אוכל, שמוקמה מול מרפסת צד הפונה דרומה, ליפו. מצדו השני של קיר המטבח חדר אורחים המשמש גם כמשרד ביתי, וכולל שירותי אורחים ומקלחון. חדר השינה הראשי והמרווח, שבו אזור רחצה ושירותים, מוקם בקצה הדירה, והממ"ד הצמוד אליו משמש כחדר כביסה.

       

      "הקושי העיקרי בתכנון", מספרת אופנר, "נבע מהקווים האלכסוניים של הבניין. כדי לא לייצר פינות, שיחקתי עם הרהיטים אינספור פעמים. בהתחלה חשבנו על שולחן אליפטי לפינת האוכל, אך בסופו של דבר החלטתי לא להתנגד לאלכסונים אלא לזרום איתם, והזמנו שולחן מלבני רגיל, בלי להתייחס לצורה של הסלון".

       

      בני הזוג עובדים במילאנו, בירת העיצוב האיטלקית (צילום: עמית גרון)
        בני הזוג עובדים במילאנו, בירת העיצוב האיטלקית(צילום: עמית גרון)

         

        הרצפה כוסתה בפרקט עץ בדוגמה של אדרת דג, ופריטי הנגרות שהוזמנו נצבעו בלבן. על גבי הקיר המרכזי בסלון נבנתה ספרייה, הכוללת קמין ומסך טלוויזיה, שניתן להסתיר בדלתות הזזה. כאשר המסך מוסתר, חושפות הדלתות בר משקאות.

         

        שני שטיחים אפורים מגדירים שני אזורי ישיבה, שכן גם בפינת האוכל כיסאות מרופדים כמעט ככורסאות, בעיצוב פטריסיה אורקיולה. הכיסאות הלבנים מקיפים שולחן עץ שחור, ומעל תלויה מנורה של המותג ההולנדי MOOOI. לסלון נבחרה ספה לבנה, שתי כורסאות עור, שולחנות צד ושידת עץ בעלת רגליים דקיקות. כל הרהיטים והאביזרים המשלימים נרכשו במילאנו, בנסיעה משותפת של בני הזוג והמעצבת.

         

        המטבח תוכנן כשני קווים מקבילים, והוא מואר באור שחודר מבעד חלון שנמתח ביניהם, מהרצפה עד לתקרה. קיר ארונות הגובה כולל מקרר, תנור, מגירת חימום ומדפים פנימיים עם פינת קפה שניתן להסתיר. ממול תוכנן אי שחלקו התחתון מיועד לאחסון, ומעליו מונח משטח עבודה מקוריאן. בקצה אחד של האי כיסאות גבוהים לטובת ארוחות היום יום, ובקצה שני - פינת עבודה קטנה עם מסך מחשב.

         

        פריטי הנגרות נצבעו בלבן. הדיירים ביקשו לשמור על מרחב פתוח ככל האפשר (צילום: עמית גרון)
          פריטי הנגרות נצבעו בלבן. הדיירים ביקשו לשמור על מרחב פתוח ככל האפשר(צילום: עמית גרון)

           

          חדר הרחצה של האורחים - מול החדר שעומד לרשות הילדים כשהם באים לביקור - חופו באריחים דמויי תחרה שעיצבה אורקיוליה לחברת האיטלקית "מוטינה", וארון כיור שהגיע כיחידה שלמה, הכוללת משטח זכוכית שבו מוטמע הכיור. המראה נתלתה במרחק מה מהקיר, עם תאורה אחורית. ליד האסלה הוצב מתלה מברזל, למגבות ולמגזינים.

           

          מסך הטלוויזיה בחדר השינה יורד מהתקרה

           

          המבט מגיע מדלת חדר השינה עד לחלון הפונה אל הים (צילום: עמית גרון)
            המבט מגיע מדלת חדר השינה עד לחלון הפונה אל הים(צילום: עמית גרון)

             

            בקצה הדירה הסוויטה של בני הזוג. דלת הכניסה אליה מוקמה כך שהמבט מגיע ממנה עד לים. בצדי המיטה, שפונה לכיוון נופה של יפו, מוקמו שתי שידות עץ תואמות. מסך טלוויזיה יורד בעת הצורך מהתקרה, ועולה כשלא צופים בה, כדי שלא לפגום במראה הנקי של החדר.

             

            בחדר הרחצה ביחידת ההורים מראה שמתרוממת בלחיצת כפתור. לראש הברז צורה של טיפת מים (צילום: עמית גרון)
              בחדר הרחצה ביחידת ההורים מראה שמתרוממת בלחיצת כפתור. לראש הברז צורה של טיפת מים(צילום: עמית גרון)

               

              שני כיורים מוקמו באי, שגם עיצובו נקי. הברזים בצורת טיפה של מים, והמראה מתרוממת מתוך האי בלחיצת כפתור. מצדו האחד של האי ארונות לבנים ומצדו השני דלתות זכוכית שסוגרות על מקלחון ושירותים. 

               

              המקלחון והשירותים סגורים בזכוכית (צילום: עמית גרון)
                המקלחון והשירותים סגורים בזכוכית(צילום: עמית גרון)

                 

                בני הזוג מרוצים מאוד מהמעבר. "בעל הבית אומר שמבחינתו יום ההולדת שלו חל ביום שבו עבר לתל אביב. הוא מרגיש שהוא נולד מחדש, והם באמת חוגגים את העיר", מסכמת המעצבת.

                 

                תוכנית הדירה, על קוויה האלכסוניים (צילום: עמית גרון)
                  תוכנית הדירה, על קוויה האלכסוניים(צילום: עמית גרון)

                   

                  • נגרות: מיסטריאל
                  • פרקט: אורן פרקטים

                   

                  ----------------------------------------------------------------------------------------

                  הזוכים המפתיעים בפרס פריצקר 2017: לחצו על התמונה לכתבה המלאה

                   

                  3 אדריכלים ספרדים קטפו את פרס הפריצקר. לחצו כדי להכיר את עבודתם (צילום: Eugeni Pon)

                   

                   
                  הצג:
                  כל התגובות לכתבה "חיים בשחור-לבן: דירת 110 מ''ר במגדל White City בדרום ת''א"
                  אזהרה:
                  פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד