קאפקייקס פרג ושוקולד עם מרכיב סודי וללא מוצרי חלב

פורים הוא רק תירוץ להכין את מאפי הפרג היפים האלו, כי אצל הודליה כצמן הם להיט כל השנה. ואם לא תספרו לילדים, הם בחיים לא ינחשו שיש אבוקדו בקרם השוקולד שלהם

הודליה כצמן

|

28.02.17 | 09:08

קאפקייקס פרג ושוקולד (צילום: הודליה קצמן)
קאפקייקס פרג ושוקולד (צילום: הודליה קצמן)

 

המרכיבים

תבנית מאפינס (8 יחידות מאפינס גדולות / 12 יחידות מאפינס קטנות)

 

  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 100 גרם פרג טחון
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית הל
  • 1 כפית תמצית וניל טהורה
  • 1/4 כוס סירופ מייפל או אגבה
  • 1 תפוח גרנד סמיט (ירוק) גדול, קלוף ומגורר גס
  • 1/4 כוס שמן
  • 3/4 כוס יוגורט סויה
  • 2 ביצים

לקרם:

  • 150 גרם שוקולד מריר פרווה 70%
  • 2 אבוקדו בשלים, קלופים ומגולענים
  • 1/4 כוס קקאו
  • 1/3 כוס קרם קוקוס קר (ששהה לפחות לילה במקרר)
  • 3 כפות מייפל

 

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים את תבנית השקעים.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקקאו, הפרג והתבלינים. יוצרים במרכז גומה קטנה ובתוכה שמים את תפוח העץ המגורר (שימו לב לא לסחוט ממנו את הנוזלים).
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, השמן והיוגורט. יוצקים לתוך הקערה השנייה ומערבבים עד שהעיסה אחידה (הימנעו מערבוב יתר).
  4. יוצקים את העיסה לתבניות המאפינס, עד ל-3/4 מגובה השקעים, ואופים כ-15 דקות, או עד שקיסם שננעץ בקאפקייק יוצא יבש.
  5. בינתיים מכינים את הקרם: שמים את השוקולד בקערה וממיסים מעל בן מארי או בפולסים במיקרוגל. מניחים לצינון.
  6. שמים את שאר המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים כ-20 שניות. מוסיפים את השוקולד ומעבדים כעוד כ-10 שניות או עד שהקרם אחיד.
  7. מאחסנים את הקרם במקרר כשעה. כשהקרם מתקשה קצת מזליפים או מורחים אותו על כיפת הקאפקייק.

 

 

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג