משלוח מנות מקורי: גביעי "גלידה"
מצמר גפן מתוק במילוי סוכריות

מחפשים רעיונות מקוריים (אבל לא מסובכים) למשלוחי מנות כיפיים? לאפרת מוסקוביץ יש בשבילכם הצעה שילדים יאהבו במיוחד

אפרת מוסקוביץ

|

27.02.17 | 11:32

רק 7.5 שקלים ליחידה. משלוח מנות מקורי בצורת גביעי "גלידה" במילוי סוכריות (צילום: אפרת מוסקוביץ)
רק 7.5 שקלים ליחידה. משלוח מנות מקורי בצורת גביעי "גלידה" במילוי סוכריות (צילום: אפרת מוסקוביץ)
משלוח מנות מקורי עם קריצה נוסטלגית לגלידה החמה שנמכרה בחורף לפני שנים. בראש הגביע מחכה לנו גלידה מצמר גפן מתוק (למכורים ל"שערות סבתא" מסוכר), ובתוכו מתחבאות סוכריות צבעוניות שיתגלו תוך כדי אכילה.

 

מה צריך ל-6 משלוחי מנות - וכמה זה עולה

  • 6 גביעי גלידה עם בסיס שטוח: 12-10 שקל לאריזה של 24 גביעים
  • 100 גרם שוקולד מריר או חלב: כ-5 שקלים
  • 1 אריזה סוכריות קטנות לעיטור: כ-5 שקלים
  • 1 קופסה צמר גפן מתוק ("שערות סבתא" - להשיג בחנויות המוכרות ממתקים): כ-7 שקלים
  • 200 גרם סוכריות מעורבות (30 גרם למשלוח): כ-5 שקלים
  • שקיות צלופן בגודל כ-20X25 ס"מ: כ-6 שקלים לחבילה של 25 שקיות
  • גליל סרט סאטן: כ-7 שקלים

 

>> סה"כ עלות ל-6 משלוחי מנות מקוריים: כ-45 שקלים (כ-7.5 שקלים למשלוח)

 

אופן ההכנה

 

הגביעים
  1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד בסיר קטן (או קערת נירוסטה), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מפזרים את סוכריות העיטור בצלוחית.
  3. טובלים את שפת גביעי הגלידה בשוקולד המומס ומיד טובלים גם בסוכריות. מעמידים את הגביעים ומניחים לשוקולד להתקשות, כשעה.

 

המילוי והסגירה
  1. ממלאים את גביעי הגלידה בחופן סוכריות.
  2. עורמים על כל גביע צמר גפן מתוק ומעצבים אותו לצורה עגולה – כדאי לעשות זאת עם מזלג או שיפוד, כי הוא נמס במגע עם היד.
  3. עוטפים כל גביע בשקית צלופן וקושרים היטב בסרט סאטן מבריק (חשוב להקפיד על הסגירה, כדי שצמר הגפן לא יספוג לחות ויימס).

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד