אוכל

    גאלט תפוחים: פאי כפרי
    מבצק פריך עם פינוקים

    בלי תבנית מיוחדת ובלי התעסקות בבצק: פאי תפוחים במראה מרושל (אך מקסים) בתוספת פיסטוקים, פירות יער - וגם קממבר, לאמיצים

    אפרת מוסקוביץ

    |

    23.02.17 | 21:59

    כדאי להשתמש בפינק ליידי. גאלט תפוחים (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    כדאי להשתמש בפינק ליידי. גאלט תפוחים (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    האמת, תפוחי הפינק ליידי שבהם השתמשתי כל כך טעימים, שהכי כדאי פשוט לאכול אותם כמו שהם. אבל עוגה לשבת צריך, אז נכין פאי תפוחים כפרי במראה פרוע, המכונה גאלֵט (מתחרז עם באלט).

     

    מרכיבים

     

    לבצק
    • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
    • 100 גרם חמאה
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
    • 1 ביצה
    • קורט מלח

     

    למלית
    • 2 כפות ריבה
    • 3 תפוחים בינוניים פרוסים דק (אני השתמשתי בפינק ליידי, אבל אפשר גם זנים אחרים)
    • תוספות לפי הטעם: פיסטוקים, עלי זעתר, מעט פירות יער קפואים, גבינת קממבר (מומלץ!)
    • 1 ביצה טרופה

     

    אופן ההכנה

    1. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה, ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים מהבצק כדור, משטחים ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר ל-30 דקות.
    2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    3. פורשים על משטח העבודה נייר אפייה. מניחים עליו את הבצק ומכסים בנייר אפייה נוסף. מרדדים את הבצק בין שני הניירות לעיגול בעובי 1/2 ס"מ או פחות. מעבירים את הבצק עם הנייר התחתון לתבנית אפייה.
    4. מורחים את הבצק בריבה (משאירים שוליים רחבים של כ-5 ס"מ). מסדרים את התפוחים על הריבה ומפזרים עליהם את התוספות שבחרתם. מקפלים את השוליים על התפוחים ומברישים את הבצק בביצה טרופה.
    5. אופים כ-30 דקות. אם בחרתם (בחוכמה!) לשלב בפאי גם גבינת קממבר, יש להוסיף אותה 5 דקות לפני סוף האפייה.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "גאלט תפוחים: פאי כפרי מבצק פריך עם פינוקים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג