עוגת גזר וג'ינג'ר בחושה עם
קרם פטיסייר של שוקולד לבן

עוגת גזר עסיסית ומתובלת עם אופציה לשדרוג: קרם עשיר שהופך אותה לא רק למרשימה, אלא גם ליותר מעניינת בפה

אולגה טוכשר

|

16.02.17 | 18:52

עוגת גזר וג'ינג'ר בחושה עם קרם שוקולד לבן (צילום: אולגה טוכשר)
עוגת גזר וג'ינג'ר בחושה עם קרם שוקולד לבן (צילום: אולגה טוכשר)

כן, אם לא תכינו את הקרם עדיין תוכלו ליהנות מעוגת גזר בחושה, עסיסית ומשודרגת (בזכות הסירופ וניחוח הג'ינג'ר), אבל אם אתם שואלים אותי הקרם הופך אותה לא רק למרשימה אלא גם למעניינת יותר לאכילה.

 

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק או בקוטר 20-18 ס"מ

 

לעוגה

  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • אפשרות: מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 4-3 גזרים (350 גרם), קלופים ומגוררים גס
  • חופן צימוקים, שהושרו כמה דקות במים חמים וסוננו
  • אפשרות: קליפה מגוררת מ-1 לימון

 

לסירופ הג'ינג'ר-לימון

  • מיץ מ-1 לימון
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים פושרים
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר דק
  • 1 כף דבש

 

לקרם (לא חובה)

  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות קורנפלור
  • 20 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 150 גרם גבינת שמנת

 

לקישוט

  • אגוזי פקאן ופיסטוקים קצוצים
  • ג'ינג'ר מסוכר

 

אופן ההכנה

  1. העוגה: מחממים את התנור ל-170 מעלות ומכינים שתי תבניות (או רינגים) מרופדות בנייר אפייה.
  2. טורפים היטב בקערה את הסוכר, השמן והביצים. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הגזר, הצימוקים, וקליפת הלימון (אם רוצים) ומערבבים שוב, עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. מחלקים את העיסה בין התבניות ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגות תופחות, מזהיבות והן קפיציות למגע.
  4. בינתיים מכינים את הסירופ: מערבבים היטב את כל המרכיבים (אין צורך לבשל).
  5. מחוררים את העוגות החמות בעזרת קיסם עץ ויוצקים עליהן את הסירופ. מניחים לצינון במשך כ-20 דקות. מחלצים מהתבניות ומשלימים את הצינון על רשת.
  6. הקרם: יוצקים את החלב לסיר ומביאים לסף רתיחה. בינתיים, טורפים בקערה נפרדת את הסוכר, החלמונים והקורנפלור. יוצקים כמחצית מכמות החלב החם לקערה וטורפים היטב. יוצקים את כל תכולת הקערה בחזרה לסיר ומבשלים כמה דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך טריפה מתמדת, עד שמתקבל קרם סמיך.
  7. מסירים מהכיריים, מוסיפים את החמאה והשוקולד הלבן וטורפים עד שהם נמסים לגמרי. מניחים ניילון נצמד על פני הקרם עצמו ומניחים לצינון לטמפרטורת החדר.
  8. מוסיפים לקרם את גבינת השמנת ומערבבים היטב. מאחסנים במקרר עד להמשך השימוש.
  9. הרכבת העוגה: מניחים על צלחת הגשה אחת מהעוגות. מורחים על חלקה העליון 1/3 מהקרם. מניחים את העוגה השנייה ומורחים עליה עוד 1/3 מהקרם. את היתרה מורחים באופן לא אחיד על דפנות העוגות (בעזרת שפכטל).
  10. מקשטים בפקאנים, פיסטוק קצוץ וג'ינג'ר מסוכר.

 

  • איך שומרים? 5-4 ימים, בכלי אטום במקרר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג