לאשה

    עוגת שוקולד חמה: פריכה מבחוץ, רכה ונימוחה מבפנים

    כי אין כמו עוגה חמימה בימים קרירים. קבלו מתכון פשוט וקל ללהיט של החורף, שמשתלב מצוין עם גלידת וניל או משקה חם

    עוגת שוקולד חמה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    עוגת שוקולד חמה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    המרכיבים

    (8 תבניות אישיות)

    • 170 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
    • 170 גרם חמאה
    • 6 ביצים, גודל m
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • 1/3 כוס (50 גרם) קמח
    • לעיטור: אבקת סוכר
    • אפשרות להגשה: גלידת וניל

     

    ההכנה

    1. משמנים את התבניות האישיות.

    2. שמים את השוקולד והחמאה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות (עוצרים, בודקים ומערבבים כל 30

    שניות), עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד. מצננים מעט.

    3. מוסיפים לקרם השוקולד את הביצים וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים היטב. יוצקים לתבניות ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות.

    4. מחממים את התנור ל־190 מעלות.

    5. אופים (היישר מהמקרר) כ־7 דקות, עד שהעוגה מקבלת קרום חיצוני ונראת יציבה (צריך לשים לב לא לאפות יתר על המידה, שכן אז התוך לא יהיה נוזלי). מוציאים.

    6. מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים מיד, אפשר עם גלידה או קצפת.

     

    • זמן הכנה: כחצי שעה (ללא קירור)
    • דרגת קושי: קל
    • איך שומרים: לפני האפייה, עד 5 ימים במקרר

     

    השבוע בדוכנים
    (השבוע בדוכנים)
     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "עוגת שוקולד חמה: פריכה מבחוץ, רכה ונימוחה מבפנים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג