אוכל
ערוצים

עוגת תפוזים מעולה
עם חמוציות ואגוזים

עוגת תפוזים עם טריק להעשרת הטעם: מוסיפים לה פרי שלם (כולל הקליפה) שבושל כדי להוציא את המרירות. ואפשר להכין אותה גם כמאפינס!

עוגת תפוזים מעולה עם חמוציות ואגוזים (צילום: שרית גופן)
עוגת תפוזים מעולה עם חמוציות ואגוזים (צילום: שרית גופן)
סנדלי עקב עם קטיפה
מחיר רגיל: 219
תיק צד דמוי עור
מחיר רגיל: 169
מכנסיים קצרים עם רוכסן אחורי
מחיר רגיל: 119
שמלה בגזרה משוחררת
מחיר רגיל: 349
מחיר מבצע: 209
נעלי סניקרס עם חיתוכים
מחיר רגיל: 109
מכנסיים בגזרה גבוהה
מחיר רגיל: 349
מחיר מבצע: 149

העוגה מתבססת על תפוזים טריים, שמבושלים בשלמותם במים כדי לאזן את מרירות הקליפה ולשמור על טעמי הסוכר הטבעיים.

 

המתכון באדיבות שף קונדיטור עופר גל מרשת "בוטיק סנטרל".

 

מרכיבים

כ-7 מאפינס או עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק

 

  • 1 תפוז
  • 200 גרם (כ-2 כוסות) חמוציות, אגוזים או שילוב של שניהם
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות (40 גרם) שמן קנולה
  • 3 ביצים
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 2/3 כוס פחות 1 כף (150 גרם) שמנת חמוצה
  • 3 כפות ועוד כפית (50 מ"ל) חלב
  • 3/4 1 כוס (250 גרם) קמח
  • 1 כפית מלאה (6 גרם) אבקת אפייה

 

לסירופ הסוכר

  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 3 כפות ועוד כפית (50 מ"ל) מים

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את התפוז במים רותחים כחצי שעה. מסננים חוצים ומוציאים את הגרעינים. טוחנים את התפוז במעבד מזון, יחד עם הקליפה, למחית חלקה.
  2. מחממים את התנור ל-150 מעלות. משמנים את התבניות.
  3. משרים את החמוציות במעט מים רותחים כ- 5 דקות. מסננים.
  4. ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם השמן.
  5. מקציפים את הביצים במהירות גבוהה לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מוסיפים בהדרגה גם את תערובת החמאה והשמן. מפסיקים את פעולת המיקסר.
  6. מערבבים יחד את השמנת, החלב, התפוז הטחון והחמוציות ו/או האגוזים (שומרים בצד כמה חמוציות לקישוט). מערבבים בנפרד את הקמח ואבקת האפייה.
  7. מוסיפים לבלילה, לחלופין ובהדרגה, את תערובת השמנת והתפוז ותערובת הקמח. לאחר כל הוספה מערבבים עם לקקן.
  8. מעבירים את הבלילה לתבניות מאפינס (יש למלא אותן עד ל-4/5 מגובהן ולא יותר) או לתבנית אינגליש קייק. מקשטים בחמוציות ששמרנו בצד.
  9. אופים כ-30 דקות, עד שסכין הננעצת במרכז המאפינס יוצאת יבשה (אם אופים בתבנית אינגליש קייק, זמן האפייה יתארך ל-45-40 דקות).
  10. בזמן שהעוגות נאפות מרתיחים יחד את מרכיבי הסירופ עד שהסוכר נמס. ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בסירופ.
  11. מצננים קלות ומגישים.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ממהרים? קבלו מתכון לעוגת מיץ תפוזים מהירה מ-5 מרכיבים בלבד. לחצו על התמונה

 

  (צילום: אפרת סיאצ'י)

 

 

 
הצג:
כל התגובות לכתבה "עוגת תפוזים מעולה עם חמוציות ואגוזים"
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג
ביגדיל
RUNY