אוכל

    עוף עונת התפוזים: שלוש מנות
    עיקריות נהדרות עם הפרי הכתום

    חורף זה תפוזים, ותפוזים זה לא רק מתוקים: אסנת לסטר משדכת אותם לעוף שלם, לכרעיים ולחזה בשלושה מתכונים קלים וטעימים. ויש גם טריוויה!

    אסנת לסטרפורסם: 09.02.17 00:32
    עוף בתפוזים ופירות יבשים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    עוף בתפוזים ופירות יבשים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

    עוף בתפוזים ופירות יבשים

    מתכון של אנה תם מקצרין.

     

    מרכיבים

    8-6 מנות

     

    • 5 כרעי עוף

     

    למרינדה

    • 200 גרם משמשים יבשים, חצויים
    • 2 חופני זיתים שחורים, מגולענים
    • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
    • 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
    • 2 כפות סוכר חום
    • 6 שיני שום, קצוצות גס
    • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • 4 כפות שמן

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בכלי עמוק ורחב עם מכסה. מוסיפים את כרעי העוף ודואגים שיהיו מכוסות לגמרי במרינדה. מכסים ומניחים במקרר ל-12 שעות לפחות (ועד יממה). כדאי להפוך את הכרעיים לפחות פעם אחת בזמן ההשריה.
    2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    3. מעבירים את הכרעיים לתבנית ויוצקים עליהן את המרינדה. אופים כשעה, ללא כיסוי.

     

    חזה עוף ברוטב תפוזים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      חזה עוף ברוטב תפוזים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
       

      חזה עוף ברוטב תפוזים

      מתכון של אירית לרוס מעפולה.

       

      מרכיבים

      4-3 מנות

       

      • 750 גרם נתחי פילה או חזה עוף, חתוכים לרצועות
      • 1/2 כוס קמח
      • שמן זית לטיגון
      • 3 שיני שום, קצוצות
      • 2 כוסות (480 מ"ל) מיץ תפוזים
      • 1 כפית מלאה קורנפלור
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור

       

      אופן ההכנה

      1. שמים את הקמח בצלחת עמוקה ומקמחים את נתחי העוף.
      2. מחממים שמן זית במחבת או בסיר שטוח ומטגנים את נתחי העוף רק עד שהם מזהיבים קלות מכל הצדדים. מעבירים אותם לצלחת.
      3. מוסיפים לסיר את השום ומטגנים 10 שניות, תוך ערבוב. מוסיפים את מיץ התפוזים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-4 דקות.
      4. מערבבים את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים לבלילה אחידה, ומוסיפים אותה לסיר יחד עם המלח והפלפל. מבשלים מעט, תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך.
      5. מוסיפים לסיר את נתחי העוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 7-5 דקות נוספות.

       

      עוף בתפוזים ופלפל חריף (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
        עוף בתפוזים ופלפל חריף(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
         

        עוף בתפוזים ופלפל חריף

        מתכון של פסקל פרץ רובין, מחברת ספרי בישול ובעלת פורטל המתכונים פסקל.

         

        מרכיבים

        6-4 מנות

         

        • 5-4 כרעי עוף
        • 4 תפוזים
        • 1 פלפל חריף, פרוס
        • 1/3 כוס שמן זית

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
        2. שמים את כרעי העוף בסיר מתכת כבד עם מכסה (או בקדרת חרס עם מכסה).
        3. סוחטים 2 מהתפוזים, ואת שני התפוזים הנותרים קולפים וחותכים לקוביות.
        4. מפזרים את קוביות התפוזים ופרוסות הפלפל החריף על נתחי העוף, ומזלפים את מיץ התפוזים ושמן הזית. מכסים.
        5. אופים שעה ורבע. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות, מסירים את המכסה ואופים 30-20 דקות נוספות, עד שהעוף משחים היטב.

         

        • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

         

        ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

         

        לא רק עם עוף: גם סלמון מתחבר נהדר עם תפוזים. לחצו לשני מתכונים קלים וטעימים

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

        בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

        כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

        עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה.אני נשואה ואם לשלושה. אנחנו גרים בבית המשקיף על הכינרת. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

        (צילום: שרון בנטוב)