אוכל

    עוגיות תמרים ואגוזים
    עם קינמון לט"ו בשבט

    עוגיות שתמשיכו להכין שוב ושוב במשך השנה: הבצק שלהן נימוח וממכר, ואם תשתעממו תוכלו להחליף את המילוי בשוקולד או דברים טעימים אחרים

    אורלי חרמש

    |

    08.02.17 | 10:02

    עוגיות תמרים ואגוזים עם קינמון (צילום: אורלי חרמש)
    עוגיות תמרים ואגוזים עם קינמון (צילום: אורלי חרמש)

    לעוגיות תמרים ואגוזים יש המון מתכונים, אבל החלטתי לפתח גרסה משלי. עשיתי הרבה ניסיונות עד שהגעתי למרקם הבצק שרציתי: נימוח, נמס בפה וממכר.

     

    למילוי השתמשתי בממרח תמרים קנוי (גיליתי שהוא הכי מתאים לבצק הזה, וגם טעים כמובן) ובאגוזים טחונים עם קינמון. אתם תכינו את העוגיות האלה שוב ושוב - ואם תרצו לגוון, אפשר למלא אותן בשוקולד, נוטלה, ממרח לוטוס, ריבה או כל דבר אחר שתרצו.

     

    הבצק של עוגיות התמרים האלה מאוד פריך ושביר, אבל אל תדאגו - אפשר לאחות ולחבר אותו בחזרה. וחוץ מזה, זה בסדר: אלה עוגיות ביתיות - בתמונות תוכלו לראות שגם לי הבצק מעט נסדק.

     

     

    מרכיבים

    כ-60 עוגיות תמרים ואגוזים

     

    לבצק

    • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קוקוס או אגוזים או סויה
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 2 כפיות תמצית וניל איכותית או תוכן של מקל וניל אחד
    • 1/2 כפית מלח
    • 1 ביצה
    • 3 כוסות (420 גרם) קמח
    • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה

     

    למילוי

    • 1 חבילה (450 גרם) ממרח תמרים
    • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך טחונים דק
    • 1 כפית קינמון

     

    לקישוט

    • 2 כפות אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה

    1. הבצק: שמים את החמאה, השמן, הסוכר, הווניל והמלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). מערבלים עד לאיחוד.
    2. מנקים את שולי הקערה, מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שהיא נטמעת בתערובת. מנמיכים את המהירות למינימום, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק (חשוב לעבד כמה שפחות, כדי לא לפגוע בפריכות הבצק).
    3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מאחדים את הבצק, משטחים אותו מעט ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר ל-30 דקות.
    4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
    5. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, פחות או יותר. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל כ-15X25 ס"מ.
    6. המילוי: מערבבים את האגוזים הטחונים עם הקינמון. מורחים כל מלבן ב-1/4 מכמות ממרח התמרים ומפזרים עליו 1/4 מכמות האגוזים והקינמון. בעזרת הידיים מהדקים את תערובת האגוזים לבצק ומגלגלים לגלילה מהצלע הארוכה.
    7. בעזרת חותכן משונן או סכין חותכים כל גלילה לעוגיות בעובי 1.5 ס"מ, ומעמידים אותן בתבנית.
    8. אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
    9. מקררים לטמפרטורת החדר וזורים על עוגיות התמרים והאגוזים אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום.

     

     

    --------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    ומה לגבי עוגת פירות יבשים בחושה? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

     

      (צילום: אורלי חרמש)

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "עוגיות תמרים ואגוזים עם קינמון לט"ו בשבט"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (14 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג