פשטידות כרובית אישיות מבצק
עלים בתוספת מוצרלה וקשקבל

אם תזכרו בבוקר להפשיר בצק עלים, בערב תוכלו לפנק את המשפחה עם פשטידות אשיות כיפיות, שמחביאות בתוכן כרובית וגבינות

פשטידות כרובית אישיות מבצק עלים בתוספת מוצרלה וקשקבל (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
פשטידות כרובית אישיות מבצק עלים בתוספת מוצרלה וקשקבל (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

מרכיבים

10 יחידות בתבניות שקעים

 

  • ‭1/2‬ חבילה (300 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר במקרר
  • 1 כרובית בינונית
  • להברשה: 1 ביצה, טרופה

 

לבלילה

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 70 גרם (כ-1/2 כוס) גבינת מוצרלה, מגוררת
  • 70 גרם (כ-1/2 כוס) גבינת קשקבל, מגוררת
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 1 שן שום, קלופה וקצוצה דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

  • רוצים לקבל את המתכונים שלנו היישר למייל? לחצו כאן כדי להירשם

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומקמחים קלות את התבניות.
  2. מפרקים את הכרובית לפרחים. ממלאים סיר במים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים את הכרובית ומבשלים כ-10 דקות, עד ריכוך קל. מסירים מהכיריים ומסננים את הנוזלים. מצננים.
  3. מקמחים קלות משטח עבודה ופורשים עליו את הבצק. קורצים בבצק 10 עיגולים בקוטר 10 ס"מ, מניחים עיגול בכל תבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. קורצים 10 עיגולים נוספים, בקוטר 8 ס"מ כל אחד, ומניחים בצד.
  4. שמים את כל מרכיבי הבלילה בקערה ומערבבים היטב.
  5. הרכבת המנה: מניחים בכל תבנית פרח כרובית, ויוצקים סביבו 2 כפות מהבלילה. מכסים את התבניות בעיגול בצק מתאים ומהדקים היטב לשוליים. מברישים את הבצק בביצה הטרופה.
  6. אופים כ-25 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים.

 

  • איך שומרים? במקרר עד יומיים, או במקפיא עד חודש. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ואולי בא לכם גם קציצות כרובית עם פטרוזיליה ובורגול? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

 

  (צילום: דורית מנו-טל אור)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג