פשטידות כרובית אישיות מבצק עלים בתוספת מוצרלה וקשקבל (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
מרכיבים
10 יחידות בתבניות שקעים
- 1/2 חבילה (300 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר במקרר
- 1 כרובית בינונית
- להברשה: 1 ביצה, טרופה
לבלילה
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 70 גרם (כ-1/2 כוס) גבינת מוצרלה, מגוררת
- 70 גרם (כ-1/2 כוס) גבינת קשקבל, מגוררת
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- 1 שן שום, קלופה וקצוצה דק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- רוצים לקבל את המתכונים שלנו היישר למייל? לחצו כאן כדי להירשם
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומקמחים קלות את התבניות.
- מפרקים את הכרובית לפרחים. ממלאים סיר במים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים את הכרובית ומבשלים כ-10 דקות, עד ריכוך קל. מסירים מהכיריים ומסננים את הנוזלים. מצננים.
- מקמחים קלות משטח עבודה ופורשים עליו את הבצק. קורצים בבצק 10 עיגולים בקוטר 10 ס"מ, מניחים עיגול בכל תבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. קורצים 10 עיגולים נוספים, בקוטר 8 ס"מ כל אחד, ומניחים בצד.
- שמים את כל מרכיבי הבלילה בקערה ומערבבים היטב.
- הרכבת המנה: מניחים בכל תבנית פרח כרובית, ויוצקים סביבו 2 כפות מהבלילה. מכסים את התבניות בעיגול בצק מתאים ומהדקים היטב לשוליים. מברישים את הבצק בביצה הטרופה.
- אופים כ-25 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים.
- איך שומרים? במקרר עד יומיים, או במקפיא עד חודש.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ואולי בא לכם גם קציצות כרובית עם פטרוזיליה ובורגול? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון