עוגיות מעמול במילוי
בוטנים, קינמון וסילאן

קסם בכל ביס: מעמולים ריחניים מבצק פריך ומתפורר שיעלו לכם חיוך עם השפתיים ויזכירו עם כל נגיסה עד כמה שהחיים טובים

אינס שילת ינאי

|

02.02.17 | 22:20

עוגיות מעמול במילוי בוטנים, קינמון וסילאן (צילום: אפיק גבאי)
עוגיות מעמול במילוי בוטנים, קינמון וסילאן (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

כ-40 יחידות

 

לבצק
  • 1/2 4 כוסות (630 גרם) קמח
  • 1 כוס (200 גרם) סולת
  • 1/4כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 170 גרם חמאה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מי ורדים

 

למלית
  • 1 כוס (100 גרם) בוטנים לא קלויים, טחונים דק
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 3 כפות סילאן

 

אופן ההכנה

  1. לשים יחד את כל מרכיבי הבצק רק עד שמתקבל בצק אחיד. מניחים בצד כרבע שעה.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  3. יוצרים מהבצק כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים אותם מעט על כף היד או על משטח העבודה.
  4. מערבבים את כל מרכיבי המלית, ומניחים כפית ממנה במרכז כל עיגול בצק. סוגרים את הבצק על המלית ומגלגלים לכדור. אם רוצים, יוצרים על פני עוגיות המעמול דוגמה בעזרת מצבט המיועד לכך, או פשוט עם מזלג.
  5. מניחים את עוגיות המעמול בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות, להזהבה קלה.
  6. מצננים ומפזרים על עוגיות המעמול אבקת סוכר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג