ממולָא עם תחבולה: עוג'יליה שמה
בפלפל 'קוסקוס' כרובית במקום אורז

מהפכה בעולם הפלפלים הממולאים: עוג'יליה מחליפה את האורז ב"קוסקוס" מכרובית, מוסיפה עדשים וחמוציות - ומקבלת מנה משביעה ומחממת עם פחות קלוריות מכרגיל

עוג'יליה דולסהפורסם: 31.01.17 21:52
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 3/4 כוס (כ-150 גרם) עדשים שחורות
  • 2 בצלים בינוניים
  • 4 שיני שום
  • 6 פלפלים אדומים גדולים
  • 4 כפות שמן זית
  • אפשרות: 1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ או צ'ילי יבש
  • 6 עגבניות מרוסקות או 1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות
  • 1 כרובית קטנה (כ-400 גרם)
  • 1/3 כוס (50 גרם) חמוציות

 

לתיבול
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אורגנו יבש
  • טימין יבש
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • קמצוץ קינמון

 

אופן ההכנה

1. משרים את העדשים במים במשך 12 שעות לפחות. מסננים.

2. מקלפים וקוצצים את הבצל והשום. חותכים את אחד מהפלפלים לקוביות.

3. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר שיוכל להכיל את חמשת הפלפלים הממולאים. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים. מעבירים מחצית מכמות הבצל לקערה גדולה.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    4. מוסיפים לסיר את הפלפל החתוך (וגם פלפל צ'ילי, אם רוצים) ואת העגבניות המרוסקות, מעבירים לאש נמוכה ומערבבים.

    5. מוסיפים את מרכיבי התיבול ו-1/2 כוס מים וממשיכים לבשל בזמן שמכינים את המילוי:

    6. מפרידים את הכרובית לפרחים וטוחנים במעבד המזון עד שמתקבלים פירורים שמזכירים קוסקוס (אם אין מעבד מזון, אפשר לגרר את הכרובית הפומפייה). מעבירים את פירורי הכרובית לקערה עם הבצל המטוגן.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      7. מוסיפים לקערה את העדשים, החמוציות, מלח, פלפל ו-2 כפות שמן זית. בעזרת מצקת מוסיפים לקערה כ-1/2 כוס מהרוטב שבסיר ומערבבים.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        8. מוסיפים לרוטב שבסיר 1/2 1 כוסות מים וממשיכים לבשל על אש נמוכה בזמן שמרכיבים את הממולאים.

        9. מסירים מהפלפלים את החלק העליון עם הגבעול ושומרים אותו בצד.

        10. מנקים את הפלפלים מגרעינים וסיבים וממלאים אותם בתערובת הכרובית.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          11. מעמידים את הפלפלים בסיר עם הרוטב ומכסים אותם בחלקים העליונים ששמרנו בצד.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            12. מכסים את הסיר ומבשלים 40-20 דקות, תלוי במידת ההכנה הרצויה של הפלפלים.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
              שלון!

              אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

              הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

              אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

              עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

              בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

              וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

              שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!